Pitääkö kestovaippa?

  • Viestiketjun aloittaja Kysymyksiä kestovaipoista
  • Ensimmäinen viesti
Kysymyksiä kestovaipoista
Pojalla, 4 kk, on joskus aamuisin kertisvaippa vuotanut pissat läpi vaikka vaihdan aamuyöllä vaipan. Kakat tulee hyvin usein selästä ja/tai lahkeensuista yli. Olen kokeillut sekä 'perinteistä' vaippaa (myös eri merkkejä) että housuvaippaa. Pohdin kestovaippailua, ja kaipaisin kokeneilta kommentteja mm. seuraaviin asioihin:

1. Pitävätkö kestovaipat paremmin kuin kertisvaipat? Onko vaihtoväli paljon lyhyempi?
2. Kannattaako 4 kk ikäiselle aloittaa kestovaippailu, vai onko tarkoitettu ennemminkin pienille vauvoille kun pissaa ei tule vielä niin paljoa? En haluaisi, että yöunet tai pitkät päikkärit ulkona katkeilevat märän kestovaipan takia...
3. Miten äitiyspakkauksen (2007) kestovaippaa käytetään? Harso kiedotaan suorakaiteen muotoisen lipareen ympärille, joka on vaipasssa ja housut päälle?
4. Lähteekö kakka hyvin harsoista pois; tuntuu että välillä jämähtää vaatteisiin vaikka heti esipesen käsin ja laitan koneeseen?
5. Muita asioita, jotka on hyvä tietää tai huomioida?

Kiitokset jo etukäteen!
 
VP.
1. Kestoista (kuten kertiksistäkin) pitää löytää se teille sopiva vaippa, niin välttyy ohivuodoilta. Minä en ole huomannut vaihtovälissä eroa. Toki kertistä VOI pitää paljon pitempiä aikoja kuin kestoa, mutta harva varmaan odottaa, että vaippa on "täynnä" ennen vaihtoa.
2. Kestoilla voi milloin vain. Meillä käytetty vastasyntyneestä tähän päivään 1v6kk asti. Pitävin paketti syntyy villahousuista ja hyvästä sisävaipasta (yövaippa meillä).
3. Ei tietoa.
4. Kyllä kakka lähtee. Eikä minua vaipoissa pienet värjäytymiset haittaa, esim. mustikkakakalla saa kyllä villiä jälkeä aikaiseksi =)
5. Älä anna periksi, jos ensimmäinen vaippa ei toimi. Alku takkuilee varmaan kaikilla kestoilijoilla! Tosi hieno juttu, jos uskallat kokeilla =)
 
Osakestoilija.
Ihan ensimmäiseksi suosittelen tutustumaan tänne:
http://www.kestovaippainfo.fi/keskustelu/

Siellä on mm. osio, jossa "vaippakonkarit" vastaavat aloittelioiden kysymyksiin. Sisältää PALJON kullanarvoista tietoa

1. Jotkut kestovaipat pitävät, toiset eivät :/ Vaihtoväli on kokemukseni mukaan hieman lyhyempi, riippuu paljon vaipan materiaaleista, eli kuinka imeviä ovat. Tosin on ihmisiä jotka haluavat vaihtaa kertiksenkin usein. Makuasia.

2. Kestovaipoilla ei ole ikärajaa :)

3. Äp:n vaippa on tarkoitettu vastasyntyneelle. On varmaan teille jo liian pieni.

4. Kakka lähtee hyvin pois sappisaippualla. Ensin irtoava osuus suihkutellaan käsisuihkulla pönttöön ja sitten loput esipestään sappisaippualla. Harso tms. vaippa tai vaate jää varmasti tämänkin jälkeen keltaiseksi, mutta 60 asteinen pesu koneessa irroittaa sit loputkin.

5. Kärsivällisyyttä, tää kestovaippailu voi ensikäteen tuntua melkoiselta suolta kaikkine vaihtoehtoineen.
 
Aina kannattaa aloittaa
Kestoilu senkun helpottuu vauvan kasvaessa. 4 kk iässä on vaippakautta edessä vielä keskimäärin 2 v ja yövaippailua usein vielä pitempään, eli valtaosa vielä edessäpäin. Kun tuossa vaiheessa aloittaa, tarvitsee todennäköisesti ostaa vain kahdenkokoisia vaippoja. Yleensä noin 8-10 kk iästä eteenpäin menee samat vaipat koko loppuajan, säädöt ovat niin hyvät.

Yksi kestovaippa päivässä säästää 365 kertisvaippaa vuodessa ja teidän tapauksessa noin tuhat vaippaa vaippakauden aikana. Aikamoinen kasa kaatopaikalla. 2 vaippaa päivässä säästää tuplasti jne. Ei ole pakko heti täyskestoilla :).
 
Tilli80.
Vastaan 1. kysymykseen: minä pidän kestovaippojen max. vaihtovälinä paria tuntia, mutta tiedän monia, jotka vaihtaa tunnin välein. Yleensä kertiksetkin pyrin vaihtamaan parin tunnin välein, mutta joskus pakon sanelemana saattaa mennä kolmekin tuntia.
 

Yhteistyössä