Pakastesei

halikam harmaana
mä teen siitä millon kalakeittoa, millon ihan vain leivitän, ja nyt viimeksi tein juustokastikkeen (samaan tapaan kuin lasagnessa) lisäsin joukkoon sitruunapippuria ja maustoin ensin kalapalat sitruunamehulla ja suolalla. Kastike kalojen päälle ja uuniin, hyvää oli.


Tässä joitain pakastesei ohjeita:

· 1,5 l vettä
· 2 kalaliemikuutiota
· 1 tlk (150 g) tomaattisosetta
· pala selleriä
· 1 porkkana
· 1 pussi (400 g) pakaste peruna-sipulisekoitusta
· 1 pkt (400 g) pakasteseitiä tai puna-ahventa
· 1 dl purjosipuliviipaleita
· 0,5 dl vihreitä oliiviviipaleita
· timjamia
· valkopippuria
· sokeria

Tarjoiluun:
· 1 tlk smetanaa


Laita vesi, kalaliemikuutiot sekä tomaattisose kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää selleri- ja porkkanasuikaleet ja keitä 5 minuuttia. Lisää jäinen peruna-sipulisekoitus ja kohmeinen, suikaloitu seiti. Keitä 10-15 minuuttia. Lisää purjoviipaleet, oliiviviipaleet, mausteet ja hiukan sokeria. Kuumenna kiehuvaksi. Tarjoa keitto smetanan kanssa. Valmistusaika 30 minuuttia.


Hedelmäinen pähkinäkala

6 annosta
n.1 kg kirjolohifileetä, pakasteseitä tai muuta kalaa

Mausteliemi
2 dl Valio appelsiinitäysmehua
2 tl korianteria
1/2 tl mustapippuria rouheena
2 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
2-3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1/2 tl suolaa

Päälle
1 prk (2 dl) Valio créme fraîchea, 15 %
1/2 dl cashewpähkinöitä tai muita pähkinöitä rouheena
1/2 dl rusinoita hienonnettuna

Leikkaa kirjolohifileen nahkaan viiltoja, jotta mausteliemi imeytyy hyvin. Nosta kala vuokaan, nahkapuoli alaspäin. Hieman sulaneen pakastekalan pinnalle voi tehdä myös muutamia viiltoja. Yhdistä mausteliemen aineet keskenään ja kaada vuokaan. Anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Kaada päälle kerma. Kypsennä 200 asteessa 30-40 min. Ripottele pinnalle pähkinät ja rusinat. Kypsennä vielä 15 min. Koristele halutessasi sitruunalla ja korianterilla. Tarjoa keitetyn riisin tai peruna-hernepihvien kanssa.


Kala-kasviskeitto

4 annosta
1 1/2 l vettä
2 kalaliemikuutiota
1/2 pak (125 g) Valio Koskenlaskija perinteistä
2 pussi (à 250 g) kasvissuikaleita
1 pak (400 g) pakasteseitiä
1/4 tl valkopippuria
2 herkkukurkkua
1/2 dl hienonnettua tilliä

Lisää kiehuvaan veteen liemikuutiot ja paloiteltu juusto. Sekoita, kunnes juusto on sulanut. Lisää kasvissuikaleet ja keitä kypsiksi. Lisää sulatettu ja kuutioitu kala. Anna hautua kypsäksi. Mausta valkopippurilla. Lisää pieniksi kuutioiksi tai ohuiksi suikaleiksi leikatut kurkut sekä tilli. Tarjoa ruisleivän kera.

Kala-pinaattipasta

4 annosta
1 pak (400 g) pakastekalaa esim. seitä
1 sipuli hienonnettuna
1 rkl juoksevaa Oivariinia
1 pak (150 g) pakastepinaattia
1 prk (2 dl) Valio ruokakermaa
1 rkl sitruunamehua
1/2 tl suolaa
1/2 tl sitruunapippuria

Kuutioi pakastekala ja kypsennä sipulin kanssa rasvassa kattilassa. Kala saa hieman hajota. Lisää joukkoon pinaatti ja anna sulaa hetki. Kaada kattilaan ruokakerma ja anna kiehahtaa. Mausta ja tarkista maku. Tarjoa pastan, nuudelin, riisin tai keitettyjen perunoiden kanssa


 
-Uunivuuan pohjalle paketillinen seitä, mausteeksi suolaa sitruunapippuria (halutessasi sipulia ja pakastemaissia)
-valmista pari pussia tillikastiketta ja kaada ne kalan päälle
-päällimäiseksi perunamuussia johon sotkettu kananmuna, itse teen pussimuussiin 1-2 pussia

Unniin noin tunniksi 200 asteeseen.

Hyvää tulee. :p
 
Juustosei uunissa

1 iso sipuli
400g pakasteseitä tai puna-ahventa
2 dl punaleimaemmental juustoraastetta
ripaus valkopippuria
ripaus yrttisuolaa
2 tl sitruunamehua
1-2 dl vettä

1. Pilko sipuli hienoksi ja laita voidellun vuoan pohjalle
2. Laita jäiset kalapalat/fileet sipulien päälle
3. Mausta kalat ja peitä vedellä
4. Ripottele juustoraaste kalojen päälle
5. Paista uunissa n. 15 min 225-asteessa tai kunnes juusto on kauniin ruskeaa
6. Tarjoa uusien perunoiden ja tillisilpun kanssa tai perunamuusin ja valkokastikkeen kera.

Haudutettu pakastekala

paketti pakastekalaa
purjoa
1 dl vettä
2 dl maitoa
1 rkl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
ruokaöljyä

1. Leikkaa sulanut pakastekala viipaleiksi ja ruskista niitä kevyesti öljyssä paistinpannulla.
2. Lisää ohuiksi renkaiksi leikattu purjo ja 1 dl vettä.
3. Anna hautua kannen alla n. 20 minuuttia.
4. Lisää viimeiseksi maito, johon on sekoitettu vehnäjauhot ja mausteet.

Uunikala juustolla

1 pkt pakastekalaa
1 dl kermaviiliä
1 dl juustoraastetta
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
1 paprika

1. Suolaa kala
2. Paista uunivuoassa 200 asteessa 20 minuuttia.
3. Sekoita juustoraaste ja paprikajauhe sekä kermaviili.
4. Kaada seos kalan päälle, koristele paprikarenkailla ja paista 10-20 minuuttia.

Seiti-kasvisrisotto

6 dl vettä
3 dl tummaa pitkäjyväistä riisiä
400 g seitiä
1 kasvisliemikuutio
1 porkkana
1 sipuli
1/2 purjoa
1 punainen paprika
100 g pakastemaissia
2 rkl tillisilppua
1/2 tl sitruunapippuria
1 tl cajun-mausteseosta
1 rkl kasviöljyä, esim. kylmäpuristettua rypsiöljyä

1. Kuori ja suikaloi porkkana.
2. Mittaa kiehuvaan veteen riisit ja lisää porkkanasuikaleet.
3. Keitä 15 min.
4. Kuori ja silppua sipuli, halkaise, huuhtele ja paloittele purjo ja paloittele seiti.
5. Lisää ne risottoon ja keitä 5 min.
6. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenet, ja paloittele ruokaan.
7. Lisää muut aineet ja kuumenna.
8. Tillin lisäksi ruohosipuli sopii risottoon.

Seitiä uunissa paistettuna

1 pkt seitiä
2 dl kermaa
1 sipuli
ripaus valkopippuria (tai sitruunapippuria)
suolaa maun mukaan

1. Kuutioi seiti.
2. Sulata voi nokare uunivuoassa ja laita seitikuutiot vuokaan.
3. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 min.
4. Viipaloi sipuli ja laita mausteet kermaan.
5. Laita sipulirenkaat seitin päälle ja kaada kermaseos vuokaan.
6. Jatka paistamista puolituntia.
7. Tarjoa perunoiden tai muusin kera.

Tomaattisei

1. Kattilan pohjalle purkki tomaattimurskaa ja 5 dl vettä.
2. Lisää liemeen paloiteltu sei 400 g, sipulusilppu, kalaliemikuutio, pippuri, suola ja sitruunanmehu.
3. Keittele ja lisää lopuksi kasviksia mieltymyksesi mukaan 400 g pakastealtaasta.
4. Tuhdimpi keitto tulee jos lopuksi lisäät joukkoon purkin vähärasvaista creme fraichea.

 
Älyttömän helppo ja nopea kastike syntyy näin:

*Pilko pari sipulia ja valkosipulin kynttä
*Kuutio sei sentti kertaa sentti paloiksi ellei ole jo valmiiksi kuutioitua
*Kuullota sipulit pannulla öljyssä, lisää seiti palaset sekaan ja anna muhia hetken, noin 5min.
*Lisää sekaan 2-4dl ruokakermaa. (Perunan kanssa enempi kermaa on parempi).
*Mausta kalaliemikuutiolla, aromisuolalla, valkopippurilla ja jollain yrttimausteella jos sattuu olemaan.

Älyttömän helppo ja hyvän makuinen kastike! Ja mikä parasta, vartissa valmista noin suunnilleen=)
 
Itse teen useammalla reseptillä, joista kolme parasta ja lapsillekkin maistuvinta ovat nämä.

1pkt pakasteseitä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
herkkusieniä
1tlk tomaattimurskaa
1-2prk ruokakermaa
suolaa
mustapippuria

Laita seitipalat voideltuun vuokaan ja ripottele päälle suolaa sekä mustapippuria.
Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet kalan päälle. Sekä esim valmiit herkkusieniviipaleet purkista ja lisäksi tomaattimurska tölkki.
Laita puoleksi tunniksi uuniin 200 asteeseen.
Ota kala uunista ja kaada päälle 1-2 purkkia ruokakermaa ja laita vielä toiseksi puoleksi tunniksi uuniin 200 asteeseen.

Lisukkeeksi perunaa, pastaa tai riisiä maun mukaan. Itse laitan usein paistettua riisiä tämän kanssa. Eli paistan sipulia sekä raakaa riisiä kunnes saavat väriä pintaan. Lisään kiehuvaa vettä päälle ja annan kiehua kunnes vesi on haihtunut pois.

Toinen lempiohjeistani on tämä:

1pkt pakasteseitä
suolaa
mustapippuria
juustokastiketta

Valmista juustokastike ohjeen mukaan.
Ja kaada se voideltuun vuokaan suolalla ja pippurilla maustetun pakastesein päälle. Laita uuniin 175 asteeseen noin tunniksi.

Tämän lisukkeena tarjoilen usein perunoita. Viipaloin raa´at perunat ja paistan niitä öljyssä minkä maustan suolalla ja runsaasti yrtimaustetta. Lopuksi lisään kattilaan vettä juuri sen verran, että perunat peittyvät j akeitän kypsiksi.

Kolmas ohjeeni on:

1pkt pakasteseitä
sitruunaa
voita
kananmuna
maustekorppujauhoja

Pakasteseipalat voideltuun vuokaan kun olet pyörittönyt ne kananmunassa. Purista päälle sitruunanmehua ja sulata voita minkä kaadat kalojen päälle. ripottele päälle maustekorppujauhoja ja paista vuoka uunissa.

Lisukkeeksi vaikka pottumuussia.
 
kokkikolmonen
Pakaste seitä,paloina
kermaa,sekoita joukkoon ketsuppia,sitruunapippuria ja suolaa+tillisilppua

Sei voidellun vuuan pohjalle,kaada nesteseos päälle ja uuniin
225 n.30-40 minsaa

tarjoa perunamuusin tai keitettyjen perunoiden kanssa

Yksinkertaista mutta hyvää
 
Mantelikala

500 g pakasteseitä
1 dl mantelilastuja
1 dl korppujauhoja
1 kananmuna
1 dl ruokakermaa
suolaa
mustapippuria
1 sitruuna
nokare voita

Leikkaa sei annospaloiksi Voitele uunivuoka ja aseta seipalat vuokaan. Purista sitruunamehu kalanpintaan ja mausta suolalla sekä pippurilla. Vatkaa kananmunan rakenne rikki ja sekoita joukkoon mantelilastut, korppujauhot ja kerma. Mausta seos kevyesti suolalla. Levitä seos kalapalojen päälle ja paista 180 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.


Sitruuna-kermaviilikastike

1 prk kermaviiliä
tilkka sitruunamehua
1 sitruunan raastettukuori
suolaa
mustapippuria
ripaus sokeria

Sekoita kaikki aineet ja anna kastikkeen tekeytyä hetki jääkaapissa. Tarjoile mantelikalan ja keitettyjen perunoiden kera.
 
Taare
pakaste kalat vuokaan päälle sitruunapippuria, paprikaa kuutioina ja purjoa runsaasti. kerman sekaan ketsuppia, suolaa ja seos kalojen päälle. uunissa 175 kypsäksi muussin kanssa :p
 
niina85
Ihan pikkuinen vinkki:
Kala kannattaa maustaa ja antaa maustua 1h- yön yli.
Ei ainakaan tule mautonta. Kala ei mene miksikään, vaikka sen jättää yön yli maustumaan.. Imee itseensä maukua ja ruokakin maistuu ;) (voi maustella vaikka lihaa tai kasviksiakin etukäteen...)
 
viiden äiti laiskana
Kerran sain maistaa, sen jälkeen meillä syöty seitiä näin:


-pkt seitiä 400g uunivuokaan
-päälle pussillinen sipulikeittoaineksia ja pari desiä kuohukermaa (meillä tosin käytetään 5%ruoka kermaa, maukasta näinkin).
-folio tai kansi päälle ja uuniin
-uunia ei kannata laittaa kovin kuumalle (n.125-150 astetta) niin ehtii hautua ja seiti ottaa makua sipulikeittoaineksista n.125-150 astetta
-toisinaan laitan vielä pakaste vihanneksia samaan vuokaan (tuo hiukan "silmänruokaa"=väriä)

Ruoka on valmista kun se on saanut "pintaan" kauniin ruskehtavan värin.

Meillä jopa lapset oikein pyytävät jotta äiti laita sitä hyvää kalaa ruuaksi. B)

 

Yhteistyössä