"Zap"
En ymmärrä halua käyttää perkolaattoria. Perkolaattorin veden kuumuus on aivan liian suurta arabica-kahville ja tuloksena on kitkerää kahvia. Maku on kuin olisi kahvinkeittimessä käyttänyt robustoa.
:OMeillä on ollut perkolaattori jo pari vuotta, juuri tuo Nordican malli. Totta, että kahvin keittäminen vaatii enemmän vaivannäköä kuin suodatinkahvi, mutta kahvi on hyvänmakuista ja aromikasta eikä maistu suodatinpaperi. Itseäni vähän tympäisee se, että tuolla meidän masiinalla pitää keittää isoja määriä, joka on tod.näk, tehnyt minusta kofeiiniriippuvaisen. Mutta tosi kahvifriikille ehdottomasti paras laite.
Enpä vaihtais perkolaattoria suodatinpannuun, en. Yhtä helppo pestä koneessa osat ja välillä harjalla keitin.Meille tuli nyt noin pari viikkoa sitten tällainen OBH Nordican Perkolaattori ja voin suositella. Kahvi on kuumaa ja pannujauhatuspuruista keitettynä aivan mahtavan makuistakin. (Suodatinpurut teki laimeaksi litkuksi.)
Puhdistus on helppo, vanhat sakat pois ja vedellä huuhtelee perään - ja yllättävän nopeasti keittää kahvin. Samantien lähti vanha suodatinkeitin kierrätykseen, kun tämä meille tuli.
Edessä olisi uuden keittimen hankinta ja kiinnostaisi tuo paljon kehuttu perkolaattori... Jos jollakulla olisi kokemusta kyseisestä vekottimesta, niin voisinko saada muutamaan kysymykseen vastauksia? Onko oikeasti niin hyvä? Onko hankala puhdistaa ja miten usein sen teette? Meneekö kahvin valmistukseen tuhottoman pitkä aika? Minkälaisia poroja käytätte ja minkälaisella suhteella?
Kiitos jo ennakkoon =)