Pikkuiset pennut "pulassa"

Meidän koira siis sain pitkäperjantaina 6 pentua. Nyt torstaina oli pennuista 5 ihan ripulilla, ei veriripipulia mutta maito tuli ukos sellaisenaan. Yksi pennuista, se heikoin tyttö menehtyi. Nyt muut voivat kohtalaisesti, 3 ei kasva eikä laihdu, syövät kyllä mutta ripuloivat ja 2 kasvaa ihan ok, nämä siis ovat vahvoilla. Koska muut eivät ole sairastuneet, siis samassa talossa olevat koirat eikä tuo emä, niin oli tultu siihen tulokseen, että jostain syystä emän maito ei vaan sovi vauvoille ja nyt pikkuiset siirtyvät pulloruokintaan. Onko joku kuullut tällaisesta?
 
No koska oma emo on niin suojeleva, ei taida varaemo tulla kyseeseen. Saa siis yhä hoitaa ja hoivata vauvojaan, mutta ei ruokkia. Sillä on joku suojaviritelmä nisien edessä. Ja muutenkin el katsoi sen pulloruuan turvallisemmeksi. Maitoa emällä riittäisi vaikka muillekin vauvoille.
 
Jep. No se kasvattaja sen pullorumban käy, eli ruokaa 5 vauvalle yölläkin nyt seuraavan viikon 3 tunnin välein. Ihan kauheesti ei ehdi kyllä nukkua. Me pidetään vaan peukkuja vauvojen puolesta. Toivottavasti korvike sopii. Mutta kuten huomataan, aina ei voi imettää vaikka haluaisi.
 
ap
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Anna luonnon hoitaa hommansa! Niitä ei ole tarkoitettu elämään.
Niin kuin ei allergisia lapsiakaan? Muuten terveitä ja reippaita pentuja, joista osa jostakin saa ripulioireita, niin miyään yrittämättä pitää antaa kuolla? Kyllä ne "kelvottomat" menehtyy, mutta saa kait yrittää.
 
ap :)
Parempia uutisia. Pullomaito sopii ja pennut näyttäisivät toipuvan. Emän maito ei sovi yhtään, mutta korvike kyllä. Huomenna selvitellään eläinsairaalasta että onko miten tavallista / onko muita tiedossa. Mutta näyttäisivät selviytyvän! :)
 

Yhteistyössä