Päivän OrpoPurra: Autokaupassa synkimmät luvut 30 vuoteen

vierailija
Päivän OrpoPurra: Autokaupassa synkimmät luvut 30 vuoteen

Autoala ennakoi, että uusia henkilöautoja rekisteröidään tänä vuonna vain noin 75000. Määrä olisi noin 14 prosenttia pienempi kuin viime vuonna, Autoalan Tiedotuskeskus tiedotti maanantaina.

Autoalan mukaan korkea korkotaso, epävarmuus talouskehityksestä ja heikko kuluttajaluottamus ovat vähentäneet erityisesti kotitalouksien mahdollisuuksia hankkia uusi auto.

Lisäksi käytettynä maahantuoduista autoista on tullut monille houkutteleva vaihtoehto uuden auton hankinnalle.

Uusien autojen kysyntä on viimeksi ollut näin alhaalla vuonna 1994, kun talous kääntyi 1990-luvun alussa syvään taantumaan.

OrpoPurra aikoo kurittaa verojen nostolla myös sähköautojen ostajia, vaikka niiden hinta on 40.000 eurosta ylöspäin järkevällä rangella ja pelkkä arvonalenema 5.000-10.000 euroa vuodessa kuten monet omistajat ja entiset omistajat Youtube-videoilla itkeskelevät.

Bensan hintakin on pysynyt korkealla noin 2 euron litratasolla poliittisista alennuspuheista huolimatta.
 
vierailija
Nyt kannattaa pitää kukkaroistaan kiinni! Kokoomus leikkaa kansalaisten ostovoimaa ihan huolella.
Uusimmassa inflaatiokatsauksessa katse kiinnitettiin eläkeläisiin. Meillä kuulema menee hyvin. En tarvitse autoa. Ensi vuonna ajokorttini umpeutuu enkä aio uusia sitä. Veljeni pitää autoaan tallissaan ja tyrkyttää sitä käyttööni.
Olen autoiluni autoillut. Näkökykyni tuskin riittää kortin uusimiseen.
Liikenteessä on noin 600.000 ikäloppua kuskia, joiden ajokyky on kiikunkaakun.
Luonto kiittää, kun järki voittaa liikenteessä.
 
vierailija
vihreä siirtymä alkaa tepsiä ja suomalaiset vähentää autoilua

maailma siis pelastuu
Kannattaa katsoa Yle Areenalta joku vanha suomalainen elokuva esim. Badding, jos tulee ikävä autoilua. Hiekkatiellä suhaava Lada tuo mieleen monenlaisia muistoja. Kyydissä istuminen oli tylsää, ja ei se ajaminenkaan ollut herkkua.
Kerran isäni halusi järjestää körttiseurat, ja sinne oli lähdettävä sisareni kanssa.
Ajoin yhtä putkea noin 500 km pääkallokelillä. Komeat seurat ysärillä, joista peruskoulunopettajan kuvaama video hukkui eikä sitä ole vieläkään löytynyt. Luultavasti lapset nauhoittivat sen päälle ohjelmiaan.
 
vierailija
Aivan, luulisi tämän ketjun aloittajan olevan tyytyväinen.
On autoilusta muutakin haittaa kuin ilmaston pilaaminen. Tällä viikolla oli uutinen ladosta löytyneestä autosta Amerikassa. Muovikääreissä oleva lähes täysin käyttämätön auto vuodelta 1989.
Paras ilmastoteko ikinä piilottaa auto latoon vuosikymmeniksi autokaupan muovikääreissä.
 

Yhteistyössä