PELOTTAVA POTTA:(

SELLAISTA TÄSSÄ KYSELEN KUN YRITIN TÄNÄÄN SAADA PIKKU TYYPPERÖÄ POTALLE... EI SE SITTEN MENNYTKÄÄN ÄIPPÄRIN SUUNNITELMIEN MUKAAN.. TYTTÖ HUUSI KUIN SYÖTÄVÄ, IHAN PUNASENA JA TÄRISI????????? MIKÄS SIINÄ SITTEN??? SIIS EIHÄN POTALLE OLE MIKÄÄN KIIRE MUTTA AIKA HURJA REAKTIO.. PELÄSTYIN KOVASTI.. NOSTIN TYTÖN SYLIIN JA SIINÄ SITTEN HALAILTIIN KAUAN..

ONKO JOLLAIN MUILLA TÄLLAISTA?? VAI MIKÄ AVUKSI...... :'( \|O HUOKAUS.
 
Kolmesta lapsestani on ainoastaan yksi suostunut potalle ilman hysteeristä huutoa eli esikoisemme istui potalla mielellään ( 7-vuotiaanakin istuu n.20 min wc:ssä, taitaa olla ainoa rauhallinen paikka!), ainoa asia mikä pelotti kun jalat ei osunut kunnolla maahan mutta se ongelma poistui kun laitettiin tyyny jalkojen alle. Keskimmäinen huusi kuin syötävä 1,5v.asti (kokeiltiin n.1xvko) ja sitten kun potalle suostui jäikin hyvin pian vaipat pois kun taas esikoiselta jäi vaipat n.2v pois.
Nyt sitten kuopus on reilu 1v. ja huutaa joka kerta kun potalle istutetaan.
Ollaan koitettu, että poika on ns.tutustunut pottaan eli ollut leikeissä mukana ja isommat sisarukset on istunut siinä mutta huuto on edelleenkin valtava joten siirrettiin potta muutamaksi kuukaudeksi vintille odottelemaan.
 
Miskan äiskä
Meillä ei tollasta ole ollu, mutta koitanpa silti auttaa. Tutustukaa pottaan ihan rauhassa ensin, näytä nukeilla ja nalleilla kuinka potta toimii ja kokeile jos lapsi haluaisi istua potalle ensin vaatteet päällä. Anna lapsen leikkiä potalla ja sitten kun hän alkaa itse istumaan siihen, niin ole iloinen ja kiittele tyttöä. "Kammo" voi johtua ihan siitä, että potta tuntuu oudolta yht'äkkiä kokeiltuna. Tsemppiä pottailuun! :hug:
 
TheBigMama
Onko potta kylmä? Meillä ainakin alkuun piti pottaa hiukan lämmitellä lämpimällä vedellä, koska kylmä muovi ei varmaan kovin mukavalta tunnu paljasta pyllyä vasten... Meillä oli kyllä silloin vessassa tosi vilpoinen.
 
kiitoksia vastauksista.. täytyykin ottaa potta tuolta pimennosta mukaan leikkeihin:) katsotaan sitten joskos pikku hiljaa alettaisi sen kanssa sovussa elämään ja olemaan....

ja voi muuten ollakkin että kyse oli niinkin yksinkertaisesta jutusta kuin kylmästä potasta peppua vasten... (oishan se ikävää) :headwall:

no yritetään uudelleen joskos lähtisi luistamaan..... :D

B) aurinkoista kesän odottelua vaan näin sateen keskellä
 
Istutin omat lapset potalle heti kun oppivat istumaan. Oli kivaa kun sai istua "omalla tuolilla". Kun pissi tuli sattumalla niin taputettiin kovasti ja ihmeteltiin pissaa ja tehtiin potan tyhjennyksestä ohjelmanumero. Sama tietysti isomman asian kanssa. Heti unien tai aterian jälkeen onnistuminen on varmempaa. Lapsi haluaa pian ne taputukset ja kehut. Mitään pakkoa ei pottailusta tehty 6 kk vanhalle eikä vieläkään vaikka lähestytään 1 v. ikää. Jos ei juuri silloin pissata, niin laitetaan vaippa. Aina en itsekään jaksa pottaleikkiä, silloin käytetään vaippaa.

Mutta olisiko tämä auttanut siihen pottakauhuun? Nyt on kyläillessä onnistuttu myös isoilla pöntöllä asioimisessa ja sehän se vasta jännää onkin.

Auttaisiko isommalle jos nukke pissaisi ensin?
 
murri
En malta olla kommentoimatta, että palstaa seuranneena taitaa olla aika tavallistakin tollenen huutokohtaus potan edessä. Potta voi olla kylmä, mutta yleensä kertonee vaan siitä ettei vauva/taapero ole vielä valmis potalle.

Meilläkin pari kertaa tuli tollanen kohtaus ja jalat ihan tönköksi ettei siinä mitenkään istuttu. Nyt 1,6v on ruvennut itsekseen istuksimaan potalla vaatteet päällä. Antaa ottaa housut poiskin, mutta ei sinne pottaan vielä ole mitään saatu tulemaan. Kaikki ajallaan :)
 

Yhteistyössä