Poika- ja tyttövauvojen erot?

Mietiskelin tämmöistä, kun itselläni on vain poika, että onkohan tyttö- ja poikavauvoissa miten paljon eroja? Kehittyykö tytöt motorisesti nopeammin, onko pojat raisumpia leikeissään ihan pienenä, onko tytöillä koliikkia enemmän, onko pojat "helpompia", onko tytöt arempia ja vierastavat enemmän?

Minkälaisia kokemuksia on teillä, kenellä on molemmat?
 
Mulla on myös poika. Oon kyllä kuullut et pojat oppis motoriset taidot yleensä aiemmin kuin tytöt. Mutta työillä taas puhe jne. kehittyis aiemmin... mut varmaankin aika yksilöllistä.. Kuinka vanha poika sulla on ja mitäs se sitten jo osaa? =)
 
Niin joo, eikä voi sanoa et pojat ois "helpompia". Yleensä kun on tyttö ensimmäsenä ja poika seuraavana, sanotaan et poika ois helpompi. mutta kun on poika ekana ja sit seuraava on tyttö, onkin tyttö usein se helpompi. eli tästä voi päätellä et hyvin usein eka lapsi on se vaikeampi. Niin, ja meil pojalla oli ainakin se "3kk:n koliikki"...
 
Mä en uskoi noihin ollenkaan. no, mulla on kaksi poikaa. toisella koliikki (tokalla) ekalla ei. Molemmat oppi motorisesti tosi nopeasti kaiken. Eka (yli 3v) oppi puhumaan äärimmäisen aikaisin (yleensä sanotaan, ettei pojat omaa puhelahjoja), tykkää myöskin askarrella, piirtää, lukea kirjoja yms tyttöjen juttuja. Oppi myös kuivaksi normaalissa aikataulussa. Eka vierasti paljon, toka ei ollenkaan. Eka on aika rauhallinen pojaksi, monet tytöt on raisumpia. Jaksaa kyllä tyttöjä kauemmin juosta yms.Eli en vetäisi johtopäätöksiä peljän sukupuolen suhteen.
 
Tämä pikku kakkonen, poika on kyllä ollut semmonen sylitakiainen, että voi hitsiläinen! Musta taas tuntuu, että tämä toinen on paljon vaativampi joka suhteessa kuin siskonsa.. Syöminen on vaikeaa samoin nukkuminen tuottaa vaikeuksia. Sylissä pitäisi vaan olla. Toisinaan tosin viihtyy isosiskon kanssa lattialla.

Motoriset taidot tosin on omaksunut todella varhain. Varmaan sen yhteisvaikutuksesta,että on poika ja toiseksi on isosisko mistä ottaa mallia. Ryömi jo 5kk lähtien, nyt 6,5kk yrittää nousta ja harjoittelee konttaamista. Esikoistyttömme on taas oppinut varhain puhumaan ja nyt 2-vuotiaana puhuu verrattain paremmin kuin lähes vuotta vanhemmat lapset (kertoilee tarinoita tms. laulaa paljon..). Kuivaksi opittiin vähän vajaan 2 vuoden. Kirjojen lukeminen, piirtäminen ja musiikki kiinnostaa erityisesti. Ketterä pikkuneiti.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Ninsku05:
Tämä pikku kakkonen, poika on kyllä ollut semmonen sylitakiainen, että voi hitsiläinen! Musta taas tuntuu, että tämä toinen on paljon vaativampi joka suhteessa kuin siskonsa.. Syöminen on vaikeaa samoin nukkuminen tuottaa vaikeuksia. Sylissä pitäisi vaan olla. Toisinaan tosin viihtyy isosiskon kanssa lattialla.

Samoin meillä, paitsi eka on poika ja tämä toinen (2kk) tyttö :heart:
 
Meillä on kaksi isosiskoa ja pikkuveli, jotka kaikki olleet vauvana ihan omanlaisiansa. Esikoinen todella helppo vauva, motorisesti kehittynyt keskiverrosti, puhumaan oppi alle vuoden iässä, kuivaksi oppiminen kestki pitkään. Kakkonen taas vaativa vauva, viihtyi vain sylissä ja nukkui huonosti, ryömi puolivuotiaana, konttasi 8-kuisena ja käveli 10,5-kuisena, puhumaan oppi vasta reilusti yli vuodeniässä, kuivaksi oppi ilman senkummempia kommervenkkejä. Yhteistä näillä kahdella on, että puhua pulputtavat kuin ruuneperit ja vauhtia&vaarallisia tilanteita riittää :D Kuopus, 9kk, on rauhallinen ja helpoista helpoin vauva. Ryömimään oppi noin viikko sitten ja muutenkin oppinut oikeastaan kaikki taidot siskojaan myöhemmin tähän mennessä. Aika näyttää tuleeko pojasta vauhtiveikko ja papupata, vai olisiko hän se rauhallinen meidän perheeseen ;)
 

Yhteistyössä