Pekka Haavisto facts!

  • Viestiketjun aloittaja "hippi"
  • Ensimmäinen viesti
"hippi"
[QUOTE="vieras";25509042]hippi, vaikka oletkin Pekka Haaviston kannattaja, niin älä viitsi levittää perättömiä "faktoja" Sauli Niinistöstä. SE on aika raukkamaista ja halpamaista.[/QUOTE]

Ei tarvitse. He tekevät sen itse. Esim. HBL:n vaalikone: Väite: kasvavia kuiluja yhteiskunnassa ei voi tasoittaa poliittisin päätöksin. Niinistö: osittain samaa mieltä. Haavisto: täysin eri mieltä. Väite: presidentille on ulkomaanmatkoillaan tärkeämpää lobata yrityksiä kuin edistää ihmisoikeuksia. Niinistö: osittain samaa mieltä. Haavisto: ehdottomasti eri mieltä. Väite: Suomi tarvitsee sukupuolineutraalin avioliittolain. Niinistö: osittain eri mieltä. Haavisto: ehdottomasti samaa mieltä.
 
Tiesitkö?
Maailma, matkailu ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen kuitenkin veivät pian mennessään: vuonna 1977 Haavisto julkaisi jo ensimmäisen Interrail-oppaansa, ja vuonna 1979 alkunsa saivat Koijärvi-liike ja Komposti-lehti. Loppu on Vihreän liikkeen historiaa.

Reppumatkailu pysyi rakkaana harrastuksena myöhemminkin. Kesällä 1997 Haavisto suuntasi kohti Kolumbiaa. Siellä hän tapasi ecuadorilaisen Antonio Floresin. Jouluksi Haavisto jo matkasi tapaamaan Floresin perhettä, keväällä päiväntasaajan kasvatti taas tuli napapiirille – ja paluulippu jäi käyttämättä.

Antonio ja Pekka rekisteröivät suhteensa heti kun Suomen laki sen vuonna 2002 salli.

Myös lapsena opittu rakkaus käsillä tekemiseen on säilynyt. Vuonna 2005 Haavisto osti kodikseen purkukuntoisen suojelukohteen, Eila Hiltusen ateljeen Munkkiniemestä. Haaviston mukaan kittaaminen ja maalaaminen on loistavaa vastapainoa kalashnikovein varustettujen sissijohtajien kanssa istutuille rauhaneuvotteluille. Remontoitavaksi pääsevät myös vanhat kuplavolkkarit, joita Haavisto on harrastanut nuoresta miehestä asti.
 
Tiesitkö?
Poikkeuksellisen menestynyt ja tunnettu Haavisto on kansainvälisellä areenalla. Toimiessaan YK-tehtävissä vuosina 1999–2005 hän näki henkilökohtaisesti millaista elämä on muun muassa Balkanin, Afganistanin, Palestiinan, Liberian ja Sudanin kriisialueilla.

Johtaessaan YK:n ympäristöjärjestö UNEP:n kenttätutkimuksia Haavisto selvitti esimerkiksi sitä, millaisia tuhoisia vaikutuksia sodilla oli ihmisten elinympäristöön. Haavisto arvelee olevansa eniten maailman miinakentillä kävellyt sivari.

YK-tehtäviä seurasi vastuullinen toimi Euroopan unionin erityisedustajana Sudanissa ja Darfurissa, missä Haavisto osallistui myös rauhanneuvotteluihin.

Vuonna 2007 Haavisto ratkoi Darfurin kriisiä YK:n erityisasiantuntijana. Vaikka vuoden 2007 eduskuntavaalit sitoivat Haaviston jälleen suomalaisen politiikan keskiöön, kansanedustaja on sittemminkin ehtinyt toimimaan muun muassa vierailevana tutkijana Ulkopoliittisessa instituutissa, luennoitsijana Helsingin yliopistossa, Nato-koulussa Oberammeragaussa ja Bristolin yliopistossa Isossa-Britanniassa sekä lukuisissä muissa kansainvälisissä tehtävissä. Hän on myös julkaissut useita kirjoja ja tutkimuksia, ja toiminut lukuisissa kotimaisissa luottamustehtävissä.
 
vierailija
Pekka Haavisto
Turha vatvoa asiaa, jonka tyhmät äänestäjät mokasivat.
Aika ajoi jo ohi Haavistosta. Rakkauden tilalla on pelkkä viha, eduskunnassa väännetään viikko tolkulla siitä, miten lapsia saa lääppiä, jos on yhteiskunnallisesti vaikuttavassa asemassa jne.

Rasismista on tullut uusi normaali ja ihmisarvo on siinä mitä idioottimaisemmin hänellä on varaa tuhlata omaisuuttaan ja tehdä tuhoa
 

Yhteistyössä