Eli tässä aluksi muutama kasvisruoka.
Kasvislasagne
6 vihreää lasagnelevyä tai tuoretta pastalevyä
4 porkkanaa
1 kesäkurpitsa
4 keltajuurikasta
250 g pinaattia
Tomaattikastike:
800 g tomaattimurskaa
4 valkosipulinkynttä
2 sipulia
oreganoa ja basilikaa
1/2 tl paprikajauhetta
1 rkl punaviinietikkaa
Valkokastike:
6 rkl voita
6 rkl vehnäjauhoja
1 l maitoa
5 dl juustoraastetta
muskottipähkinää
valkopippuria
suolaa
1. Viipaloi kuoritut juurekset ja höyrytä melkein kypsiksi. Huuhdo pinaatti. Viipaloi kesäkurpitsa pitkittäin. Kiehuta ja valuta pinaatti sekä viipaloitu kesäkurpitsa.
2. Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Kiehauta öljytilkan kanssa pannulla ja lisää tomaattimurska. Anna hiljalleen kiehua kunnes kastike on kiinteähköä. Mausta.
3. Valmista valkokastike. Sulata voi, lisää jauhot ja kiehauta. Lisää kuuma maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Mausta kastike ja lisää joukkoon juustoraaste.
4. Voitele neliskulmainen vuoka ja levitä pohjalle kerros tomaattikastiketta sekä keltasävyiset juurekset. Nosta päälle kolme pastalevyä, sitten valkokastike ja vihreät kasvikset, juurekset ja valkokastike ja taas pastalevyt. Päällimmäiseksi loppu valkokastike.
5. Kypsennä noin tunti 200-asteisessa uunissa. Anna ruoan seistä hetki ennen tarjolle panoa, maut tasaantuvat sopuisiksi.
Kasvipaistokset
3 porkkanaa
pieni kesäkurpitsa
250 g ricottajuustoa
2 munaa
pala tuoretta inkivääriä
50 g mantelirouhetta
nippu silputtua rakuunaa
2 tl hunajaa
1 rkl oliiviöljyä
ripaus merisuolaa
ripaus mustapippuria
1. Raasta porkkanat ja kesäkurpitsa.
2. Paloittele juusto kulhoon ja vatkaa se pehmeäksi seokseksi munien kanssa.
3. Lisää joukkoon raastetut kasvikset, raastettu inkivääri, mantelirouhe, silputtu rakuuna, hunaja ja öljy sekoittaen.
4. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
5. Lusikoi seos neljään voideltuun annosvuokaan. Kypsennä vesihauteessa 175 asteessa noin 40 minuuttia.
Kasvispata
100 g vihreitä villiparsoja
100 g pitkäpapua
100 g sieniä (olkisieniä tai siitaketta)
1 porkkana
1 vihreä paprika
pala inkivääriä
1 rkl öljyä
ripaus suolaa
2 rkl vettä
1 rkl vaaleaa soijaa
ripaus sokeria
valkopippuria
1. Pilko kasvikset ja sienet.
2. Kuumenna öljy wokissa ja pyöräytä kasvikset kukin laji kerrallaan. Mausta ja lisää vettä vain sen verran että kasvikset höyrystyvät. Jätä kasvikset rapeiksi.
Kasvislasagne
6 vihreää lasagnelevyä tai tuoretta pastalevyä
4 porkkanaa
1 kesäkurpitsa
4 keltajuurikasta
250 g pinaattia
Tomaattikastike:
800 g tomaattimurskaa
4 valkosipulinkynttä
2 sipulia
oreganoa ja basilikaa
1/2 tl paprikajauhetta
1 rkl punaviinietikkaa
Valkokastike:
6 rkl voita
6 rkl vehnäjauhoja
1 l maitoa
5 dl juustoraastetta
muskottipähkinää
valkopippuria
suolaa
1. Viipaloi kuoritut juurekset ja höyrytä melkein kypsiksi. Huuhdo pinaatti. Viipaloi kesäkurpitsa pitkittäin. Kiehuta ja valuta pinaatti sekä viipaloitu kesäkurpitsa.
2. Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Kiehauta öljytilkan kanssa pannulla ja lisää tomaattimurska. Anna hiljalleen kiehua kunnes kastike on kiinteähköä. Mausta.
3. Valmista valkokastike. Sulata voi, lisää jauhot ja kiehauta. Lisää kuuma maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Mausta kastike ja lisää joukkoon juustoraaste.
4. Voitele neliskulmainen vuoka ja levitä pohjalle kerros tomaattikastiketta sekä keltasävyiset juurekset. Nosta päälle kolme pastalevyä, sitten valkokastike ja vihreät kasvikset, juurekset ja valkokastike ja taas pastalevyt. Päällimmäiseksi loppu valkokastike.
5. Kypsennä noin tunti 200-asteisessa uunissa. Anna ruoan seistä hetki ennen tarjolle panoa, maut tasaantuvat sopuisiksi.
Kasvipaistokset
3 porkkanaa
pieni kesäkurpitsa
250 g ricottajuustoa
2 munaa
pala tuoretta inkivääriä
50 g mantelirouhetta
nippu silputtua rakuunaa
2 tl hunajaa
1 rkl oliiviöljyä
ripaus merisuolaa
ripaus mustapippuria
1. Raasta porkkanat ja kesäkurpitsa.
2. Paloittele juusto kulhoon ja vatkaa se pehmeäksi seokseksi munien kanssa.
3. Lisää joukkoon raastetut kasvikset, raastettu inkivääri, mantelirouhe, silputtu rakuuna, hunaja ja öljy sekoittaen.
4. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
5. Lusikoi seos neljään voideltuun annosvuokaan. Kypsennä vesihauteessa 175 asteessa noin 40 minuuttia.
Kasvispata
100 g vihreitä villiparsoja
100 g pitkäpapua
100 g sieniä (olkisieniä tai siitaketta)
1 porkkana
1 vihreä paprika
pala inkivääriä
1 rkl öljyä
ripaus suolaa
2 rkl vettä
1 rkl vaaleaa soijaa
ripaus sokeria
valkopippuria
1. Pilko kasvikset ja sienet.
2. Kuumenna öljy wokissa ja pyöräytä kasvikset kukin laji kerrallaan. Mausta ja lisää vettä vain sen verran että kasvikset höyrystyvät. Jätä kasvikset rapeiksi.