Pakastettavat soseet, vinkkejä! Myös kysymys neuvolan ohjeista..

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Starburst
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti

Starburst

Uusi jäsen
02.01.2010
4
0
1
Hei!

Kertoisitteko vinkkejä soseista, joita olette tehneet pakastimeen. Itse olen tähän mennessä keittänyt bataattia (perunaa ei kuulemma sovi pakastaa kun rakeentuu) ja porkkanaa jotka pakastanut yhdessä, ja lisäksi yksikseen pakastanut keitettyä kukkakaalta. Nyt poika kohta 6kk ja alkaa mennä soseita siinä määrin, että olisi kiva saada sapuskaa pakasteeseen säilöön :)

Alla muutama aines joiden valmistamiseen tarvitsisin ohjeita, jos tiedät jotain muita niin kerrothan niistäkin!

KANA: ostin kanafilettä jonka aion keittää ja soseuttaa. Voiko sen pakastaa? Kauanko arvelette säilyvän pilttipurkissa jääkaapissa?

PAKASTEVADELMAT/MUSTIKAT: tulee keittää ja "paseerata", sen tiedän, mutta ilkeääkö enää pakastaa? Kauanko arvelette säilyvän pilttipurkissa jääkaapissa jos tekee pari purkillista kerrallaan?

KESÄKURPITSA: miten valmistetaan?

KURKKU: kuulemma voi tarjota soseena, ihanko vaan "raakana" soseutetaan?

Ja vielä se, että oletteko kukaan pakastaneet soseita pilttipurkkeihin? Pelottaa että poksuuko ne pakkasessa rikki :)

Sitten niistä neuvolan ohjeista. Meille sanottiin, että banaania ei saa antaa alle 1v lapselle, koska se voi aiheuttaa kumiallergiaa. En missään nimessä kyseenalaista tätä neuvoa, mutta haluaisin tietää onko muuallakin neuvoloissa kerrottu tästä? Raskausaikana huomasin valtavia eroja neuvoloiden ohjeistuksessa ja se nyt vaan tuli mieleen. Toinen mitä suositeltiin vältettäväksi on naudanliha koska siinä on kovaa rasvaa. Onko muilla neuvoja, jotka arvelette voivan mahdollisesti jossain tapauksessa ehkä muissa neuvoloissa unohtuvan kertoa? Kun otetaan huomioon neuvoloiden asiakasmäärät niin sitä varmaan vahingossa tapahtuu.


Kiitos jo etukäteen :wave:
 
Keitettyä ja soseutettua kanaa voi pakastaa. Arvelisin säilyvän jääkaapissa korkeintaan 2vrk.
Kesäkurpitsaa keitetään muutama minuutti ja sitten soseeksi.

Olen pakastanut pilttipurkeissa, ei oo poksahdellut, kun ei lado purkkia aivan täyteen :)

Toi kurkun valmistus kiinostais muakin!

Muoks.
Meillä oli suunitelmissa alottaa tytölle seuraavaksi nauta ja banaani. En oo kuullukkaan tommosista neuvoista :o
 
mä keitän aina kattilallisen perunoita,porkkanaa ja kesäkurpitsaa. sit erikseen kukkakaali ja parsakaali. osaan perunapork.kesäk. soseeseen ´laitan kukkakaalet ja osaan parsat ja osan annan olla semmosenaan. näitä kolmea sosetta sit syöttelen vuorotellen ja aina oon pakastanu minigrip pusseissa ja hyvänä se minusta pysyy!
kanasuikaleet keittäny myös ja soseuttanu ja sit pakastanu jääpalamuottiin.
 

Uusimmat

Kuumimmat

Yhteistyössä