Poikien äiteet!!! Pissaamisesta....

Mein poika on justiinsa 2v 9kk. Päiväkuiva on ollut vajaa 2v asti... Tai kuiva ja kuiva.

Asiaan. Miten muilla pojilla? Mein poika tahtoo tiputella pissaa housuihin. Hoidossa käyvät säännöllisesti vessassa ja siellä pysyy kuivana housut, mutta jos kotona en muista parin tunnin välein käskee pissalle, niin tiputtelee ja menee potalle, kun on TOSI iso pissahätä.

Onko poikien vaan hankalampaa pidättää? Toki sen tiedän, että eihän tuo poika malta kesken leikin lähtee vessaan. Meinaan vaan, että pitääkö tässä alkaa tuumia, että onko jotain fyysistä ongelmaa jossain lihaksissa :/

Pottailussa ei muuten ole mitään ongelmaa laisinkaan, se sujuu vallan hyvin. On vaan niin laho latva, ettei muista aina muistuttaa vessaan menosta enkä kiireiltä aina huomaakaan. :headwall:
 
Meillä neljä veellä saattaa joskus vähän kiireessä mennä housuunkin ja sitten ne laitetaan heti pyykkiin... Muuten menee ihan ok kaikki, varsinkin kun muistuttaa. Yökuivaksi reilut 2,5 vuotiaana. Kyllä se siitä suttaantuu.
 
Ei meidän pojalla ole ollut mitään tiputtelua päivisin ja aika pienenä jäi päivävaipat. Osas ite vessassa käydä. Yöt oliki sitte eri juttu. Tulee heinäkuussa viisi vuotta ja vuoden alusta ollu vasta kuiva..
 
parasta tietty laittaa vessaan useammin. usein kun lapset ei malta vessaan mennä ja pidättää niion kauna kun pystyy ja saattaa siinä samalla hiukan tiputella.

jos vaatteiden kastuminen ärsyttää niin voi kokeilla noita kuivaksi opettelu/harjoitteluhousuja. niitä on erilaisia ja eri kokoisia. osa ihan pikkuhousuilta näyttäviä. imee pikku lirut ilman että kaikki vaatteet kastuu.

mutta tosiaan kantsii komentaa pissille tasaisin välein.
 
Meillä poika oppi täysin kuivaksi 2v, eli yövaippakin jäi silloin pois. Ollaan tehty miehen kans niin et aina kun on itse menossa vessaan niin sitten kysytään lapsiltakin, että pissattaako. Joskus lähtevät mukaan, mutta pikku hiljaa oppivat itsekin ilmoittamaan asiasta jos ei kukaan ole kysynyt vähään aikaan. Varsinkin iltaisin kun kaksi vuoron perään kyselee niin jää yökastelut vähälle, itse asiassa poika ei ole vielä kastellut kertaakaan sänkyään.
Mielenosoituksellisesti on kyllä kauhean suuttumuksen vallassa pissannut vasitella housuun.... :(
Varaat vaan paljon poikien alkkareita varalle ja peset sitä mukaa kun kastuvat. Siinähän ne pyörii muun pyykin mukana. Voimia! :D Ja aurinkoisia päiviä B)
 
Meillä esikoinen oppi 2v6kk kuivaksi, viikon sisään jäi pois niin päivä kuin yövaipatkin. Sen jälkeen just tuota tiputtelua toisinaan, kun ei malttanut lähteä vessaan ajoissa.

Kakkonen on nyt 3v. Vaipat jätettiin pois jo vuosi sitten ja vahinkoja sattuu edelleen lähes päivittäin. Eikä siis mitään tiputteluja vaan kunnon lammikoita! Yöllä on kuitenkin täysin kuiva. Nää vahingot sattuu aina kotona, kylässä/kerhossa poika on huomattavasti skarpimpi.

Minä en jaksa höpöttää siitä vessassa käymisestä. Käyvät kun käyvät ja jos vahinkoja tulee niin pyykätään.
 
DIESELmom harmaana
\
Alkuperäinen kirjoittaja 26.05.2005 klo 17:47 Päiskä kirjoitti:
! Yöllä on kuitenkin täysin kuiva. Nää vahingot sattuu aina kotona, kylässä/kerhossa poika on huomattavasti skarpimpi.
.
vai onko niin että äiti on skarpimpi kerhossa ja kylässä kun ei halua että siellä sattuu vahinko.

tuollaiset vahingot johtuu lähinnä tosiaan siitä ettei lapsi kesken leikkien malta lopettaa ja mennä vessaan. kun äiti muistuttaa ja käskee mennö vessaan niin vahinkoja ei satu..

otapas kuule itteäsi niskasta kiinni ja tasaisin välein komenna vessaan niin ei tartte pyykätä.

ja ei ollu pahalla tarkoitettu vaan ihan hyvällä kun kerran teillä on jo kuiva lapsi joka vaan ei ite aina malta vessaan mennä. =)
 

Yhteistyössä