Perhepäivähoitaja valittaa joka päivä lapsen käytöksestä.

  • Viestiketjun aloittaja vaikea
  • Ensimmäinen viesti
vaikea
On kyllä suhteellisen villi 2,5v lapsi. Aina valittaa kuinka lapsi on pyörinyt liikaa ympäri, kiusannut jotakin, riehunut tms. Mitään positiivista ei ikinä löydä. Kehunut lapsen käytöstä ehkä 3kertaa vuoden aikana. Jännää on myös että jos mies hakee lapsen hoidosta niin ei sano mitään negatiivista, mutta jos minä haen niin aina on jotain negatiivista sanottavaa.
 
Kannattaa sanoa pph:lle asiasta.
Onhan se vähän harmillista jos ammattitaitoinen ihminen ei ymmärrä sitä, ettei mainitse mitään positiivisia asioita lapsen päivästä.. niitä nyt varmasti tulee päivän aikana.
 
vaikea
[QUOTE="hmm";23841782]Tai sit sä otat liian helposti ittees ja miehes ei...[/QUOTE]

En kyllä ota helposti itseeni. En ole niin sinisilmäinen äiti ettenkö tietäisi että välillä on huonoja päiviä ja että lapsi käyttäytyy toisinaan huonosti.
 
"hoitaja"
En kyllä ota helposti itseeni. En ole niin sinisilmäinen äiti ettenkö tietäisi että välillä on huonoja päiviä ja että lapsi käyttäytyy toisinaan huonosti.
oletko opettanut lapsellesi EI sanan? Kertonut mihin ei saa koskea, mitä ei saa tehdä?

Yksi äiti sanoi et poika tykkää repiä hiuksia, ei se ole tykkämisen asia vaan se kielletään heti.
 
vaikea
[QUOTE="hoitaja";23841839]oletko opettanut lapsellesi EI sanan? Kertonut mihin ei saa koskea, mitä ei saa tehdä?

Yksi äiti sanoi et poika tykkää repiä hiuksia, ei se ole tykkämisen asia vaan se kielletään heti.[/QUOTE]

kyllä olen opettanut ei sanan. Meillä myös joutuu jäähylle jos käyttäytyy huonosti.
 
Omien kokemuksia mukaan, lapsi ottaa paljon oppia niistä positiivista kokemuksista.. kehutaan kun käyttäydytään hyvin yms.. meillä juuri vuosi sitten päiväkodilla oli vähän hankalempi tapaus ja hyvin saatiin kitkettyä se pois. Lapsikin huomasi kuinka kivaa oli kotiin lähtiessä, kun hoitajilla oli jotain positiivista sanottavaa joka päivä ja äitikin tuli hyvälle tuulelle.
 
No eikös tuossa tilanteessa pitäisi istua yhdessä alas ja miettiä miten tilanne muutetaan? Nykyisellä toiminnalla ei siis tilanne ole ok.

Jospa miehesi ei jää kuuntelemaan tai kyselemään kuulumisia, niin harvemmin kukaan perään huutelee. Oletko kysynyt hoitajalta, mitään positiivista kuulumista?
 
"jahas"
Meidän poika on päiväkodissa ollut 2 vuotta ja KERTAAKAAN eivät ole sanoneet mitään positiivista. Päivä on mennyt hyvin ja plaa plaa, mutta ei mitään kivaa positiivista kerrottavaa tädeillä ole... Eikä koskaan ole mennyt huonostikaan. Meidän poika taitaa olla neutraali... Olishan joskus kiva oikeasti tietää, että MITEN OIKEASTI MENEE.... Kysyttäessä kyllä kertovat miten on syönyt, kenen kanssa leikkinyt jne. Onko kellään muulla näin?
 
"vieras"
No mitä ihmettä te ihmettelette?

Hoitan, mahdollisen aluejohtajan ja vanhempien kanssa palaveria ja miettimään miksi asiat ovat näin. Et sä voi sun lapsen käytöstä vaan jäädä ihmettelemään kun pph selvästi on sanonut ettei mene hyvin.
 
vieläkin puistattaa
Vaihda lapsi pois tuollaisen hoitajan luota. Luultavasti vika on hoitajassa/ hoitajan ja lapsen kemioissa, enemmin kuin vasta noin pienessä lapsessa.

Meillä oli yksityinen hoitaja, joka haukkui ja piikitteli sekä arvosteli lastamme about joka päivä. Itsekin aloin uskoa, että lapsi on jotenkin käytöshäiriöinen. Soittelin neuvolaan ja menin jopa sinne lapsen kanssa näytille asian takia, ja siellä todettiin lapsen olevan aivan normaali. Kun neuvolantäti kehotti antamaan hoitajalle kenkää, olisi aivan siltä istumalta pitänyt noudattaa neuvoa.

Kun se hirveä luonnehäiriöinen hoita- pimumme lopetti lapsemme hoitamisen, emme ole saaneet kertaakaan kahden vuoden aikana valituksia lapsen käytöksestä. Ihan on tähtiäkin tullut tarhasta (jossa lapsemme nykyisin siis on ja on ollut jo pitkään) hyvästä käytöksestä. Lasta yksityisesti hoitaneet eivät ikinä valita, vaan kehuvat pientä.

Lapsemme vaistosi ilmeisesti, että tämä ensimmäinen hoitaja vihaa häntä ja reagoi asiaan omalla käytöksellään. Jota hoitaja paisutteli ja väänteli. Tämä nainen sanoi lapsestamme sellaisia asioita, joita en ikinä elämäni aikana tule antamaan anteeksi. Pistää vihaksi vielä parin vuoden jälkeenkin, kuinka joku saattoi olla niin julma puolitoistavuotiasta viatonta lasta kohtaan?!?

Jos lapsi ei saa hoitajalta positiivista huomiota ja hoitaja ei näe vaivaa järjesttäksen lapselle mielekästä tekemistä, hakee lapsi huomion kielteisellä tavallla. Ja lapsi reagoi negatiiviseen ilmapiriiin. Niin se vain on.
 
Perhepäivähoitaja X
Meille on opetettu, ettei koskaan saa antaa pelkästään negatiivista palautetta vaan aina sitä positiivista siihen lisäksi, niin ei tunnu vanhemmista liian pahalta. Tottakai jatkuvasti saatu negatiivinen palaute masentaa vanhemmat. Jokaisesta lapsesta löytyy myös paljon hyviä puolia eikä niitä saisi unohtaa! Minulla ei ole tapana ilmoitella äideille ja isille jokaisesta päivän vähemmän hyvin sujuneesta hetkestä, tiedän ettei niitä kaikkia edes haluta kuulla. Jos ne eivät ole isoja asioita niistä on turhaa vaahdota.
 
Pidä lapsesi puolta
Laita hoitaja vaihtoon niin pian kun pystyt,
Itse kärvistelimme pitkään erittäin negatiivisen pphoitajan kanssa josta jo aamulla näki että elämä pänni,
kaikki oli pielessä kun tytön haki. Tätä siivitti öiset lapsen kauhuhuudot joita ei saanut loppumaan.

Varahoidossa pk:ssa huomasimme että siellä oli ihan eri tyttö joka tykkäsi mennä hoitoon ja olisi mielellään jäänyt haettaessa vielä sinne leikkimään.

Onneksi saimme nyt vaihdon nopeasti kun tajusin kuinka moni asia oli hoidossa pielessä ihan perusasioista, huoli tytöstä oli kova.
Ajattele ensisijaisesti lastasi, sinä olet ainoa joka voi hänen puoltaan pitää, hän on aivan avuton siinä tilanteessa kun vielä ei osaa kertoakaan mikä on tilanne.
 
Pidä lapsesi puolta
vielä jatkoa
ulkoiluttaako pph tarpeeksi / ollenkaan lapsia, meillä ei nimittäin päässeet kunnolla ulos jos oli vähänkin huonompi ilma tai oli pelkkä kauppareissu. Vähänkin normaalimpi lapsi kärsii kyllä siitä että ei saa kunnolla purkaa energiaansa ulkona ja raitis ilma on aina hyväksi.
 
nellien
[QUOTE="äiti";23842270]lapselle selkeet rajat, miksi on n iin helkutin vaikea ymmärtää. Tottakai viipottaa jos saa tehdä mitä vaan.[/QUOTE]

ei se aina näinkään ole raivostuttavaa! meillä on lapsella selkeet rajat kohta 7vuotta täynnä vaatii edelleen aikuisen valvontaa, päiväkodissa on tämän eskari vuoden ollut avustaja.

niin sitä on jankattu se 6vuotta mitä lapsi on liikkunut esim.että kädestä ei saa ottaa, saattaa silti ottaa. samaten liikenne sääntöjä/muita sääntöjä on järjestelmällisesti opetettu. lapsella vaan sattuu olemaan tarkkaavaisuushäiriö+ varmaan jotain muutakin(ja pieni geenivirhe) mut jooo joo kasvatuksestahan kaikki AINA johtuu. veljenikään ei puhu vaikka on kohta 18vuotias hän on autistinen mutta kasvatushans e on se syy,huvikseen lääkärit vaan tutkii ja kirjottelee peitetarinoita vanhempia puolustaakseen, eikö?

niin ja sit ihmiset vetoo siihen että no ap:n lapsella ei tälläistä ole, joose että ei oodg niin se ei tarkotia etteikö sellainen voisi olla, meilläkin on aina ollut tarkkaavaisuushäiriö, nyt siitä on vaan virallista paperia olemassa.

lapsne pitää mennä hammaspesulle,haahuilee,heittää lelun ohi mennessä(sattu olee käden ulottuvilla) vessassa pyörii ympyrää, saa harjan käteen jää räplää hiusharjoja yms. saa tahnan harjaan, harjan suuhun.

jää räplää käsisuihkua,unohtaa sulkea hanan. ei kuule ekalla kerralla(kuulossa ei vikaa vaan menee vaan ohi) kun asioista sanoo. samaa kaikki hommat.

lisäksi hirveä uhmakkuus joka asiaan vastaus on ei,en tee,en lähe,en mee. ei käy,en syö, en mee hammaspesulle.ei ei ei. lääkityksen myötä näissä tilanteissa on jäänyt lyöminen pois, ja uhmaa vain hetken entisen hirveän raivarin sijaan.

en mä tätä lasta ole tälläiseksi kasvattanut, päinvastoin. ja tuota kohta 3vuotiasta saa tulla seuraamaan miten hän on kasvatettu. vähemmällä työllä parempi lopputulos.ei voi mitään kaikki on erilaisia ja joillakin ihan tavaallisetkin asiat on todella hankalia. ehkä tämä lapsi pystyy aikuisena siihen mihin muutkin aikuiset.

mutta jos hänen kasvattajansa vanhemmat päiväkoti,kohta koulu on koko ajan hirveän negatiivisella asenteella hänestä kasvaa huonolla itsetunnolla varustettu luultavasti masennuksen keraa elämä nuori,ja nuori aikuinen.

ELI PÄÄASIA kasvatukssessa on POSITIIVISUUS! vaikka lapsi mokaa,positiivisuus parantaa käytöstä paremmin.

esim.maito kaatuu pöydälle(vahingossa)

ei näin: mitä sä taas sähläät,on se nyt kumma kun et totakaan osaa.

vaan näin: esim. ensi kerralla onnistut varmasti kun kaadat ihan rauhassa maitoa, se menee hyvin! haetaanpa yhdessä rätti.

sitten voi kehua kuinka hienosti siivosi sotkun.

ja ihan pienillä niinku ap:n lapsi, kyllä se vaan on kiinni siitä hoitajan viitselijäisyydestä miten päivät sujuu.
 
Huom harmaana
Joku muukin on tässä ketjussa jo todennut saman asian, mutta toteanpa minäkin.
Poika on ollut päiväkodissa 4 vuotta ja sinä aikana on kohdalle osunut muutama hoitaja, joilla on ollut kurja tapa ottaa aina esille negatiiviset asiat, ei koskaan niitä positiivisia. Se on pitkälti luonteesta kiinni.

Itse tulkitsen sen niin että jos muilla hoitajilla ei ole valittamista lapseni käytöksestä, "vika" on silloin ko. hoitajassa. Yllättäen näistä tapauksista ei ole lapsetkaan pitäneet lainkaan ja hoitajat ovat häipyneet aika pian ryhmästä.

Pistä tuollainen hoitaja vaihtoon.
 
vaikea
En voi laittaa hoitajaa vaihtoon. Täällä haetaan joka kevät uudestaa hoitoon, niin mekin nyt keväällä haimme. Soitin hoitotyönjohtajalle ja laitoin hakemukseen että haluamme lapsen joko ryhmikseen tai päiväkotiin. Ei käynyt johtajalle. Hänen mukaansa joutuu vielä olemaan ainakin vuoden tuolla.
 

Yhteistyössä