Pärjääkö näillä tuloilla oikeasti?

  • Viestiketjun aloittaja Raha-asioista harmaana
  • Ensimmäinen viesti
Juuh. Vaippoihin uppoaa rahaa. Tietysti jos on kestoja vino pino valmiina odotamassa ei mene niin paljon ;) Mut kun vauva vähän siitä kasvaa, meillä ainakin hulahti normipaketillinen viikossa!

Oletko ap muistanut laskea tuloihin miehen opintotuen, sun äippä/vanhempainrahan ja lapsilisän? Luulisin että tuolla summalla pärjää, mutta eihän siinä tosiaan ulkona syödä!!!

Kun ette syö ulkona se tarkoittaa että kotoa pitäisi aina löytyä maitoa ja leipää ja muita perustarpeita. Meillä kolmelle hengellä menee jo ruokaan 400-500 kuussa, ruokakauppaan. Puolella selviäis jos tarkkaan laskisi mitä ostaa. Ja mitä sun mies opiskelee? Tuleeko sille talon puolesta ilmainen ruoka vai joutuuko maksamaan siitä päivittäin? Vaikkei maksaisi paljoa niin noilla tuloilla sekin täytyy budjetoida.
 
ap
Juu, tuloihin on laskettu miehen opintotuki, mun äitiysraha, asumistuki ja lapsilisä. Mies varmaan tekee satunnaisia töitä, mutta niitä tuloja en ole budjetoinut, kun ei ole varmaa.

Mies alkaa amk-opinnot. Ruoka koulussa 1,40 e. Eihän sitä tuollaisia hoksaa laskea. Samoiten joku tuolla huomautti parturi-kampaamokuluista. Kyllähän tuo isäntä ainakin käy tukkaansa saksituttamassa kuukausittain, minä harvemmin. Siitä tulis varmaan 30 e/kk. Ja tuo miehen kouluruokailu n. 30 e/kk samaten. Hyviä huomioita!
 
äiti
hyvä kun olet laskeskellut, suunnittelu kannattaa. Pampersit maksoi joskus kun meillä poika käytti vaippoja, tarjouksessa sen 15e säästöpakkaus, en osaa arvioida montako pakettia kuukaudessa olis mennyt. Kaikilla ei ole Lidliä tai uuta halpiskauppaa omalla paikkakunnalla. Mites tarvitseeko miehesi opiskeluun kirjoja yms? Paljonko on nettimaksu? vaatteisiin kyllä voi mielestäni tuon summan laskea, mut ei ehkä ihan joka kuukaudelle. Köyhän ei kannata ostaa halvinta, esim aikuisten talvikengät maksavat aikalailla. Lastenvaatteissa olen tinkinyt, kun ne eivät mahdu kuin sen vuoden kuitenkaan.
 
ap taas
Vesi kuuluu vuokraan mutta sähkön kulutusta en oo huomioinu. Eli siihenkin pitäis laskea vähän pelivaraa. Näin kun ajattelee, niin käytetäänhän sitä varmaan muitakin kodinkoneita enemmän vauvan aikana. Onpahan hyvä, että kysyin kaikkitietäviltä palstalaisilta asiasta, kun en ollut ajatellut läheskään kaikkea! :)
 
tuo että ruokaa on laskettu 240 euroa ja sit vaatteisiin 100 ja vielä enemmän viihteeseen eli 120. ruokaan menee kyllä enemmän ja vaatteisiin ei kannata laittaa noilla tuloilla noin paljoa kuin 100 euroa ja viihteen osuuskin on liian paljon. sinne säästöön kannattaa yrittää laittaa mahdllisimman paljon, kun koskaan ei tiedä mitä tapahtuu, esim. sairauksia ei osaa enneakoida.
 
onni
meillä näin ja 2 lasta
ruoka 450
laina 600
laskut 600
muut 400
säästöön 1000
muut sisältää sitten bensat ja dieselit sekä muut hömpät
vaatteet kuuluu tuohon laskut osioon koska käytän Visaa
 
odottava mamma
Kuinka paljon oikeasti kannattaisi budjetoida noihin vaippoihin? Odotan esikoista ja miehen sisko sanoi, että lapsilisät (100 e) hupenee helposti kuussa vaippoihin. Kuitenkin täällä moni on kirjoittanut, että jo 20 eurollakin pärjää. Mikä siis on totuus? Noin suurinpiirtein? Itsekin nimittäin teen budjettia, eikä ole hajuakaan kuinka paljon vaippoihin menee. Ajattelin käyttää kertisvaippoja. En varmaan niitä kalleimpia merkkejä kuitenkaan.
 
Alkuperäinen kirjoittaja odottava mamma:
Kuinka paljon oikeasti kannattaisi budjetoida noihin vaippoihin? Odotan esikoista ja miehen sisko sanoi, että lapsilisät (100 e) hupenee helposti kuussa vaippoihin. Kuitenkin täällä moni on kirjoittanut, että jo 20 eurollakin pärjää. Mikä siis on totuus? Noin suurinpiirtein? Itsekin nimittäin teen budjettia, eikä ole hajuakaan kuinka paljon vaippoihin menee. Ajattelin käyttää kertisvaippoja. En varmaan niitä kalleimpia merkkejä kuitenkaan.
Minä oon miettinyt ihan samaa.. Taidan laittaa aloituksen aiheesta.
 
vierastus
Alkuperäinen kirjoittaja ap taas:
Vesi kuuluu vuokraan mutta sähkön kulutusta en oo huomioinu. Eli siihenkin pitäis laskea vähän pelivaraa. Näin kun ajattelee, niin käytetäänhän sitä varmaan muitakin kodinkoneita enemmän vauvan aikana. Onpahan hyvä, että kysyin kaikkitietäviltä palstalaisilta asiasta, kun en ollut ajatellut läheskään kaikkea! :)[/quote

tosiaan tuo sähkö kantsii huomioida,että sähkönkulutus on sitten vauvan kanssa suurempi,meillä oli sähkönkulutus ennen lasta myöskin 25e mutta lapsen myötä on 65e.mikä vakuutus maksu kyseessä?auton? todella pieneltä kuulostaa meillä auton vakuutusmaksu on 300e/3kk eli 100e/kk. + nuo ruokakulut,jos kaupan soseita ostat,niin ne ovat kalliita 1-2e/purkki ja niitäkin "muutama" kuussa menee.Onnea vauvan saantiin ja odotukseen =)
 
minä vaan
Kyllä vaippoihin saa varata kuukaudessa sen70-90? jos käyttää kertakäyttö vaippoja. Mutta varmaan siinäkin säästää jos löytää jonkun hyvän edullisen merkin.

Meillä ei kyllä noin vähällä rahalla ruokaa kuukaudessa ostettas kun ap suunnitellu. Meillä menee ruokaan kk n. 400? meitä 2aikuista yks lapsi 4-v. Viihyeeseen laitetaan rahaa jos sitä sattuu jäämään kun maksettu laskut ym ja laitettu pojan säästövakuutustilille 50?. Vaatteisiin ei mene todellakaan joka kk rahaa. Omiin migreeni lääkkeisiin menee joka toinen kuukausi 60? eli nekin pitää aina muistaa pudjettiin laskea....

Ja kaiken maailman vakuutukset ne vasta maksaakin, kun on autolle vakuutukset ja tapaturmavakuutusta ja lääkärivakuutusta ja mitä lie....
 
Alkuperäinen kirjoittaja Katja87:
Alkuperäinen kirjoittaja jybis:
Alkuperäinen kirjoittaja Katja87:
Alkuperäinen kirjoittaja kotiäiti:
siis 15 euroa kork. kuussa vaippoihin
Miten selviätte noin vähällä vaippamäärällä, vaan 15?/kk vaippoihin?? :eek:

toihan on 1,5pkt vaippoja..tai siis niitä mitä meillä käytetään :eek:
Paljonko teillä meni vaippoihin rahaa ekan kuukauden aikana?

nojoo,eikai sitä menny kun päälle 20e..poika nyt6vkoa ja alusta asti menny "paljon" vaippoja..
 
mua mietitytti toi puhelin kohta..eikö teillä oikeasti ole puhelinlasku kuin 5e/kk/pää..! vitsi olen kateellinen..musta tuntuu etten edes käytä paljon puhelitna niin lasku on ihan hirveä! eihän tuolla summalla tarvi kun kerran soittaa johonkin virastoon!
ja entäs meneekö teillä netistä jotainm maksua?
 
Juu,aikas pieni on tuo vakuutumaksu..
Entäs tv-lupa?
Ja tosiaan noita apteekki/lääkärikuluja kannattaa kyllä ihan joka kuulle budjetoida!
Niin ja toi sähkö kuullostaa musta kyllä aivan uskomattoman pieneltä!!Ja otaen huomioon viel semmosenkin,että vuodensisään on joka tuutista toitotettu et sähkön hinta tulee kaksinkertaistumaan..
 
Lokki
Alkuperäinen kirjoittaja eräs äiti 79:
Kuuluuko teillä vesi vuokraan ja oletko sähkössä huomioinut mahdollisen sähkönkulutuksen nousun kestovaippojen pesun myötä?
Sähkönkulutus ei kyllä nisitä ihan tolkuttomasti nouse,tai ainakaan meillä kun on jo iso perhe niin pyykkiä on pesty joa iemmin paljon.Kahdelta tietysti voi nosuta jos on aiemmin pessyt vaan vähän pyykkiä,eli kone-pari viikossa.
 
kirjoitte jo
Ap taisi kirjoittaa että netti sisältyy vuokraan, eikä autoa ole. Mutta minäkin budjetoisin enemmän ruokaan, sähköön, apteekki/lääkärimenoihin, sekä miehen koulumenoihin. Koulukirjat jne. ei mitään ilmaisia ole.... Ja vaikka kestovaippoja aikoisikin käyttää, niin niillekin saa hintaa laskea, jollei kankaita ennestään, mistä ompelee.
 
salla
Alkuperäinen kirjoittaja Katja87:
Paljonko teillä meni vaippoihin rahaa ekan kuukauden aikana?
meillä meni noin 7-10 vaippaa vuorokaudessa, eli viikossa 49-70. Jos vaippa olis n 30snt/kappale se tekisi viikossa noin 15-20 euroa. Eli kuussa lähemmäs satasen.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Norsupäästäinen:
kai tuo on ihan hyvä budjetti, mutta tuo 100?/kk vaatteisiin ja 120?/kk viihteeseen?!?
Ei kukaan tarvitse satasella vaatteita kuukaudessa, eikä vaatteita tarvitse edes kuukausittain hankkia...
tätä mäkin ihmettelin ja hei me ollaan aina pärjätty tollasella summalla joten nou hätä!!!
 

Yhteistyössä