Päiväunikysely

Vauvan ikä?
Nukkuuko ulkona vaiko sisällä?
Onko nukkuma"tilalle" jokin syy?
Miten kauan nukkuu kerralla,heräilläänkö välissä?
Mitä teet jos heräilee,mutta selkeästi vielä väsyttää?
Onko uniajat säännöliset?
Monetko unet päivässä?

aiheesta voisi keksiä vaikka miten paljon vielä lisää,mut nämä nyt päällimmäisinä mielessä :)

Oma poika nyt 5kk,mtn rytmiä ei ole koskaan ollut ja pahan takaisinvirtauksen takia ollut aina huono nukkumaan,saattoi herätä 5-10min välein 3-4 ekaa kk päiväunillaan.
Nyt on ollut pari samantapaista päivää kun olen oikein etsimällä etsinyt jonkinlaista järkevää rytmiä päiviin,perinteisen nukutaan/(syödään)/leikitään/nukutaan kaikkia tunti kerrallaan-rytmin sijaan.

Heräilee nyt kerran tunnissa (taputtelen peulle,laitan tutin joskus joudun syliin nostamaan hetkeksi) ja on tosiaan viikon verran saattanut nukkua yhet 3tunnin unet(!!!!) ja aamulla ja illalla yhet lyhyet!!
 
Vauvan ikä: 11 kk
Nukkuuko ulkona vai sisällä: sisällä
Onko nukkuma"tilalle" jokin syy? : Ennen nukkui ulkona vaunuissa, mutta noin 8,5 kk iässä alkoi nukkumaan vain 30 min vaunuissa, nii siirsin sisälle ja päiväunet taas piteni. Ilmeisesti vaunuissa ei päässyt pyörimään ja liikkumaan, kuten sängyssä
Miten kauan nukkuu kerralla,heräilläänkö välissä? : nukkuu 1,5-2,5 h (yleensä 2 h), saattaa kerran herätä
Mitä teet jos heräilee,mutta selkeästi vielä väsyttää? : Yritän nukuttaa uudestaan (silitän selästä), jos selkeästi herää kesken unien ja yleensä nukahtaa helposti
Onko uniajat säännöliset? : Kyllä, joka päivä klo 11.30 päikkäreille ja samoihin aikoihin joka päivä heräilee
Monetko unet päivässä?: yhdet. noin 9,5 kk siirryttiin yksiin päikkäreihin

Meillä tyttö on aina nukkunut hyvin, kerran päivässä aina nukkunut yhdet pitkät päikkärin (muutaman kuukauden ikäisenä jopa 4 h kerralla) ja 1-2 lyhyet. Nyt siis enää yhdet päikkärit. Ja alkuun nuo pitkät päikkärit nukuttiin ulkona, sisällä nukkui max. 30 min. Mutta nyt nukkuu sisällä hyvin! Meillä ollut lähes aina rytmi (3 kk:n iästä lähtien), mikä on kyllä aina muuttunut välillä ja pari päivää mennyt, kun on taas sopeuduttu uuteen rytmiin. Ja nyt tälläinen rytmi!

 
Meillä vauva 7½kk.

Nukkuuko ulkona vaiko sisällä?
Vauva nukkuu sekä että. Useimmiten laitan ulos nukkumaan, jos olen itse valveilla, mutta ainakin kerran päivässä vauva nukkuu usein myös sisällä, jos haluan itsekin nukkua vielä vähän.

Onko nukkuma"tilalle" jokin syy?
Syy tulikin jo edellä. Vauva menee yleensä ensimmäisille päiväunille yhdeksään mennessä, jolloin itsekin vielä köllähdän hetkeksi, jos mahdollista. Silloin nukutan vauvan sisälle, sillä en uskalla nukkua, jos hän on ulkona. Muut päiväunet nukkuu joko ulkona tai sisällä, useimmiten ulkona (koska se ulkoilma on niin terveellistä :) ).

Miten kauan nukkuu kerralla,heräilläänkö välissä?
Meidän vauva nukkuu usein 30-40 minuuttia, viime aikoina jopa tunnin tai yli 1½ tuntia. Ei varsinaisesti heräile välissä mutta saattaa itkeä unissaan. Jatkaa unia, jos rauhoittuu.

Mitä teet jos heräilee,mutta selkeästi vielä väsyttää?
Koetan ensin silitellä ja laulaa. Joskus saatan "hätätapauksessa" ottaa viereen sänkyyn kainaloon (jolloin en kyllä itse nuku).

Onko uniajat säännöliset?
Tiettyinä aikoina (noin 8.30, 11, 14, 16, 18.30) vauvaa nukuttaa enemmän mutta kellontarkasti ei joka päivä nuku samaan aikaan. Joinain päivinä nukkuu useammat lyhyemmät unet, joinain parit pitemmät.

Monetko unet päivässä?
2-4.




 
Vauvan ikä? 8.5kk

Nukkuuko ulkona vaiko sisällä? sisällä,rattaissa,liinassa ja joskus autossa.. liikutaan aika paljon joten aina ei todellakaan nukuta omassa sängyssä..

Onko nukkuma"tilalle" jokin syy? ei syytä..kaikkiin nukahtaa jos väsyttää kunnolla. Vaunussa,liinassa ja autossa pitää vaan olla liikkeellä. Paikallaan herää aika pian.

Miten kauan nukkuu kerralla,heräilläänkö välissä? n.45min aika klassisesti,joskus nykysin 1.5h satunnaisesti jos sopiva hetki sattuu

Mitä teet jos heräilee,mutta selkeästi vielä väsyttää? heh..eipä juuri tehtävissä. Jos vaan vähän "havahtuu" niin nukahtaa takasin, vaunussa etenkin hyssyttämällä. Mutta jos herää kunnolla niin aika monestikin väsyneen olonen 45min jälkeen, muttei rauhotu enää takas millään mahdollisella keinolla. Jotenkin "orientoituu" nopeasti hereille vaikka kuinka haukottelee.

Onko uniajat säännöliset? Noup. Nykysin ehkä suunnilleen .. mut riippuu aamun herätyksestä. Siinä 10-11 maissa ekat ja vikat neljään mennessä. Joskus venyy tokat liian myöhäiseksi.

Monetko unet päivässä? kahdet
 
Vauvan ikä? Viikkoa vajaa 11kk

Nukkuuko ulkona vaiko sisällä? Vain sisällä

Onko nukkuma"tilalle" jokin syy? Poika ei enää vaan suostu nukkumaan rattaissa/vaunuissa niin ei ole vaihtoehtoja nukkumispaikalle

Miten kauan nukkuu kerralla,heräilläänkö välissä? Päiväunet on 1.5-2h eikä heräillä välillä.

Onko uniajat säännöliset? Kutakuinkin juu...

Monetko unet päivässä? Helteillä nukuttiin 3x1h mutta nyt kun on viileämpää niin 2x1.5-2h.

 
Vauvan ikä? 8 kk

Nukkuuko ulkona vaiko sisällä? sekä että

Onko nukkuma"tilalle" jokin syy? Liikutaan melko paljon, joten vauva nukkuu vaunuissa, jos ollaan liikenteessä. Sisällä nukkuu ihan hyvin myös(meidän sängyssä), mutta täytyy olla tosi väsynyt, että saa tainnutettua. Monesti jos ei millään nukahda sisälle nukutan sisälläkin vaunuihin. Sängyssä nukkuu ehkä paremmin jos saa sänkyyn nukutetua.

Miten kauan nukkuu kerralla,heräilläänkö välissä? 15min - 1,5h Joskus ulkona vaunuissa väänteehtii, jolloin laitan tuti suhun ja hytkytän vaunuja, ettei heräisi. Muuten ei heräile välissä.

Mitä teet jos heräilee,mutta selkeästi vielä väsyttää? Ei oo oikein mitään tehtävissä, jos on kunnolla herännyt. Vaunuissa tosiaan se hyvä puoli, että niihin pystyy hytkyttää uudestaan uneen, jos meinaa herätä. Jos poika kääntyy mahalleen ja nousee kontilleen, niin herää aina kesken unien. Vaunuissa herää, kun ei pääse kääntymään. Sängyssä koitan joskus tainnuttaa tissillä. Harvoin enää onnistuu. Kun herää, niin herää.

Onko uniajat säännöliset? Ei ole

Monetko unet päivässä? 3 -1
 
Vauvan ikä? 8 kk:tta.

Nukkuuko ulkona vai sisällä? Vain sisällä.

Onko nukkuma"tilalle" jokin syy? Ulkona vaunuissa nukkumisen lopetti 5,5 kk:n iässä. Joskus saattaa pienet torkut ottaa vaunuissa, jos ollaan liikenteessä, mutta nukkuu silloin max. ½ h.

Miten kauan nukkuu kerralla, heräilläänkö välissä? 40 min. - 1½ h. Yleensä ensimmäiset päiväunet ovat 40 min. Ei heräile välillä. Toiset päiväunet ovat pidemmät, useimmiten 1½ h. Herää yleensä välillä, jolloin nukutan uudelleen joko silittelemällä tai imettämällä.

Mitä teet jos heräilee, mutta selkeästi vielä väsyttää? Yritän nukuttaa uudelleen. Jos on vielä unenpöpperössä, saattaa onnistua, mutta jos on kunnolla herännyt ei uudelleen nukahtaminen onnistu. Useimmiten teen niin, että nukun/luen sängyllä pidempien päikkäreiden ajan, jolloin saan tilaisuuden tullen helpommin nukutettua vauvan uudelleen.

Onko uniajat säännölliset? Nukkuu aamupäiväunet useimmiten klo 10-12 välillä, ja iltapäiväunet klo 14-16 välillä. Riippuu kuitenkin paljon siitä milloin vauva on herännyt aamulla.

Monetko unet päivässä? 2 (joskus 3)
 
Vauvan ikä? 7 kk:tta.

Nukkuuko ulkona vai sisällä? Sekä että, mutta useammin sisällä

Onko nukkuma"tilalle" jokin syy? Nukkuu sisällä paremmin, mutta jos ollaan oltu vaunuilemassa ja nukahtaa vaunuihin, niin jätän ulos nukkumaan.

Miten kauan nukkuu kerralla, heräilläänkö välissä? 30 min. - 2½ h. Saattaa heräillä välissä.

Mitä teet jos heräilee, mutta selkeästi vielä väsyttää? Jos on selkeästi vielä väsynyt niin laitan tutin uudelleen suuhun ja annan unirätin niin nukahtaa itsekseen uudelleen.

Onko uniajat säännölliset? Uniajat riippuu aika lailla siitä monelta on herännyt. Jos herää kuuden seitsemän aikaan niin ekat päikkärit on ysin maissa n. tunnin verran ja seuraavt päikkärit yleensä 12 maissa ruoan jälkeen ja sitten illasta nukkuu vielä muutamat puolen tunnin neuvoa antavat unet.

Monetko unet päivässä? 3 tai useammat riippuu vähän päivästä
 

Yhteistyössä