Pitäisiköhän Almiron vaihtaa Neocateen?

Hei. Tyttöni 4,5 kk on nyt ollut Almironilla kuukauden ja maitoallergia todettiin pari viikkoa sitten Tutteli-altistuksella jossa tuli selkeät iho-oireet vaikka hän oireili allergiaa suolistolla.

Almironin aloituksen jälkeen hän alkoi pulauttelemaan, mitä ei koskaan tehnyt Omneolla. Pulauttele jatkuu edelleen ja hän myös usein nieleskelee maitoa takaisinpäin sekä hikottelee melko usein. Myös paukkuja tulee ja ilmaa on vatsassa.

Viime viikolla koitin vuorokauden verran hänellä Neocatea keskusteltuani lääkäri kanssa asiasta. Mutta tyttö meni niin totaalisen umpeen NC:sta, että lopetin kokeilun koska jouduin toimittamaan hänen kakan peräruiskeella. Vauvan huuto oli tosi kovaa kun kakka ei tullut.

Lääkäri ehdotti että kokeilisin NC:tia uudelleen tulevalla viikolla, mutta vauvalle voisi myös antaa Moviscol Junioria kakkaamista helpottamaan.

Kysymykseni:

- onko Almironin myötä tullut pulauttelu selvä merkki siitä että korvike ei sovi?
- onko kellään MOviscol auttanut NC:ten aloitusoireisiin?

Kaikki vinkit olisi hyviä tilanteen suhteen. Ai niin, lääkäri oli vielä sitä mieltä että mitään muita hydrolysoituja korvikkeita ei kannata edes kokeilla kun Almironin tilalla, vaan ainoa vaihtoehto on NC. Onkohan tuo ihan puppua????
 
Moi, meillä Almiron ei sopinut ja oireina oli jatkuva pulauttelu tai oikeastaan oksentelu; paita oli napaan asti märkä koko ajan ja hiukset myös (maito valui selällään ollessa niskaan). Lisäksi paukutteli, ja valvoi yöt levottomasti. Söi 1-2 tunnin välein ja oli ähkyssä. Joi varmaankin helpottaakseen allergiasta johtuvaa takaisinvirtausta ja närästysoireita. En voinut uskoa oireiden syyksi Almironia koska se on sopinut isosiskolle. Mutta kun vaihdoimme Neocateen, niin pulauttelu loppui YHDESSÄ PÄIVÄSSÄ ja nykyisin voimme olla sama paita/body päällä koko päivän. Tyttö syö 3-4 tunnin välein. Tyttö on nukkunut sen jälkeen ja levottomuus loppui. Kehitys kiihtyi (vaikka on kasvanut ja kehittynyt normaalisti) silmissä. Tyttö muuttui virkeämmäksi ja iloisemmaksi. Näin meillä :)

Toivottavasti saatte pian helpotusta vauvan oireisiin!
 
Meillä Almironista tuli myös tosi paljon refluksioireilua ja sen takia se jouduttiin vaihtamaan Neocateen. Muita oireita ei ollut kuin refluksi, mutta se olikin todella vaikeaa. Meillä puklut eivät lentäneet ulos asti vaan oli paljon nieleskelyä yms. ja Almironin aikana tehdystä oh-mittauksesta paljastuo selvä refluksi. Oireilu helpottui melko pian Neocateen vaihdon jälkeen. Itse kokeilisin vielä uudelleen tuon Neocaten, koska pulauttelu on aika perinteinen allergianoire ja ilmeisesti merkki Almironin sopimattomuudesta.

Neocatesta voi tulla alkuun ummetusta, mutta se helpottaa yleensä kunhan suolisto tottuu. Neocate on jotenkin niin hyvin imeytyvää, ettei kakattavaa jätettä taida oikein jäädä ja siksi alkaa ummettaa. Meillä auttoi veden juottaminen samalla kun aloiteteltiin Neocatea, mutta teillä on ilmeisesti vaikeampi tilanne.
 
Meilläkin aikoinaan Almiron aiheutti myös pulauttelua (siinä missä muutkin maidot) ja ripulikakkaa.
Neocaten aloitus vähensi pulauttelua, mutta meillä siihen pulautusten loppumiseen meni useita viikkoja. Ummetusta tuli myös ja jouduttiin antamaan pariin otteeseen peräruiske. Ummetus kyllä meni sitten reilun vkon kuluttua ohi ja tummanvihreää kakkaakin alkoi taas tulla. :)
 

Yhteistyössä