"Pekka Haaviston palvonta saa jo jumalallisia piirteitä Ylen kyselyssä, rikosepäily ei suosiota syö"

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
"Haaviston palvonta saa jo jumalallisia piirteitä Ylen kyselyssä, rikosepäily ei suosiota syö – ohisaloja toivotaan muillekin puolueille
Osa vastaajista odottaa ulkoministerin rikostutkinnan lopputulosta ennen kuin lyö kantansa lukkoon presidenttiehdokkuudesta.
Vihreä liitto
2.8.2020 klo 09.56

Vihreiden päättäjillä on kova luotto ulkoministeri Pekka Haavistoon, selviää Ylen tekemästä kyselystä.
Haavisto nauttii kaikkien vastaajien luottamusta rikostutkinnasta huolimatta. Rikostutkinta ei ole tahrannut Haavistoa vihreiden vaikuttajien silmissä: Syytön mies, kunnes toisin todistetaan.
Keskusrikospoliisi on tutkinut Haaviston toimia liittyen al-Holin pakolaisleirin naisten ja lasten kotiuttamisessa.
Haaviston epäillään yrittäneen päästä eroon eri mieltä olleesta ulkoministeriön konsulipäälliköstä siirtämällä hänet toisiin tehtäviin. Pasi Tuominen ei suostunut edistämään lasten palauttamista Suomeen Haaviston ohjeiden mukaisella tavalla.
Haaviston ministerivastuujutun esitutkinta valmistui heinäkuun alussa, ja perustuslakivaliokunta käsittelee asiaa heti syyskuussa istuntotauon jälkeen.
Kyselyn vastaajat pitävät hyvänä, että asia tutkitaan perinpohjin, jotta epäilyksen varjo ei jää leijumaan Haaviston päälle. Ehkä katse siintää jo neljän vuoden päässä seuraavissa presidentinvaaleissa.

Ylen kysely lähetettiin 74:lle vihreiden eduskuntaryhmän, puoluehallituksen ja puoluevaltuuskunnan jäsenelle. Heistä lähes 60 prosenttia, 43 vastasi kyselyyn.

Haavistoa vaaditaan ehdolle, mutta haluaako hän itse?
Haaviston palvonta saa jo jumalallisia piirteitä vihreissä. Yli 80 prosenttia kyselyyn vastanneista vaikuttajista haluaa Haaviston ehdokkaaksi vuoden 2024 presidentinvaaleissa.
Haavisto on ollut vihreiden presidenttiehdokas jo kaksi kertaa – ehkä kolmas kerta tärppäisi?
Otso Ritonummi / Yle
Vihreiden päättäjät hehkuttavat Haaviston ulkopolitiikan osaamista ja henkilökohtaisia ominaisuuksia. Hänellä katsotaan olevan juuri presidentille sopivia taitoja.
Vastaajat muistuttavat, että konfliktin ratkaisutyössä ja ulkoministerin tehtävässä Haavistolle on myös kertynyt presidentille hyödyllisiä suhteita. Tasavallan presidentti johtaa Suomen ulkopolitiikkaa yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa.
Otso Ritonummi / Yle
Vihreiden yhtenäisestä rintamasta kuuluu joitakin soraääniä. Noin viidesosa vastaajista ei halua enää nähdä Haavistoa puolueen presidenttiehdokkaana tai miettii vielä kantaansa.
Syyksi nimetään käynnissä oleva rikostutkinta, halu saada naisehdokas tai Haaviston ikä. Haavisto on neljän vuoden päästä 66-vuotias."
 
vierailija
Ei tietenkään mikään asia syö Haaviston suosiota vihreiden keskuudessa. Se puolue ei ole koskaan välittänyt mistään faktoista. Vaikka Pekka tuomitaan rikollisena, niin vihreät ovat silti pokkana sitä mieltä, että ei se mikään rikollinen ole. Nämä on ideologisia asioita. Yksikään fakta ei mene ideologian yli.
 
  • Tykkää
Reactions: Elena777
vierailija
Ei tietenkään mikään asia syö Haaviston suosiota vihreiden keskuudessa. Se puolue ei ole koskaan välittänyt mistään faktoista. Vaikka Pekka tuomitaan rikollisena, niin vihreät ovat silti pokkana sitä mieltä, että ei se mikään rikollinen ole. Nämä on ideologisia asioita. Yksikään fakta ei mene ideologian yli.
Vihreät näkevät vain sen mihin uskovat.
 
vierailija
Vihreiden piikkiin se tämäkin menee.

HS:

"Huumekauppa on Helsingissäkin kansainvälistä, rajat ylittävää rikollisuutta ja ulkomaalaista alkuperää olevien rikollisryhmien merkitys korostuu koko ajan enemmän. Ryhmät koostuvat poliisin mukaan usein ammattirikollisista, joilla kansainväliset yhteydet ympäri Euroopan. Suuri osa heistä on tullut Suomeen ainoastaan hoitamaan huumeiden maahantuontiin ja levittämiseen liittyviä toimia."