Perussuomalaiset luottaa enemmän hesariin kuin OrpoPurran terveydenhuoltoon. Siksi vaalit meni miten meni

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Vielä huhtikuussa 2022 suomalaisista 81 prosenttia kertoi luottavansa melko paljon tai täydellisesti terveydenhuoltojärjestelmään. Toukokuussa 2024 osuus oli enää alle 60 prosenttia. Jopa mediaan, mihin luottamus on pysynyt suhteelliseen vakaana, luotetaan nykyisin enemmän kuin suomalaiseen terveydenhuoltoon.
 
vierailija
Vielä surkeammin on käynyt luottamukselle Suomen hallitukseen. Kaksi vuotta sitten Sanna Marinin (sd) hallitukseen luotti 70 prosenttia suomalaisista, kun nyt Petteri Orpon(kok) hallitukseen luottaa reilut 35 prosenttia suomalaisista.
 
vierailija
Luvut panevat silti kysymään, onko Suomi etenemässä kohti luottamuskriisiä, kun luottamus yhteisesti rahoitettuihin palveluihin on tällä tavoin romahtanut? Luottamus on yhteiskunnan arvokkainta pääomaa ja samalla sen perusta.
 
vierailija
Kansalaispulssista käy nimittäin ilmi, että kaikkein heikointa luottamus hallitukseen, terveydenhuoltoon ja koulutukseen on pienituloisten ryhmässä. Vain 23 prosenttia pienituloisista luottaa hallitukseen. Perussuomalaisten äänestäjät ovat olleet Suomen pienituloisin ryhmä.
 

Yhteistyössä