Perussuomalaisten kannatuksen lasku jatkuu, kertoo Helsingin Sanomien tuore mittaus puolueiden eduskuntavaalikannatuksesta

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Persujen kannatus on edelleen yllättävän korkea ottaen huomioon puolueen petoksen suuruuden. Toki on ihan luonnollista että huijattu ihminen ei halua myöntää huijatuksi tulemistaan.

Nämä huijatut Persujen äänestäjät voivat lohduttaua sillä että heitä on paljon. Ei se mikään suuri häpeä ole että on mennyt muiden mukana retkuun.
Tätä kutsutaan Tukholma-syndroomaksi. Ehkä ilmiölle olisi jo aika päivittää tuoreempi termi. Miten olisi huijarisyndrooma, kaasutus eli gaslighting?
Olen inhotealisti ja kaikkina tämän palstan kirjoitusvuosinani olen nähnyt miten tilanne kehittyy. Syksyllä alkaa iso rytistys. Kansa nousee raivoon kuin vuosia kaltoinkohdeltu ja rääkätty aviovaimo. Pienessä hiirulaisessa asuu uskomaton energialataus, kun viimeinen pisara maljassa täyttyy.
 
vierailija
Hallituksessa perussuomalaiset tekevät kokoomuslaista talous- ja sosiaalipolitiikkaa ja saavat palkkioksi luvan kovaan ulkomaalaispolitiikkaan. Ennustin puolueen kehityksen hallitusohjeman tultua julki viime heinäkuussa. Tomera rajapolitiikka palautti kannatusta hetkeksi.
Muuten oikein, mutta tomera rajapolitiikka on illuusio. Persut hävisivät hallitusneuvotteluista asti kaikki omat avainasiansa ja tyytyivät puhtaasti Kokoomuksen puudeliosastoksi. Tämä oli ihan selvä asia koko ajan. Mitään konkreettista kunnollista kiristystä ei ole saatu maahanmuuttopolitiikkaan. Ei ole leikattu YLEltä. Ei ole puututtu pakkoruotsiin. EU-politiikassa on annettu periksi. Kehitysapua leikattiin juuri sen verran kuin Kokoomus halusi. Yksikään persujen ikiaikaisista tavoitteista ei ole edistynyt lainkaan eikä minkäänlaisia näyttöjä ole näissä asioissa.

Sen sijaan näyttöjä on siitä, että Kokoomuksen ajamaa politiikkaa ei ole pystytty (siis haluttu) rajoittaa lainkaan. Persujen koko poliittinen pääoma eli kaikesta siitä pyllistelystä ja niistä kompromisseista saatu goodwill on laitettu kokoomuspolitiikan (siis oikeasti persupolitiikan) ajamiseen. Sieltä ne näytöt löytyvät. Leikkauksista, veronalennuksista hyvätuloisille ja ay-liikettä vastaan hyökkäämisestä. Näissä asioissa on todellakin edistytty eikä siinä mennyt kauaa. Pari kuukautta, niin ensimmäiset muutokset oli jo nuijittu läpi. Ja se on se mittari, joka kertoo mitä Perussuomalaiset edistää ja edustaa. Se on se puolueen linja ja sitä saat kun heitä äänestät.
 
vierailija
Työmarkkinoiden "nykyaikaan" reivaaminen tarkoittaa sitä, että jos kaikki hallitukset toiveet menevät läpi, niin Suomessa palkansaajan asema on jatkossa Skandinavian huonoin. Tutustu Ilkkä Kärrylän raporttiin huhtikuussa 2024 "Pohjoismainen malli ja sen neljä poikkeusta".
Raportista käy selkeästi ilmi, että missään muussa pohjoismaassa eivät työntekijän oikeudet olisi jatkossa niin huonot kuin Suomessa. Missään muualla eivät kaikki hallitusohjelman kohdat ole yhtä aikaa voimassa.
Eli tämä hallitus pyrkii vain hyödyttämään työnantajia työntekijöiden kustannuksella.
 
vierailija
Perussuomalaisten johto erehtyi arvioissaan, kun ennen vaaleja tehdyissä kyselyissä suomalaiset varsin laajalti kannattivat valtiontalouden leikkauksia. Kaikkein innokkaimpia leikkaajia olivat kokoomuksen ja PS:n kannattajat. Mutta sitä ei kysytty, miten suhtaudut, jos leikkaukset osuvat omalle kohdalle. Kokoomuksen kannattajilla tätä pelkoa suuremmin ole. Valtionvelka ja veronalennukset maksatetaan köyhällä kansalla. Tällä periaatteella puolueen kannatus pysyy vahvana.

Persujen kannattajat ovat kaikkein viimeisimpiä luopumaan omista eduistaan. Siis sekä yrittäjät, että työntekijät. Nyt monen silmät aukenivat, kun iäkkäät vanhemmat ei saa tarvitsemaansa hoitoa ja tukea. Kokoomuslainen turvautuu yksityisiin palveluihin, mutta persuissa on paljon työläisiä, joiden asumistuki alenee ja vuokra muutoinkin nousee.

Perussuomalaiset yrittäjät ovat hykerrelleet tyytyväisinä, kun työntekijöiden asema heikkenee. Nyt sielläkin on ääni kellossa muuttunut. Arvonlisäveron suuri korotus iskee pahasti yritysten toimintaan. Aletaan ymmärtää, että mitä mitä enemmän leikataan, sitä enemmän ostovoima laskee. Leikkausten suurin ongelma on, että mitä rajummin leikataan, sitä enemmän kasvaa tarve uusille leikkauksille, kun talous hiipuu ja verotulot laskevat.
 
vierailija

Yhteistyössä