Paljonko ja monestako kilosta lihakeittoa noin 30-40 hengelle?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja kokkina
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
Sellaiset 7 dl keittoa per hlö lienee hyvä määrä, menekkiin / tarpeeseen vaikuttaa tietysti muutkin tarjottavat. Eli isot kattilat tarvitset, kysele vaikkapa Marttaliitosta lainaan. Sieltä saa muutenkin hyviä käytännön vinkkejä ruokahuollon järjestämiseen. Lihan määrää en ole kotioloissa ikinä mitannut tai punninnut, mutta katso, että siellä on joku luukin seassa makua antamassa. Ja jos mahdollista, lihat kannattaa ruskistaa ennen keittämistä. Varmaan joku 100 g lihaa / hlö voisi olla suuntaa antava määrä, kun laitat reilusti erilaisia vihanneksia ja juureksia myös.

Minusta hyvä booli on alkuun hieman vahvempaa (joku 10 %) ja seuraavat sitten miedompia, vaikkapa 5 %.
 
Kiitos. Kattiloita onneksi löytyy kotivaroina mutta lihan määrää piti pohtia. Ja perunoiden.
Normaaliruokaisia vieraita tulossa, mutta hyvä varmaan varata extra ettei ainakaan lopu kesken.
 
Sellaiset 7 dl keittoa per hlö lienee hyvä määrä, menekkiin / tarpeeseen vaikuttaa tietysti muutkin tarjottavat. Eli isot kattilat tarvitset, kysele vaikkapa Marttaliitosta lainaan. Sieltä saa muutenkin hyviä käytännön vinkkejä ruokahuollon järjestämiseen. Lihan määrää en ole kotioloissa ikinä mitannut tai punninnut, mutta katso, että siellä on joku luukin seassa makua antamassa. Ja jos mahdollista, lihat kannattaa ruskistaa ennen keittämistä. Varmaan joku 100 g lihaa / hlö voisi olla suuntaa antava määrä, kun laitat reilusti erilaisia vihanneksia ja juureksia myös.

Minusta hyvä booli on alkuun hieman vahvempaa (joku 10 %) ja seuraavat sitten miedompia, vaikkapa 5 %.

Siis 7 dl/hlö? Sehän on aivan hirveä määrä. Esim. meidän teeman syviin lautasiin mahtuu nestettä 2,5 dl ja se ihan ihan täynnä.

Lihakeittoon ei lihaa ruskisteta. Lihan pitää olla hyvää keittolihaa ja semmoiset 70 g/henkilö. Luinen keittoliha on parasta ja lihaa keitettään aina vähintään 2 tuntia.
 
  • Tykkää
Reactions: narikka83
Tilatiin paikallisesta ravintolasta lihakeittoa rippijuhliin ja suositeltu määrä on puoli litraa / henkilö. Ja tämäkin pn kokemuksemme mukaan yläkanttiin. Meillä ainakin keitto oli vielä niin "tuhtia" että piti laimentaa vedellä ja keittoa jäi kyllä yli reilusti.
 
Tilatiin paikallisesta ravintolasta lihakeittoa rippijuhliin ja suositeltu määrä on puoli litraa / henkilö. Ja tämäkin pn kokemuksemme mukaan yläkanttiin. Meillä ainakin keitto oli vielä niin "tuhtia" että piti laimentaa vedellä ja keittoa jäi kyllä yli reilusti.

toiset ovat todella pieni ruokasia ja toiset syövät paljon. Kannattaa miettiä millanen vieras joukko tulee.
 

Yhteistyössä