Pöyristynyt äiti ja lastenlääkärin kommentit...

Eihän se voi olla normaalia, että kaikki yöt valvotaan ja kakkaa joskus jopa 8 kertaa päivässä!? Joskus on hyviä päiviä että kakkaa vain muutaman kerran mutta aina useammin kuin kahdesti. Mitä mieltä te ootte? Väri vaihtelee tavallisesta keltaiseen ja tumman vihreetäkin on nähty... Löysää tai liisterimäistä. Ei muita oireita, siitepölyallergiaa keväisin, ikä nyt 2v.

Käytiin sitten lääkärissä ,joka oli olevinaan ihan oikea lastenlääkäri. Totesi, että poikamme on aivan normaali, ei kuulema tartte mitään testeja vaikka olen varma, että jotain allergiaa on. Päinvastoin käänsi aiheen siihen, että on huolissaan meidän vanhempien jaksamisesta!! :headwall: Melkein teki mieli huitasta sitä tätiä että ehkä olisin mennyt jollekin AIKUISTEN lääkärille jos kyse oli MINUN uupumisesta (joka ei tietenkään sekään ole kaukana)... Suoraan lääkärin suusta: "minun reseptini tähän tilanteeseen olisi kyllä se, että vanhemmat viikoksi lomalle ja mummi hoitaa". Ja toinen: "mitä sinä sitten odotit tältä käynniltä?" :kieh: Olisin niin kovasti halunnut, että meidät otetaan tosissaan.

Mielipiteitä otetaan vastaan... :wave:
 
Toi on niin surullisen tuttua! Meillä auttoi, kun käytiin kerran yksityisellä lääkärillä. Sen jälkeen on otettu vakavasti. Onko teillä mahdollisuutta käydä yksityisellä? Kannattaa myös pitää ruoka- ja kakkapäiväkirjaa, jolloin itsekin voi ehkä päätellä jotain. Sitten vain poäiväkirjojen kanssa uudelleen lääkäriin. Voimia taisteluun!
 
Tutulle kuulostaa! Eräällä yksityisellä lastenlääkärillä kävin, kun poika huusi 6-16 kertaa yössä, eli joko parin tunnin tai tunnin tai vajaan tunnin välein ihan jatkuvalla syötöllä. Lisäksi poika on kärsinyt ikänsä papanakakoista eli jonkin sortin ummetuksesta.. Ja iho-oireiluja välillä ja kaikenlaista muuta.. Niin tää lääkäri kysäisi ekana, "Onkos tämä ensimmäinen lapsi.." No ei.. Ei eka ollu.. Sit seuraavaksi kyseli, että "Tiesitkö muuten, että jotkut lapset vaan huutaa yöllä..". :eek: :eek: :eek: Jaa.. Vainiin.. No, onneksi lääkäreitä suomesta löytyy lisää..pitää vaan jaksaa etsiä semmonen joka ottaa vakavasti!
TSEMPPIÄ TEILLE!
 
Mäkin kuulin tuon "onko tämä teidän ensimmäinen lapsi?" kysymyksen lääkäriltä, kun käytettiin 1 kk vauvaa yksityisellä lastenlääkärillä kun epäilin maitoallergiaa ja refluksitautia. Tämä lääkäri dissasi epäilyt "koliikkityyppiseksi oireiluksi" ja "imeväisikäisen kypsymättömyydeksi". Joo, niinpä niin... meillähän sitten diagnosoitiin 6 kk iässä allerginen refluksi ja pahis just se maito. Siinä välissä oli vielä muitakin lääkäreitä sekä yksityisellä että julkisella puolella, joista ei ollut meille apua. Vieläkin nousee niin kaikki karvat, piikit, panssarit tanaan kun luen/kuulen tuon kysymyksen "onko tämä teidän ensimmäinen lapsi.." |O

Teillä on kaksi allergiaan viittaavaa oiretta, 2-vuotiaan levottomat yöt ja kakan ihmeellisyydet, joiden perusteella kannattaa lähteä selvittelemään asiaa. Ruoka-, kakka- ja unipäiväkirja on hyvä työväline itselle ja hyvä lääkäri avuksi! Voimia ja tsemppia! Ja luottamusta omiin tuntemuksiin!
 
Meiltäkin kysyttiin, että "onko tämä teidän ensimmäinen lapsi", kun olimme yöpyneet "tarkkailussa" yliopistollisessa sairaalassa refluksin takia. Kun vastaus oli kyllä, niin seuraavaksi lääkäri tarjosi perhepäivähoitajaa vierailemaan kotiin ja katsomaan, osaammeko hoitaa lastamme oikein. Silloin meni hermot varsinkin, kun en ollut nukkunut yöllä pätkääkään eikä kukaan ollut tarkkaillut refluksioireita eikä ketään myöskään kiinnostanut lukea läpi kirjoittamamme syöttö- ja oksentelupäiväkirjaa (joka leijui lähtiessämme sairaalan sängyn alle). Perässä tulleessa lausunnossa luki, että tytöllä on GER ja vierailun aikana tyttö on syönyt hyvin. Ei todellakaan syönyt kuin max20ml kerralla ja ehkä noin 4-5 kertaa päivän aikana.
 
Eipä kuulosta normaalilta. Meidän tyttö kakkasi 1-vuotiaana 6-7 kertaa päivässä sellaista "löysää kaurapuuroa", väri vaan vaihteli. Yöt oli tosi levottomia. Käytiin yksityisellä lastenlääkärillä (kun neuvolassa eivät ottaneet tosissaan vaikka kasvukin alakäyrillä). Totesi heti että vaikuttaa suolioireiselta maitoallergikolta. Oltiin 2 viikkoa kauramaidolla D-vitamiini ja kalkkilisän kanssa, sen jälkeen altistus maidolle. Kakkauskerrat väheni 3-4 päivässä 1-2 kertaan ja yötkin helpottuivat! Maitoa alistettiin tasan vuorokausi, siitä tuli sen verran pahat oireet. Nyt kohta 2v tyttömme juo kaura/soijamaitoa.

Menkää ihmeessä uudestaan lääkärille! Ei kaikki lääkärit noin tolloja ole..... :)
 
Menkää allergioihin erikoistuneelle lastenlääkärille niin saatte asiantuntevaa hoitoa...kuulostaa kyllä uskomattomalta, että joku lääkäri voi olla niin "tollo", että kyseenalaistaa vanhempien kertomuksen jotka ovat oman lapsensa parhaita asiantuntijoita!

Meillä pääsi keskimmäisen lapsen allergia niin pahaksi, että huusi yöllä 5-10 kertaa, ei nukkunut, vatsa kovalla yms. neuvolassa sanottiin, että terve lapsi, mutta olikin erittäin allerginen melkein kaikille ruoka-aineille....tutkittiin ja tehtiin maitoaltistukset yms. ja sai neocate erikoismaidon 9kk iässä niin sen jälkeen oli, kun eri vauva....

Jos teillä on vakuutus niin tilatkaa paikkakunnaltanne lasten allergioihin erikoistuneelle lääkärille aika niin saatte asiantuntevaa apua lapsellenne!
 

Yhteistyössä