Näissä on hieman piirakkaa enemmän vaivaa tehdä, mutta ovat todella hyviä
Pestopuustit16 kpl)
Taikina:
2 1/2 dl vettä
25 g hiivaa
2 rkl siirappia
3/4 tl suolaa
2 rkl Thai sweet chilli-kastiketta
2 rkl pestosta valutettua öljyä
n. 6 dl hiivaleipäjauhoja
Täyte:
1 tlk (185 g) punaista tai vihreää pestoa
1 keltainen paprika
1 1/2 dl emmental-mozzarella
-juustoraastetta
Voiteluun:
1 kananmuna
Pinnalle:
1 1/2 dl emmental-mozzarella -juustoraastetta
Lisäksi:
paperisia Amerikan muffinivuokia
Valuta punainen pestokastike siivilässä. Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon osa jauhoista, suola, siirappi, chilikastike ja pestosta valunut öljy. Lisää loput jauhot ja alusta taikina tasaiseksi. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Kaaviloi taikina jauhotetulla leivinpöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi (n. 25 cm x 50 cm). Levitä levylle punainen pesto. Ripottele päälle paprikakuutiot ja juustoraaste. Kääri levy rullalle kääretortun tapaan ja leikkaa noin 3 cm:n levyisiksi viipaleiksi. Nosta rullat pellille muffinivuokiin, peitä liinalla ja anna kohota hyvin. Voitele kohonneet muffinit kananmunalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes muffinit ovat kauniin ruskeita.