mä teen siitä millon kalakeittoa, millon ihan vain leivitän, ja nyt viimeksi tein juustokastikkeen (samaan tapaan kuin lasagnessa) lisäsin joukkoon sitruunapippuria ja maustoin ensin kalapalat sitruunamehulla ja suolalla. Kastike kalojen päälle ja uuniin, hyvää oli.
Tässä joitain pakastesei ohjeita:
· 1,5 l vettä
· 2 kalaliemikuutiota
· 1 tlk (150 g) tomaattisosetta
· pala selleriä
· 1 porkkana
· 1 pussi (400 g) pakaste peruna-sipulisekoitusta
· 1 pkt (400 g) pakasteseitiä tai puna-ahventa
· 1 dl purjosipuliviipaleita
· 0,5 dl vihreitä oliiviviipaleita
· timjamia
· valkopippuria
· sokeria
Tarjoiluun:
· 1 tlk smetanaa
Laita vesi, kalaliemikuutiot sekä tomaattisose kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää selleri- ja porkkanasuikaleet ja keitä 5 minuuttia. Lisää jäinen peruna-sipulisekoitus ja kohmeinen, suikaloitu seiti. Keitä 10-15 minuuttia. Lisää purjoviipaleet, oliiviviipaleet, mausteet ja hiukan sokeria. Kuumenna kiehuvaksi. Tarjoa keitto smetanan kanssa. Valmistusaika 30 minuuttia.
Hedelmäinen pähkinäkala
6 annosta
n.1 kg kirjolohifileetä, pakasteseitä tai muuta kalaa
Mausteliemi
2 dl Valio appelsiinitäysmehua
2 tl korianteria
1/2 tl mustapippuria rouheena
2 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
2-3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1/2 tl suolaa
Päälle
1 prk (2 dl) Valio créme fraîchea, 15 %
1/2 dl cashewpähkinöitä tai muita pähkinöitä rouheena
1/2 dl rusinoita hienonnettuna
Leikkaa kirjolohifileen nahkaan viiltoja, jotta mausteliemi imeytyy hyvin. Nosta kala vuokaan, nahkapuoli alaspäin. Hieman sulaneen pakastekalan pinnalle voi tehdä myös muutamia viiltoja. Yhdistä mausteliemen aineet keskenään ja kaada vuokaan. Anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Kaada päälle kerma. Kypsennä 200 asteessa 30-40 min. Ripottele pinnalle pähkinät ja rusinat. Kypsennä vielä 15 min. Koristele halutessasi sitruunalla ja korianterilla. Tarjoa keitetyn riisin tai peruna-hernepihvien kanssa.
Kala-kasviskeitto
4 annosta
1 1/2 l vettä
2 kalaliemikuutiota
1/2 pak (125 g) Valio Koskenlaskija perinteistä
2 pussi (à 250 g) kasvissuikaleita
1 pak (400 g) pakasteseitiä
1/4 tl valkopippuria
2 herkkukurkkua
1/2 dl hienonnettua tilliä
Lisää kiehuvaan veteen liemikuutiot ja paloiteltu juusto. Sekoita, kunnes juusto on sulanut. Lisää kasvissuikaleet ja keitä kypsiksi. Lisää sulatettu ja kuutioitu kala. Anna hautua kypsäksi. Mausta valkopippurilla. Lisää pieniksi kuutioiksi tai ohuiksi suikaleiksi leikatut kurkut sekä tilli. Tarjoa ruisleivän kera.
Kala-pinaattipasta
4 annosta
1 pak (400 g) pakastekalaa esim. seitä
1 sipuli hienonnettuna
1 rkl juoksevaa Oivariinia
1 pak (150 g) pakastepinaattia
1 prk (2 dl) Valio ruokakermaa
1 rkl sitruunamehua
1/2 tl suolaa
1/2 tl sitruunapippuria
Kuutioi pakastekala ja kypsennä sipulin kanssa rasvassa kattilassa. Kala saa hieman hajota. Lisää joukkoon pinaatti ja anna sulaa hetki. Kaada kattilaan ruokakerma ja anna kiehahtaa. Mausta ja tarkista maku. Tarjoa pastan, nuudelin, riisin tai keitettyjen perunoiden kanssa