Päiväunista

Mites teillä nukutaan päiväunia ja koska ne jäivät pois? Meidän 2v2kk neiti on tosi pitkään nukkunu aina säännöllisesti suunnilleen puolilta päivin 2-3 tunnin unet, mutta nyt alkaa nukkumaan meno olla vaikeeta, saan vaunutella pitkäänkin (on aina nukkunu ulkona), jopa tunnin ennen ku nukahtaa ja unet on lyhyítä, 0,5-1 tuntia. Kannattaisko siirtää unirytmiä iltapäivälle vai jättää jo unia pikkuhiljaa pois?
 
meillä on likka 2v7kk ja nukkuu ainavain päikkäreitä hyvin mielellään ja posottaa noin 2-3 tuntia. kannattaisko sun kokeillla sisällä nukuttamista jos vaunut alkaa olla jo vähä pienet tai ei muuten vain enää piittaa vaunuissa nukkumisesta, on kumminkin jo aika iso tyttö :)
 
Meidän esikoinen jätti päikkärit 3 vuotiaana. Jäi silloin päivähoidosta kotiin. Nyt neiti on 4v ja saattaa joskus harvoin sammua esim. sohvalle iltapäivästä, jos on ollut touhukas aamupäivä ja edellisenä iltana nukkumaanmeno venynyt.

Keskimmäinen on se Neiti Probleema. Tyttö siirtyi pinnasängystä juniorisänkyyn 1,5 vuotiaana eikä ole osannut rauhoittua päikkäreille sen jälkeen. Saattaa usein sammua sohvalle, mutta nyt viime aikoina on yhä enemmän pysynyt jalkeilla, kiukutellut väsymystään, huutanut ja tapellut siskonsa kanssa. Mulla ei ole mahdollisuutta nukuttaa häntä, kun on tuo isosisko ja pienempikin "päivävirkku" talossa. Välillä on keinot todella vähissä, vaikka tiedän, että 2-vuotias tarvitsee ehdottomasti päiväunet - ainakin tunnin mittaset meidän tapauksessa.

Kuopus on pian 10kk ja nukkuu aika olemattomia päiväunia. Meillä on kesä katkaissut ulkona nukkumiset jokaisen lapsen kohdalla, talvet kyllä vedettiin unta palloon montakin tuntia (alle yksivuotiaina).

Omakohtainen kokemus kertoo alle 3-vuotiaan tarvitsevan kunnon päiväunet ja vielä 4-vuotiaskin saattaa tarvita reilun lepohetken. Toki riippuu paljon päivän aktiviteeteista ja siitä, onko lapsi hoidossa vai kotona. Kotioloissa nukutusseremoniat usein tahtoo mutkistua kun taas päiväkodissa otetaan mallia muista.

Että silleen. :)
 
Ä -76
Mun tyttö, nyt 2v10kk jätti päikkärit pois vuosi sitten. Päiväkodissakaan ei nuku, lepäämään menee, mut tosi harvoin nukahtaa. Ja jos nukahtaa niin ilta venyy lähemmäs puoltayötä...
 
archie
meillä esikoinen 2v 4kk nukkuu päikkärit säännöllisesti omassa sängyssään, sellaset 1,5-2,5 tuntia ja ainakin toistaiseksi on tuo päikkäreille meno sujunut hyvin, luetaan kirjaa ja sit jää itsekseen sänkyynsä "lukemaan" johon nukahtaa yleensä alle vartissa. Kuopus 1v 2kk nukkuu päikkärit myös päivittäin ulkona vaunuissa ja nukahtaa myös yleensä itsekseen.
 
meillä 4 vuotias ja ei voi kuvitella päivääkään ilman päikkäreitä. aina puolen päivän aikaan menee nukkumaan ja heräilee tuossa 13-14 aikoihin. Jos ei nukkuisi niin olisi tosi kiukkuinen. Voithan kokeilla jos ei nuku et millanen iltapäivä siitä tulee ja aikaisemmin nukkumaan sitten illalla niin ehlä nukkuu sitten seuraavana päivänä. meillä tyttö menee 20.00 yö unille ja herää 8.30 suunnilleen.
 

Yhteistyössä