pottailuasiaa (2v)

Meidän poika on nyt 2,5v ja yritämme saada häntä päiväkuivaksi. Olemme ottaneet aina unien jälkeen vaipan pois ja tuntuu, että hän osaa pidättää ihan hyvin, koska vahinkoja ei ole pahemmin sattunut. Ongelmana on kuitenkin se, että koska vaippaa pitää kuitenkin pitää yöllä, päiväunilla (2-3h) ja ulkoillessa ja kyläillessä, vaipatonta aikaa tulee melko vähän päivästä eli poika ei käy potalla vaan pissaa ja kakkaa vaippaan esim. ulkoillessaan. Tällä hetkellä pojan vakiovastaus on kaikkiin kehoituksiin ja muihin "ei!"ja niin on myös kun kehottaa potalle. Pakottaa ei tietenkään kannattaisi ettei tule kammoa. Yhdessä vaiheessa hän pissasi ja kakkasikin pottaan vaihtelevasti, mutta nyt on tullut taas takapakkia vaikka kuinka on yritetty lahjoa tarroilla, xylitol-karkeilla jne... Niin ja joskus poika pyytää vaippaa kun kakka tulee ja jos ei sitä laita, kakkaa pelkkiin housuihin. :p Ongelma ei tässä enää ole varmaankaan enää pidätyskyvyn puute, vaan pottavastaisuus...Onko kenelläkään muulla ollut samanlaista ja miten siitä on selvitty?
 
Meillä oli kehittymässä sama tilanne jokin aika sitten, että potalle "EI" tarvitse mennä.

Muutin taktiikan, en enää kysellyt pitääkö mennä vaan säännöllistin potalla käynnin ja kerroin myös tytölle, että näin on tapana ja ryhdyin viemään häntä potalle ilman turhia kysymyksiä. Ja hänestä oli kovasti hauskaa kun hieman lisäsin näyttelijän lahjoja tilanteeseen ihmetelleen olenko lainkaan muistanut asiasta huolehtia ja hän yleensä tähän kommentoi rehellisesti, että ei, jolloin kovasti ihmetellen suunnistimme potalle.

Eli ongelmana ei ollut etteikö potalla oltaisiin käyty, vaan kysymykset sattuivat huonoon ajan kohtaan ja kuitenkin kun sitten potalla oltiin niin kas vain sinnehän tuli jotain, joskin tarpeettomia reissujakin tehtiin.
 
Näin meillä
Täällä 2v poika joka nykyään päiväkuiva.Potalle ei koskaan suostunut mitään tekemään,ei myöskään pönttöön pienentäjän kanssa.Lopulta kokeilin antaa pojan pissata seisaaltaan pönttöön ja johan rupes homma sujumaan.Pöntön edessä on siis palli jonka päällä poika seisoo jotta yltää pissaamaan pönttöön.Poika on onnesta soikea kun saa pissata samalla lailla kuin isi :p Nykyään pissaa jo myös pienentäjän päällä istuen,niin ja kakkaa.Potalle ei edelleenkään halua mennä muuta kuin silloin jos pönttö on varattu.

Unilla ja ulkoillessa on vaippa,ulkoiluvaipat pysyvät usein kuivina.Kyläillessä ei enää vaippaa pidetä,eikä lyhkäsemmillä kauppareissuilla tms.Kylässä nostan pojan pöntön päälle,ei siis kanniskella pottaa tai pallia mukanamme.

Meillä siis tehosi tuo,että saa pissata niinkuin isi ja muut isot pojat ja että saa pitää samanlaisia kalsareita kuin isi.Poika oli yhtä hymyä ja hoki olevansa iso poika :heart:
 
Miskan äiskä
Meillä myös noin 2,5v. poika ja alkaa olla aikas päiväkuiva paitsi ulkoillessa on vaippa nyt talvella. Meillä jätettiin vaipat pois keväällä ja kesällä oppi aika hyvin päiväkuivaksi. Välillä sattuu vahinkoja mutta lähinnä vai pikkukalsarit kastuu, joten eipä tuo haittaa, kone pesee pyykit. Meillä tehdään myös kakka pelkästään vaippaan tai kalsareihin, mutta niistäkin se on melko helppo kipata suoraan pönttöön, kun nostaa pojan seisomaan pöntön laidalle. Mitään lahjomisia en oo käyttäny, koska ne ei oikein tepis ainakaan meillä, enkä pidä sitä muutenkaan hyväna asiana, lapsen pitää muuten tajuta pottailun juju, et palkintojen avulla. Kehuminen kun tekee pottaan ja pieni voivoittelu riittää jos tulee vahinko. Kannattaa myös antaa lapsen itse alkaa huomata koska on hätä eikä joka välissä viedä potalle. Nykyään kysyn pojalta noin tunnin välein onko pissahätä ja jos houut on vähän kastuneet, niin sitten otan kädestä kiinni ja vien pissalle ja yleensä istuu kiltisti ja tulee heti ainakin liraus, usein miten enemmän. Meillä poika tykkää kaataa itse pissat pönttöön ja aikas hyvin sen jo tekeekin.

Jätä vaan rohkeesti vaippa pois myös päiväunilta ja vierailuilla, niin poika oppii olemaan ilman vaippaa ja varavaatetta mukaan. Nyt talvella on niin kurjat ilmat ollu, että tulee oltua myös enemmän sisällä, joten vaippaa vaan enemmän pois, niin kyllä se siitä lähtee ja pidätyskyky paranee. Tsemppiä ja jaksamista pottailun kanssa! :hug:
 
Kiitos kun kerroitte kokemuksistanne! Tuo on meillä tehonnut näköjään, että en enää kysele että mennäänkö tai että pitääkö mennä vaan jos pissaamisesta on kulunut noin kaksi tuntia, olen vain sanonut, että nyt mennään ja usein pottaan on pisut tullutkin. Vahinkoja on tietenkin tullut jonkun verran, mutta onneksi enää se itse potalla istuminen ei ole enää niin kauhean vastenmielistä, kun niitä onnistumisiakin on tullut. Poika on ollut siis nyt viikon päivät ilman vaippaa silloin kun ollaa hereillä ja sisätiloissa. Kakka on kuitenkin tullut vielä housuun ja on alkanut sitä ilmiesesti vähän panttaamaankin, kun on ollut ummetusta ja itkulla sitten on jouduttu sitä vääntämään. Luotan kuitenkin siihen, että kun pissa alkaa tulemaan pääsääntöisesti pottaan niin kyllä se kakkakin joskus....Pitää vaan olla kärsivällinen eikä odottaa edistystä hetkessä. :)
 

Yhteistyössä