Paljonko teillä on sähkönkulutus noin 100m2 paritalossa? Lämmityksenä kaukolämpö

  • Viestiketjun aloittaja "tunkion kukko"
  • Ensimmäinen viesti
Tuossa edeltäneessä ilmastointikysymyksessä tarkoitettiin ehkä ilmanvaihtoa (ja lämmön talteenottoa) yleisemminkin. Onkohan teillä paritalossanne huoneistokohtaiset ilmanvaihtokoneet. Vaikka pääasoallisin lämmitysmuoto on kaukolämpö, saattaa laitteistoon kuulua raittiin tuloilman (lisä)lämmitys (aina tarvittaessa) sähköllä. Ei olisi ensimmäinen kerta kun sellainen olisi jopa kytketty väärin.

Kiinteistökohtaisen energiankulutuksen ongelmakohten ratkaiseminen saattaa joskus vaatia aika yksityiskohtaista tarkastelua. Nyt en tässä tämän enempiä itse ehdi asiaa ruotia, mutta jos asia oikein vaivaa, ja haluat sitä selvitellä, niin voin myöhemmin vaikka yv:n avulla palata asiaan, jos siis itsekin olet valmis kertomaan hieman yksityiskohtaisemmin asiasta, mm. kertomaan kaukolämmön kulutustietoja yms. (talo)teknistäkin asiaa.

Vertaillessasi eri kohteiden kukutusarvoja, kannattaa huomioida myös erot rakennusten nergiatehokkkuudessa yleensä. Rakennusten energiatehokkuuden taustalla on mm. rakentamismääräyskokoelman lämmöneristystä sekä rakennusten sisäilmastoa ja ilmanvaihtoa koskevat määräykset ja ohjeet.

Talonne on rakennettu v. 2002 sen aikaisten voimassa olevien määräysten mukaisesti. Heti vuonna 2003 määräykset kiristyivät ja ovat edelleen tiukentuneet. Ts jos vertaat esim. v. 2002 ja v. 2004 valmistuneita samankaltaisiakin kohteita, saattaa rakenteissa ja järjestelmissä olla merkittäviä eroja, jotka näkyvät kulutuksessa.

Edelleen sisäilman laautua koskevat määräykset usein nostavat energian kulutusta. Teillä saattaa ilman vaihtuvuus olla sitä luokkaa, että energiaa kuluu. Kovin yleistä on sekin, että sisäilman laadusta tinkien yritetään toteuttaa ns. energiansäästöä.
 
Viimeksi muokattu:

Yhteistyössä