Pipareista

useamman äiti
Paraisten piparit: 0.2kg(1kkp) siirappia
0.4kg sokeria
0.5 kg voita
3 munaa
1kg vehnäj.
2tl kanelia
2tl neilikkaa
1,5tl inkivääriä
1rkl pomeranssinkuorta
6tlsoodaa

Voi,sokeri ja siirappi kiehautetaan ja jäähdytetään.Vatkataan lisäten munat yksitellen,Vatkausta jatketaan,lisätään jauhot,joihin sekoitettu mausteet.

Parempi leipoa jos antaa taikinan olla viileässä muutaman tunnin tai yön yli;kannattaa antaa kuitenkin taikinan olla huoneen lämmös ennen leipomista koska kylmä taikina halkeilee kaulattaessa.Sitten vaan ohkasia pipareita leipoon ja paistaan.Pidän tästä ohjeesta koska mausteita ei keitetä,joten ei tule väkevää taikinaa...
 

Yhteistyössä