peruna muusi?

keitän kuoritut perunat(jauhoinen laji) lohkoina hiukan ylikypsäksi suolalla maustetussa vedessä.Kaadan veden kannuun, muussaan joko survimella tai sähkövitkulalla perunat.Lisään keitin vettä niin paljon että se on sopivan löysää. Jos tuntuu että tarvii suolaa lisää lisään,mutta se ei ole ´pakko´. Voinokare on pientä ekstraa..
 
leppis74
Mä laitan maitoon suoraan muussaten koneelle ja hiukan margariiniä. En lisää suolaa. Sitä saa laittaa maun mukaan. Nestettä kannattaa laittaa varoen seuraten miten muussi kayttäytty(onko kiltisti :LOL: ) äkkiä tulee löysää. (kokemuksen syvällä rinta äänellä)
 
äiti83-tyttö04
Meillä tehään niin, että keitän perunat ylikypsäksi. Sitten vatkaan muussiksi samalla lisäten keitettyä maitoa ja voinokareita ja vähän suolaa. Sitten laitetaan sekaan puolikas - kokonainen sipuli silputtuna.
Ja on todella hyvää =)
 
lillamyy
meillä tehdään muusi näin: perunat keitetään kypsiksi, kun perunat kypsyneet, muusataan sähkövatkaimella pieneksi, lisätään kuuma maito ja paljon voita, jatketaan vatkaamista kunnes ei ole enää yhtään peruna klimppejä. lisätään sekaan yksi raaka kanamuna antamaan muusille kuohkeutta. Viimiseksi suola. perunoita ei saa koskaan keittää suola vedessä, muuten muusista tulee liisterimäistä. siksi suola lisätään aina viimeisesnä.
 
tselda
\
Alkuperäinen kirjoittaja 03.02.2005 klo 12:06 äiti83-tyttö04 kirjoitti:
Meillä tehään niin, että keitän perunat ylikypsäksi. Sitten vatkaan muussiksi samalla lisäten keitettyä maitoa ja voinokareita ja vähän suolaa. Sitten laitetaan sekaan puolikas - kokonainen sipuli silputtuna.
Ja on todella hyvää =)

peesaan näin meilläkin, kyll on namia :p
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 03.02.2005 klo 20:20 lillamyy kirjoitti:
Viimiseksi suola. perunoita ei saa koskaan keittää suola vedessä, muuten muusista tulee liisterimäistä. siksi suola lisätään aina viimeisesnä.
Höpö höpö. viimeksi eilen muussin tein eikä liisteristä tietoakaan vaikka suolasin perunoiden keitinveden.
 
Keitän perunalohkot reilusti kypsiksi suolavedessä. Sulatan rasvan (siis voin) kattilassa, jonne laitan pehmenemään myös silputun sipulin. Kaadan keitinveden pois, vatkaan ensin perunat ja rasva-sipulin, maitoa lisään pikkuhiljaa vatkatessani ja suolaa, jos tarvis.

 

Yhteistyössä