Voi olla että joku tuntee perkolaattorin pesemisen työlääksi, mutta miksi se pitää joka käytön jälkeen pestä... Meillä keitetään perkolaattorikahvit joka päivä kaksi tai kolme kertaa joka päivä (kun ollaan kotona) eikä pannua tai osia pestä vaan huuhdellaan ennen uutta käyttöä kylmällä vedellä. Jos pannu on jäämässä käyttämättömäksi päivää pidemmäksi ajaksi niin silloin pestään.
Iso osa kommenteista kuullostaa kuin kirjoittaja ei olisi perkolaattoria nähnytkään. Saatika kokeillut. Heh!
Ja rikkoutuuhan se muovinuppi aika-ajoin, mutta siihen oli ratkaisuna alumiininuppi, jonka kodinkonekauppias toivomuksestani otti myyntiin.
Keitti tai ei, on perkolaattorikahvi hyvin lähellä pannukahvia, käyttämine vain oikeastaan helpompi kun sitä ei tarvitse vahtia ja kahvi pysyy hyvänä paljon pidempään kuin missään keittimessä. Ja miten niin perkolaattorilla ei saa useampaa kuppia kerralla... pienellä kai ei saa, mutta ei saa yhden kupin espressokeittimelläkään tai pienellä pannulla. Itselläni on 12 kupin versio ja kyllä sillä ainakin vähäksi aikaa kahvinhinku lähtee. Pienin määrä mitä kannattaa valmistaa on 1 iso kupillinen.
Vasta vajaa 50v kahvikokemusta, mutta keittimeen en ole palaamassa, edes niihin kalliisiin, joita on kyllä tullut niitäkin käyteltyä.