Paljonko teillä on sisällä lämmintä ja mikä lämmitysmuoto?

  • Viestiketjun aloittaja "shihtzu"
  • Ensimmäinen viesti
"Tuulis"
18 on sisällä ja ulkona -29. Sähkö ja puu-lämmitys (vesikierto).
Vanha talo ja vetää pirusti. ensi kesänä ikkunan vaihto, että jos se sitten vähän helpottais.:)
Nopeasti kyllä lämpenee 22 kun tulet tekee, vaan tympäsee joka aamu alkaa ensimmäisenä lämmittämään.
 
meillä
Pelkällä uunilla lämpeää koko talo. Uunista lähtee sellainen vaihdin, joka kuljettaa kuumaa vettä sitten vesikiertoisen lattialämmityksen avulla joka huoneeseen. Sisälämpötila nyt +22 ja ulkona -29.
 
"Pusse"
Öljylämmitys, yhdeksältä oli ulkona -30 ja sisällä +15, nyt ulkona -25 ja sisällä +17. Saattaa olla että kun toi sisä/ulkolämpömittari on tossa hieman valskaavassa keittiönikkunassa kiinni niin voi vaikuttaa tohon sisälämpötilaan... Mutta musta kaikista paras sisällä on ehdottomasti alle 19 astetta, meidän nulju naapuri vaan huolehtii tän rivarin lämmityksestä ja kun sitä palelee niin sitten kaikki kärvistellään yleensä jossain vähintään 22 asteen saunassa täällä...
 
..
23,5 sisällä. Nousee pian johonkin 25-26, kun tuo aurinko vähän kääntyy ja alkaa lämmittää. Maalämpö ja pukkaa näin pakkasilla vähän turhankin paljon lämpöä, pitäisi kai säätää hieman.
 
Hiki
Meillä näyttää mittarissa olevan -26 pakkasta. Asumme kerrostalossa, välikerroksessa. Lämmitys on kaukolämpö ja sisällä on varmaan 24-28 lämmintä. Meillä on ongelmana liikalämpö ja olemme laittaneet pari patteria kiinni (ei voi säätää, on on tai off). Isot ikkunat tekevät vielä sen, että kirkas auringonpaiste lämmittää jo muutenkin lämmintä asuntoa!
 
"vieras"
Ulkona -25 ja sisällä +19-21 astetta. Sähkölämmitys on ja lisäksi takka joka on sellasta peltimallia eli lämmittää tasan niin kauan kun on tulet, ei valitettavasti ole varaava.
 
"mmm"
Kaukolämpö, tosin meillä ei oo lämmitys päällä lainkaan. Uusi asunto, ei vedä ja kivi pitää lämmön hyvin. Sisälämpötila 19, makkarissa 17, juuri sopiva, lämpimämpää en halua. Ulkona -20.
 
"niin"
[QUOTE="Pusse";23145753]Öljylämmitys, yhdeksältä oli ulkona -30 ja sisällä +15, nyt ulkona -25 ja sisällä +17. Saattaa olla että kun toi sisä/ulkolämpömittari on tossa hieman valskaavassa keittiönikkunassa kiinni niin voi vaikuttaa tohon sisälämpötilaan... Mutta musta kaikista paras sisällä on ehdottomasti alle 19 astetta, meidän nulju naapuri vaan huolehtii tän rivarin lämmityksestä ja kun sitä palelee niin sitten kaikki kärvistellään yleensä jossain vähintään 22 asteen saunassa täällä...[/QUOTE]

joo, ei ihan ikkunan vierestä voi vertailukelpoista lukemaa mitata.. :) tosin, tiedä sitten, mistä kohtaa muut ovat mitanneet, mutta huoneen keskeltä, noin metrin korkeudeltahan se lukema tulisi ottaa, jos haluaa realistisen tuloksen.
 
Kaukolämpö luovuttaa lämpönsä meijän pattereihin, tosin niistä ei oo päällä kun keittiössä makkarissa ja saunassa lauteiden alla. keittiö/makkari säädetty ykköselle ja saunassa on täysi hönkä päällä kun sattuu olemaan melko pieni patteri..

Sisälämpö on jotai 22, että ihan sopiva..
 
Ulkona on nyt -18 (mutta aurinko paistaa mittariin just) ja olohuoneessa nyt +20,5, öljylämmitys. Illalla meillä on aina tosi kuuma kun kaikki kotona, telkkarit ja tietokoneet päällä, ja ruokaa laitettu.
 
sopivaa
Ulkona on pakkasta nyt -19, sisällä lämpö sopiva +23. Eilen oli vielä lähellä +25:ttä. Oleskelutilat pysyvät puilla lämmittäessä hyvin lämpimänä, usein tulee lämmitettyä liikaa. Lämmitysmuotona siis sähkö ja puu. Hyvin rakennettu 80-luvun talo, jossa moninkertaiset ikkunat ja ei falskaa. Takka ja leivinuunin muurit lämpiävät hyvin ja pitävät lämmön hyvin kun lämmittää joka toinen päivä. Kiitos rakentajalle joka on tämän talon huolellisesti rakentanut! Inhoan sähkölämmitystä ja toivoisikin ettei sitä juurikaan tarvitsisi käyttää. Lattialämmitys on kylpyhuoneessa niin ei tule liian koleaksi sekään.
 
äiti 5 kk
Meillä on yläkerran makkareissa pirtsakka 10 astetta, sielä ei tällä hetkellä lämmitetä lainkaan kun oon vauvan kanssa muuttanut keskikerrokseen... kellari lämpee lattialämmityksellä ja siä on harrastetiloissa 14 ja kylppärissä 19,5... keskikerros lämpiää sähkövastuksilla tuunatuilla kakluuneilla joita lämmitetään öisin ja öisin on nyt kovine pakkasten aikaan pidelly sellasta 18-19 ja päivisin laitan viä takkaan tulet ja takalla oon pidelly 20 tuntumassa...
 

Yhteistyössä