Perätilasynnytys, kokemuksia?

  • Viestiketjun aloittaja vieras
  • Ensimmäinen viesti
vieras
Eli mulla kolmas raskaus, vauva on tiukasti perätilassa. Nyt rv vasta 30+3 mutta lääkärin mukaan ei pysty enää kääntymään, on niin alhaalla lantiossa. Aiemmat synnytykset ovat olleet helppoja ja nopeita, vauvat pieniä (geeneissä ;)), alle kolmekiloisia. Sisämitat lantiossa hyvät.

Aion siis synnyttää alakautta, pelkään sektiota enkä ainakaan ilman todella pätevää syytä ole siihen menossa.. Lääkäreiden mukaan voin hyvin synnyttää normaalisti, jos vain haluan. Nyt kyselisinkin kokemuksia alatiesynnytyksistä perätilassa. Mitä pitää ottaa huomioon? Onko ponnistaminen vaikeampaa (jos kokemusta molemmista)? Vauvan koko?

 
äippä 26
poika syntyi rv35,yllätysperätila.syntymäpaini 2800kg sairaalaan tullessa tulotarkastuksessa todettiin jalka,pakaratarjonta.lantiomitat todettiin hyviksi.synnytys edistyi normaalisti,ponnistusvaiheessa lisäpotkua tipasta,paikalla myös lastenlääkäri,lääkäri ja kätilö.synnytys sujui hyvin eikä jättänyt mitään kammoa.tämä oli toinen synnytys,esikoinen syntyi normaalisti alakautta synnytys kesti n.7tuntia ja poika perätilassa n.3tuntia.
 
Joo, tota...

Mitäs niin...

Helppo se oli, avautumisaika pidempi, hiitaampi ja ponnistuslupa heltisi vasta kun oli täysin auki, mutta ponnistus oli helppo.


Jalat piti olla niissä pidikkeissä (siis puolimakaavaan joudut) ja lääkäri odotettiin paikalle...


 
Perätilasynnytyksestä en tiedä, mutta kaverilla kääntyi juuri alhaalla lantiossa asettuneena ollut vauva raivotarjonnasta perätilaan rv 34, ja oikeaoppisesta perätilasta takaisin raivotarjontaan rv 35 =). Mun kuopus ponkaisi raivotarjonnasta ensin viistoon, sitten perätilaan, sitten takaisin viistoon ja lopulta raivotarjontaan viikoilla 33-35. Eli kyllä ne joskus kääntyy vaikka lääkärit sanoisi mitä. Se kääntyily tuntuu vaan tosi ilkeälle kun vaavi on jo niin iso :|
 

Yhteistyössä