H
Helppo Perusmämmi
Vieras
Perusmämmi on helppo valmistaa. Tarvitaan vain mallasta, jauhoja ja vettä ja Imeltämisen jälkeen ripaus suolaa.
"3 litran satsi"
3 litraa 65-70 asteiseksi kuumennettua vettä
750g ruisjauhoja
400g mämmimaltaita
½-1 teelusikallista suolaa imeltämisen jälkeen
Tee näin:
Sekoita kattilassa huolellisesti kaikki maltaat ja jauhot 3 litraan 65-70 asteiseen veteen.
Laita imeltymään kattilassa 70 asteiseen sähköuuniin 3-4 tunniksi. Sekoita 2-3 kertaa imeltymisen aikana. Imeltymisen edistymistä voi sekoituksen yhteydessä seurata maistamalla.
Kuumenna mämmi liedellä varovasti ja koko ajan sekoittaen kiehuvaksi. Kun mämmi kuplii siirrä se sivuun hetkeksi muhimaan ja anna hiukan jäähtyä.
Laita mämmi laakeaan uunivuokaan ja paista 130 asteisessa uunissa 2-3 tuntia. Lisää pinnalle kuortumisen vähentämiseksi hiukan vettä paistamisen aikana 2-3 kertaa. Sokeri tai siirappivettä riittää usein kerta-annos.
Mämmi on parasta 2-3 päivän kuluttua.
"3 litran satsi"
3 litraa 65-70 asteiseksi kuumennettua vettä
750g ruisjauhoja
400g mämmimaltaita
½-1 teelusikallista suolaa imeltämisen jälkeen
Tee näin:
Sekoita kattilassa huolellisesti kaikki maltaat ja jauhot 3 litraan 65-70 asteiseen veteen.
Laita imeltymään kattilassa 70 asteiseen sähköuuniin 3-4 tunniksi. Sekoita 2-3 kertaa imeltymisen aikana. Imeltymisen edistymistä voi sekoituksen yhteydessä seurata maistamalla.
Kuumenna mämmi liedellä varovasti ja koko ajan sekoittaen kiehuvaksi. Kun mämmi kuplii siirrä se sivuun hetkeksi muhimaan ja anna hiukan jäähtyä.
Laita mämmi laakeaan uunivuokaan ja paista 130 asteisessa uunissa 2-3 tuntia. Lisää pinnalle kuortumisen vähentämiseksi hiukan vettä paistamisen aikana 2-3 kertaa. Sokeri tai siirappivettä riittää usein kerta-annos.
Mämmi on parasta 2-3 päivän kuluttua.