pienet lapsiystävälliset koirarodut

  • Viestiketjun aloittaja SuburanTrubra
  • Ensimmäinen viesti
häkkyrä
cavalier kingcharlesinspanieli, tiibetinspanieli, juuri tuo coton, onhan noita, esim. fci:n seurakoiraryhmässä ja miksei pystykorvaryhmässäkin niin ja mäyrikset, pienet paimenkoirat, osa terriereistä.
Melkeinpä mikä tahansa koira tulee lasten kanssa toimeen, kun pennusta asti tottuu lapsiin ja kummallakin on yhteiset pelisäännöt hallinnassa..
Eli lapset ei härnää/kiusaa koiraa, antaa pennun nukkua kun se nukkuu, koira ei saa vastaavasti pomppia lapsia päin, ottaa kädestä ruokaa jne, jne..
 
Meillä on saksankääpiöpystykorva eikä se tykkää lapsista yhtään. Tosin se käyttäytyy muutenkin rodulleen epätyypillisesti, on arka ja taipuvainen aggressiivisuuteen. Johtunee koiran hämärästä alkuperästä. :/ Aikaisempi kettuterrierimme tuli ihan hyvin lasten kanssa toimeen vaikka ei ollut niihin lainkaan tottunut.
 
Lisbet
Kyllä varmaan kaikki rodut tulevat toimeen lasten kanssa, jos saavat toisiinsa tottua ja pidetään tiukasti kiinni molempien osapuolten säännöistä. Itselläni on isoja vinttikoiria, joista sanotaan usein etteivät välttämättä tule toimeen lasten kanssa, mutta mielestäni se ei pidä alkuunkaan paikkaansa. Pahin mahdollinen yhdistelmä joka tulee mieleeni on pieni arkaluontoinen koira ja todella villi ja tottelematon lapsi, mutta saattavathan nuokin tottua toisiinsa.
Kannattaa ottaa koira kennelistä jossa on lapsia, niin ainakin me olemme saaneet lapsiyställisiä koiria (koiramme rakastavat kaikkia lapsia, jopa kauhukakaroita jotka yrittävät niitä kiusata). Olenpa kuullut kennelinpitäjästä joka halusi naapurin lapset mahdollisimman usein pentuja katsomaan ja käsittelemään, jotta pennut tottuvat lapsiin.

Whippetit ovat ihania, pieniä (ei liian pieniä = helposti "rikkimeneviä"), helppohoitoisia ja monipuolisia harrastuskoiria (mm. juoksukisat). Eivät ole mitään perinteisiä räksyttäviä pikkukoiria, vinttikoirat eivät nimittäin pahemmin hauku. Tosin tarvitsevat ehdottomasti kylmillä ilmoilla vaatteita ylleen, niiden pukeminen saattaa alkaa tympiä...
 
vieraana
hei kaikille!
Omasta kokemuksesta on pakko ensin mainita Labradorinnoutaja. meidän neiti on ainakin tykännyt aina lapsista ihan kamalasti (vähän liiankin).. :)

ja sitten saksanpaimenkoira, siinä vasta mukava koira! noin lasten kanssa.

mutta jokaisella tietysti omat mieltymyksensä, mutta olen kyllä kanssa sitä mieltä että melkein jokainen koira tottuu lapsiin ja tykkää niistä kun saa pennusta asti niiden kanssa olla!
 
Meillä on noin 2,5 vuotias perhoskoirapoika ja kaksi lasta. Esikko on jo koulussa ekalla ja kuopus on 1,5 v. Hienosti sujunut. Nyt koira ja kuopus ovat parhaat kaverit. Leikit syntyy hetkessä. Ei voi välillä kuin nauraa kun riehuvat kaksilleen. :D
 

Yhteistyössä