Petterin pakkomielle_tunninjuna Turkuun

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Kyllähän sen voi toteuttaa...leikataan lisää lapsiperheiltä, sopeutetaan ja nostetaan lisää alvia, mutta uskaltaako Petteri ehdottaa, että listaamattomien yritysten 150 000 euroon asti osingot laitettaisi oikeantasoisesti verolle (nyt 8 %) ja säätiöiden osinkojen sekä myyntivoittojen verovapaus poistetaan?

Mitä mieltä olette...uskaltaisiko Petteri tehdän EK:n ohi miehekkäitä, kansalaisten tasa-arvon mukaista päätöksiä.
 
vierailija
"Hänen mukaansa siinä vaiheessa, kun talouskasvu voimistuu, hallituksen esimerkiksi työttömyys- ja sosiaaliturvaan kohdistamat leikkaukset ja uudistukset sekä työmarkkinauudistukset varmistavat, että työvoimaa on tarjolla, kun sitä tarvitaan."

Jos jossain hallitus on onnistunut, niin työvoimareservin kasvattamisessa. Uutta työvoimaa tulee reserviin päivittäin.

Minusta näitä sosiaaliturvaleikkausten ja työntekijöiden aseman heikentämistä perusteltiin sillä, että näillä saadaan ihmiset menemään töihin. Sanni Grahn-Laasonenkin sanoi, että työttömien elintaso paranee leikkausten ansiosta, koska hän työllistyy.
Missä ne työpaikat nyt sitten ovat johon ne työttömät menevät? Työllisyystavoite pakenee, jo noin 150 000 työpaikan päässä, avoomien tuöpaikkojen määrä pudonnut puoleen vuodessa, työttömyys korkeinta 7 vuoteen vuodesta 2017 ja konkurssien määrä sen kun lisääntyy.
 
vierailija
Tämäkin haastattelu ja muut viime aikojen haastattelut osoittavat hyvin, miten pihalla Orpo ja hallitus ovat Suomen talouden tilasta, Suomen poliittisesta, suomalaisten hyvinvoinnista, Suomen kilpailukyvystä, miten sitä nostetaan, jne.
Tunnin juna tuntuu olevan ainoa päähän pinttymä ja siinäkään ei ole mitään järkeä, kuten ei juuri muissakaan hallituksen toimenpiteissä. Täytyy todeta, että beagle-persujen isäntäpuolue kokoomuksessa, jota joskus kykypuolueeksi on kutsuttu, kyvyt ovat todella kateissa.
Ehkäpä ministereillä ei ole henkilökohtaisia kriisejä, mutta Suomea ajetaan entistä syvempään talouskriisiin
 
vierailija
Käsittämätöntä sekoilua Orpolta. Puhuu talouden sopeuttamisesta mutta ajaa tällaista järjettömän kallista hanketta jonka hyödyt ovat minimaalisia.
Ja kaikki maksatetaan palkansaajilla.
 
vierailija
Pakkomielle on sikäli ongelmallista, että siinä järjen ääni vaimenee. Valtion kassan tyhjentäminen ja valtion omaisuuden hassaaminen tähän rataan, on sekä järjetöntä että häpeällistä. Orpo haluaa tyhjentää sekä valtion että kuntien kassat tähän junaan pakkomielteisesti. Kysymys kuuluukin - mitä ajattelemme oikeistohallituksen kyvystä järkeviin päätöksiin koko Suomen kannalta.
 
vierailija
Valtiovarainministerin mukaan tuensaajien olisi kuitenkin jo pitänyt mennä töihin, joskaan hänkään ei kertonut mihin. Esimerkiksi kesäkuussa uutisoitiin lähes joka päivä uusista irtisanomisista ja niitä ennakoivista muutosneuvotteluista. Riittääkö logiikka päättelemään, mistä johtuu verotulojen pieneneminen sekä rakennus- ja palvelualojen vaikeudet?
 
vierailija
Köyhiltä leikkaaminen on pakko, niin kuin tunnin juna. Kuten myös veronmaksajille Kela-korvaukset yksityiselle puolelle 500 miljoonan euron arvosta. Kuten myös julkiselta puolelta leikkaaminen. Samoin lakkoilun rajoittaminen oli pakko. Kuten myös pakko on pakottaa työntekijät tiettyyn pakkooon.

Oikeisto ei tee koskaan (moraalittomia) valintoja, kaikki on vaan pakkoja. Oikeiston ei siis tarvitse ottaa vastuuta omista teoistaan, koska ne ovat täysin pakollisia kuin fysiikan lait, ei voi koskaan valita toisin kuin oikeisto tekee. Pakko on keventää veroja itselleen ja kavereilleen, pakko on yksityistää että omat kaverit rikastuu, pakko on leikata julkista puolta, pakko on leikata asumistukea ja muita tukia, pakko on köyhdyttää köyhiä ja on pakko haukkua, että köyhien köyhdyttäminen on köyhien onkin köyhien oma vika. Mitään valintoja ei oikeistolla koskaan ole koska minä ja minun kaverit ensin, ja koskaan ei muut -ideologia, fundamentalistinen kapitalismi, pakottaa aina tiettyihin valintoihin.
 
vierailija
Se että tuleeko syksyllä lakkoja riippuu ihan työnantajasta, jos suostuvat tuntuviin palkankorotuksiin niin ei tule lakkoja. Mutta mihinkään pieniin palkankorotuksiin ei tästä lähtien enää tulla tyytymään.
 
vierailija
Orpo puhui velattomasta talouskasvusta????? Velka kuitenkin kasvaa uusiin ennätyksiin työttömyys lisääntyy. Onkohan Petterillä muistisairaus, kun muistelee mitä puheet ennen vaaleja.
 
vierailija
Tässäkin asiassa Orpo on hallituksensa valitseman linjan takana.
Asiantuntijoiden arvioista huolimatta, tätäkin hanketta pusketaan jääräpäisesti eteenpäin. Tämä hallitus lupasi lopettaa velkaantumisen ja parantaa työllisyyttä, vaan kuinka on käynyt, päinvastoin, eikä valoa näy tunnelin päässä Orpo Purran hallituksen päätöksillä.
 
vierailija
Perussuomalaisten ja kokoomuksen hallituksen "hyvin selkeä" linja on todellakin ollut, että Purra ja Orpo ovat "valmiita keskustelemaan", mutta "emme tingi." Siksipä Suomen länsimainen demokratia ja oikeusvaltiojärjestelmä onkin kesästä 2023 lähtien ollut vääntymässä autoritaariseksi yhteiskunnaksi.
 
vierailija
Pääministeri Orpo on toistamassa valtiovarainministerinä v. 2016-2019 mokansa.

Tuolloin rajut leikkaukset hyydyttivät Suomen talouden ja elpyminen oli Euroopan hitainta - vain Italia oli heikompi. Nyt sekin on vahvempi!

Ainoita päteviä makro- ja mikrotalouden lainalaisuuksia on, että taantumassa pitää elvyttää - ja kiivaassa kasvussa hillitä.

Orpo-Purra -akselin outo käsitys markkinataloudesta:
Voitot privatisoidaan. Ulkomaisille tileille.
Tappiot sosialisoidaan. Veronmaksajien kukkaroista.

Lisäksi mediaan on juurtunut orpo-outo fraasi: "Tällä hallituskaudella."

Ei tämä halitus kestä neljää vuotta eli vaalikautta.

Syksun budjettineuvotteluista on jo sini-musta-hallituksen mureneminen alkanut;
loma-Petteri ei vain sitä ole vielä huomannut.
 
vierailija
Tämä on helppo juttu.
Petteri Orpo ja perhe asuu Turussa. On siellä opiskellut.

Ehkä Orpo lupaillut turkulaisille tunnin junaa, jos pääsee joskus valtaan eduskuntaan ja hallitukseen.

Ehkei Orpo itse nopeaa junayhteyttä tarvitse, varmaan hurauttaa jollain muilla systeemeillä Turusta Helsinkiin.
En usko, että Kokoomuksen Orpo rahvaan viereen istuisi junassa. Toisin kuin Perussuomalaisten Purra on haaveillut lähijunissa ampuvansa ihmisiä.
Ovat kuitenkin ns eri kastia.
 
vierailija
Kyllähän sen voi toteuttaa...leikataan lisää lapsiperheiltä, sopeutetaan ja nostetaan lisää alvia, mutta uskaltaako Petteri ehdottaa, että listaamattomien yritysten 150 000 euroon asti osingot laitettaisi oikeantasoisesti verolle (nyt 8 %) ja säätiöiden osinkojen sekä myyntivoittojen verovapaus poistetaan?

Mitä mieltä olette...uskaltaisiko Petteri tehdän EK:n ohi miehekkäitä, kansalaisten tasa-arvon mukaista päätöksiä.
Mitä mieltä olet ma musta joka raa'asti puukotti kolme pientä lasta kuoliaaksi?
 

Yhteistyössä