Hei!
Kertoisitteko vinkkejä soseista, joita olette tehneet pakastimeen. Itse olen tähän mennessä keittänyt bataattia (perunaa ei kuulemma sovi pakastaa kun rakeentuu) ja porkkanaa jotka pakastanut yhdessä, ja lisäksi yksikseen pakastanut keitettyä kukkakaalta. Nyt poika kohta 6kk ja alkaa mennä soseita siinä määrin, että olisi kiva saada sapuskaa pakasteeseen säilöön
Alla muutama aines joiden valmistamiseen tarvitsisin ohjeita, jos tiedät jotain muita niin kerrothan niistäkin!
KANA: ostin kanafilettä jonka aion keittää ja soseuttaa. Voiko sen pakastaa? Kauanko arvelette säilyvän pilttipurkissa jääkaapissa?
PAKASTEVADELMAT/MUSTIKAT: tulee keittää ja "paseerata", sen tiedän, mutta ilkeääkö enää pakastaa? Kauanko arvelette säilyvän pilttipurkissa jääkaapissa jos tekee pari purkillista kerrallaan?
KESÄKURPITSA: miten valmistetaan?
KURKKU: kuulemma voi tarjota soseena, ihanko vaan "raakana" soseutetaan?
Ja vielä se, että oletteko kukaan pakastaneet soseita pilttipurkkeihin? Pelottaa että poksuuko ne pakkasessa rikki
Sitten niistä neuvolan ohjeista. Meille sanottiin, että banaania ei saa antaa alle 1v lapselle, koska se voi aiheuttaa kumiallergiaa. En missään nimessä kyseenalaista tätä neuvoa, mutta haluaisin tietää onko muuallakin neuvoloissa kerrottu tästä? Raskausaikana huomasin valtavia eroja neuvoloiden ohjeistuksessa ja se nyt vaan tuli mieleen. Toinen mitä suositeltiin vältettäväksi on naudanliha koska siinä on kovaa rasvaa. Onko muilla neuvoja, jotka arvelette voivan mahdollisesti jossain tapauksessa ehkä muissa neuvoloissa unohtuvan kertoa? Kun otetaan huomioon neuvoloiden asiakasmäärät niin sitä varmaan vahingossa tapahtuu.
Kiitos jo etukäteen :wave:
Kertoisitteko vinkkejä soseista, joita olette tehneet pakastimeen. Itse olen tähän mennessä keittänyt bataattia (perunaa ei kuulemma sovi pakastaa kun rakeentuu) ja porkkanaa jotka pakastanut yhdessä, ja lisäksi yksikseen pakastanut keitettyä kukkakaalta. Nyt poika kohta 6kk ja alkaa mennä soseita siinä määrin, että olisi kiva saada sapuskaa pakasteeseen säilöön
Alla muutama aines joiden valmistamiseen tarvitsisin ohjeita, jos tiedät jotain muita niin kerrothan niistäkin!
KANA: ostin kanafilettä jonka aion keittää ja soseuttaa. Voiko sen pakastaa? Kauanko arvelette säilyvän pilttipurkissa jääkaapissa?
PAKASTEVADELMAT/MUSTIKAT: tulee keittää ja "paseerata", sen tiedän, mutta ilkeääkö enää pakastaa? Kauanko arvelette säilyvän pilttipurkissa jääkaapissa jos tekee pari purkillista kerrallaan?
KESÄKURPITSA: miten valmistetaan?
KURKKU: kuulemma voi tarjota soseena, ihanko vaan "raakana" soseutetaan?
Ja vielä se, että oletteko kukaan pakastaneet soseita pilttipurkkeihin? Pelottaa että poksuuko ne pakkasessa rikki
Sitten niistä neuvolan ohjeista. Meille sanottiin, että banaania ei saa antaa alle 1v lapselle, koska se voi aiheuttaa kumiallergiaa. En missään nimessä kyseenalaista tätä neuvoa, mutta haluaisin tietää onko muuallakin neuvoloissa kerrottu tästä? Raskausaikana huomasin valtavia eroja neuvoloiden ohjeistuksessa ja se nyt vaan tuli mieleen. Toinen mitä suositeltiin vältettäväksi on naudanliha koska siinä on kovaa rasvaa. Onko muilla neuvoja, jotka arvelette voivan mahdollisesti jossain tapauksessa ehkä muissa neuvoloissa unohtuvan kertoa? Kun otetaan huomioon neuvoloiden asiakasmäärät niin sitä varmaan vahingossa tapahtuu.
Kiitos jo etukäteen :wave: