Poissaolo töistä lapsen sairauden takia

  • Viestiketjun aloittaja "päärynä"
  • Ensimmäinen viesti
meidän jani 16v on pipi
Alkuperäinen kirjoittaja ymmärrän;29499724:
Ja koskaan ei mietitä että jos se 9v joka kärsii vaan kurkkukivusta, voisikin olla vaikka ihan YKSIN kotona leffoja katselemassa...
Totta. No jos ajatellaan positiivisesti, niin sehän se vielä puuttuisikin, ettei edes tuota 10v rajaa olisi.
 
"Lissu"
[QUOTE="jav";29499728]Täh? Miksi mies ei valvo? Senkö perusteella nainen voi jäädä kotiin hoitamaan lasta, koska mies ei koskaan voi valvoa öisin?[/QUOTE]

No en tiedä miksi eivät valvo, mutta näin se vaan tuntuu menevän 90% tapauksissa. Voi toki töihinkin mennä ja mies jäädä kotiin, mutta on hivenen kohtuutonta äidin näkökulmasta. Enkä tarkoita että sairaan lapsen kanssa kotona nukkumaan pystyisi, mutta ei ainakaan tarvitse esittää pirtää asiakaspalvelijaa tai pilkkiä ratin takana työmatkaa.
 
kjscf
[QUOTE="Lissu";29499740]No en tiedä miksi eivät valvo, mutta näin se vaan tuntuu menevän 90% tapauksissa. Voi toki töihinkin mennä ja mies jäädä kotiin, mutta on hivenen kohtuutonta äidin näkökulmasta. Enkä tarkoita että sairaan lapsen kanssa kotona nukkumaan pystyisi, mutta ei ainakaan tarvitse esittää pirtää asiakaspalvelijaa tai pilkkiä ratin takana työmatkaa.[/QUOTE]

Jos tässä joku on kohtuutonta, niin se, että naisen työnantajan pitää kustantaa parisuhteen kykenemättömyydestä tasapuoliseen lastenhoitoon aiheutuvat poissaolot.
 
Saraldo
Sen verran korjaan, että ainakin meidän tessissä tuo 3+1 päivää on lapsen hoitamista varten tai hoitajan hankkimista varten. Eli ei tarvitse etsiä hoitajaa, voi hoitaa ihan itse kotona, vaikka hoitajia olisikin tarjolla.

Tessin mukaan lapsen kanssa voi olla kotona neljä työpäivää (eli esim. pe, ma, ti ja ke), mutta palkkaa saa enintään neljältä peräkkäiseltä kalenteripäivältä (eli pe, la ,su). Tällöin ma-ke on palkattomia, mutta saa kuitenkin olla kotona.
 
"Hanna"
[QUOTE="Lissu";29499697]Kyllä ne lasketaan mukaan. Meillä on myös työviikko ma-pe, ja jos joudun olemaan perjantain pois lapsen sairauden vuoksi niin ne kolme päivää ovat pe, la ja su. Jos tauti jatkuu niin lääkärintodistuksella voin olla palkattomasti hoitamassa vielä maanantaina. Sen jälkeen on esimiehestä kiinni, vieläkö joustaa.[/QUOTE]

Et voi tietää, mitä aapeen tessissä sanotaan. Voi olla, ettei hänellä viikonloppua lasketakaan mukaan.
 
"päärynä"
[QUOTE="Lissu";29499697]Kyllä ne lasketaan mukaan. Meillä on myös työviikko ma-pe, ja jos joudun olemaan perjantain pois lapsen sairauden vuoksi niin ne kolme päivää ovat pe, la ja su. Jos tauti jatkuu niin lääkärintodistuksella voin olla palkattomasti hoitamassa vielä maanantaina. Sen jälkeen on esimiehestä kiinni, vieläkö joustaa.[/QUOTE]

Ai? Miksi sitten puhutaan neljästä työpäivästä eikä neljästä kalenteripäivästä?
 
"Lissu"
[QUOTE="Hanna";29499826]Et voi tietää, mitä aapeen tessissä sanotaan. Voi olla, ettei hänellä viikonloppua lasketakaan mukaan.[/QUOTE]

Joo, olisi pitänyt kirjoittaa että yleensä ne lasketaan mukaan. :) En voi varmaksi tietää ap:n TES:stä.
 
"Hanna"
[QUOTE="Lissu";29499714]Yksi mikä mua *ituttaa on se että jos lapsi huutaa korvatulehdusta/kurkkukipua/vatsakipua lähes koko yön niin LÄHES KOSKAAN se ei ole mies joka valvoo minuuttiakaan lapsen kanssa, vaan aina se äiti. Ja sitten vaan pirteänä aamulla töihin parin tunnin yöunen jälkeen kun mies jää kotiin hoitamaan vai? No ei todellakaan.

Ja tuo hoitajan järjestäminen, meillä on isovanhemmat ja kaverit työelämässä, joten vaihtoehdot on hoitaa itse tai jättää lapsi yksin kotiin.[/QUOTE]

Juuri näin.

Lisään vielä sen, että meillä lapsia on monesti jouduttu sairastamisen aikana viemään ainakin pari kertaa lääkäriin. Ensimmäisellä kerralla haetaan saikkulappu ja toisella kerralla, jos tauti on pitkittynyt, niin lääkäri määrää antibiootit esim. keuhkoputkentulehdukseen tai pitää käydä hengittelemässä välillä spiraa terveyskeskuksessa. Tällaisia reissuja ei perheen ulkopuoliset voi tehdä, koska eivät tiedä käytäntöjä, eivätkä tunne lapsen sairaushistoriaa.
 
"Lissu"
[QUOTE="päärynä";29499835]Ai? Miksi sitten puhutaan neljästä työpäivästä eikä neljästä kalenteripäivästä?[/QUOTE]

Olisi helpompi jos kertoisit minkä alan TES teillä on käytössä?
 
"päärynä"
Kas näin meidän TES sanoo asiasta:

Lyhyt tilapäinen poissaolo
1. Toimihenkilön perheen piirissä sattuvan äkillisen sairaustapauksen
tai läheisen omaisen kuoleman takia annettavaa
lyhyttä tilapäistä poissaolosta ei vähennetä toimihenkilön
palkasta tai vuosilomasta. Läheisellä omaisella tarkoitetaan
puolisoa, omia ja puolison vanhempia, perheen lapsia sekä
veljiä ja sisaria.

... ... ....

Alle 10-vuotiaan lapsen osalta lyhyt tilapäinen poissaolo tarkoittaa
lapsen hoidon järjestämiseksi tai hoitamiseksi enintään
4 työpäivää.

Eli ei ainoastaan lapsen hoidon järjestämiseksi vaan myös lapsen hoitamiseksi voi olla 4 työpäivää kotona.
 
"päärynä"
[QUOTE="Lissu";29499865]Olisi helpompi jos kertoisit minkä alan TES teillä on käytössä?[/QUOTE]

Teknologiateollisuuden toimihenkilöt. Kopioin jo tähän ketjuun tekstiä TES:stä
 
"Mis"
Taitaapa selvitä vain kysymällä työnantajalta. Käytännöt vaihtelee sen verran paljon TES/työnantajakohtaisesti.
Meillä saa TES:n mukaan olla 4 päivää palkallisesti hoitamassa lasta tai järjestämässä hoitoa. Mutta työnantaja maksaa kyllä palkan pitemmältäkin ajalta, jos tarve vaatii.
Ja minä kun joskus vein muutaman päivän sairastelun jälkeen sairaslomalappua töihin, niin sanoivat vaan, että ei tätä olis kyllä edes tarvittu..
 
"Lissu"
Vaikuttaisiko teillä?
Ei oikeastaan. Meillä on ongelma henkilökohtaisella tasolla, eli mä olen vaan niin herkkäuninen että en pysty nukkumaan jos kuulen lasten äänet vaikka mies hoitaisi rauhoittelun. Tietysti jos olisi mahdollisuus mennä johonkin ihan muualle nukkumaan niin sitten ehkä.

Meillä tosin on silti aika lailla puoliksi mennyt lasten sairastelut, mutta jos tilanne on se että yö on mennyt lasten kanssa valvoessa, niin silloin jään yleensä itse kotiin.
 
"Hanna"
[QUOTE="päärynä";29499876]Kas näin meidän TES sanoo asiasta:



Alle 10-vuotiaan lapsen osalta lyhyt tilapäinen poissaolo tarkoittaa
lapsen hoidon järjestämiseksi tai hoitamiseksi enintään
4 työpäivää.

[/QUOTE]

Ihan selvästihän tuossa sanotaan, että kyse on TYÖpäivistä eli voit olla myös maanantain pois.

Sen sijaan tuo todistuksen hakeminen on työnantajan päätettävissä. Meillä virallinen ohjeisus työnantajan puolelta on se, että lapsen sairauden takia pitää heti hakea todistus, mutta sairaanhoitajan kirjoittama kelpaa. Tosin esimies ei ole tätä todistusta käytännössä vaatinut, vaan moni on ollut pois hoitamassa sairasta lasta myös ilman todistusta.
 
juuh
Kyllä *ituttaa olla esimiehenä naisvaltaisella alalla. Akat eivät tajua, että lapsen sairauden vuoksi voidaan olla poissa, jotta saadaan hoitaja järjestymään. Toinen mikä *ituttaa on, että LÄHES KOSKAAN töistä ei voi jäädä pois mies.
sun kanssa on ihan turha alkaa väittelemään tästä asiasta, kun olet itse lapseton etkä tiedä näistä asioista yhtään mitään!
 
luulaja
No kyllä me vuorotellaan miehen kanssa poissaolot. Ei voi ajatella, että mun työ olisi jotenkin toissijaista hänen työhönsä verrattuna. Se on ihan perheestä ja työtehtävistä kiinni.
 

Yhteistyössä