päivähoitomaksu 254e/kk :O

  • Viestiketjun aloittaja ounouu
  • Ensimmäinen viesti
[QUOTE="vieras";24733890]Et ole tosissasi, että sairaspäivärahaa ja kotihoidontukea saa yhtä aikaa :eek: Eihän kahta Kelan etuutta saa? Jos saa niin olen menettänyt tuhansia euroja :([/QUOTE]

Kyllä mulle maksetaan molemmat, koska lapsi ei ole kunnallisessa päivähoidossa.

Tietysti kh-tuki loppuu siihen kun äitiyspäiväraha alkaa (mikähän logiikka tässäkin on että olet sairaana: saat kh-tuen, olet vanhempainvapaalla:et saa kh-tukea) mutta toistaiseksi nyt näin.
 
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja Tapiontytär;24733971:
Kyllä mulle maksetaan molemmat, koska lapsi ei ole kunnallisessa päivähoidossa.

Tietysti kh-tuki loppuu siihen kun äitiyspäiväraha alkaa (mikähän logiikka tässäkin on että olet sairaana: saat kh-tuen, olet vanhempainvapaalla:et saa kh-tukea) mutta toistaiseksi nyt näin.
Olinpa sitten aikanaan tyhmä kun en todellakaan tuota tajunnut. Sinne meni tonnit :(
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";24731805]Toisaalta ymmärrän, toisaalta en. Ei ne kaikki laskut itsestäänkään tule, toki esim. päivähoitomaksu tulee tulojen mukaan. Mutta tuntuu kummalliselta kun keskituloiset valittaa ja valittaa, kun peilaan omaan tilanteeseen. Toinen kokopäivähoidossa, toinen osa-aikahoidossa ja päivähoitoon menee tosiaan 95 euroa. Koska teen osa-aikatöitä (omasta tahdostani, en valita) saan vain pienen palkan mutta työssäkäyntikulut on silti suhteellisen isot. Vakuutukset on kattavat, niihin menee 100 euroa kuussa. Lainoihin ja asumiseen menee tonni, joka on melkoisen paljon tuloistamme jne, mistään emme mielestämme tingi ja säästöön jää vähintään 200 euroa kuussa. Ja sitten toiset joilla on isommat tulot kuin meillä valittavat valittamistaan :D[/QUOTE]

Sun miehellä saa kyllä olla tosi hyvät tulot, jos kaiken tuon jälkeen teille jää 200e/kk säästöön? Harrastatteko mitään maksullista vai miten tuo on mahdollista?
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";24733978]Sun miehellä saa kyllä olla tosi hyvät tulot, jos kaiken tuon jälkeen teille jää 200e/kk säästöön? Harrastatteko mitään maksullista vai miten tuo on mahdollista?[/QUOTE]

Joo, 1330-1500 euroa käteen eli tosi hyvät :D 3000 euroa on bruttotuloiksi katsottu juuri tulleessa päivähoitopäätöksessä. Ei mitään erityistä maksullista, uimalassa käymme usein, mies harrastaa metsästystä harvakseltaan mutta eipä nuo isoja kuluja ole. Lapsi on ollut jumppakerhoissa, painissa jne missä nyt on halunnut käydäkään mutta pieniä summia...
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";24734010]Joo, 1330-1500 euroa käteen eli tosi hyvät :D 3000 euroa on bruttotuloiksi katsottu juuri tulleessa päivähoitopäätöksessä. Ei mitään erityistä maksullista, uimalassa käymme usein, mies harrastaa metsästystä harvakseltaan mutta eipä nuo isoja kuluja ole. Lapsi on ollut jumppakerhoissa, painissa jne missä nyt on halunnut käydäkään mutta pieniä summia...[/QUOTE]

Lisään vielä että joinain kuukausina saan soviteltua päivärahaa 100-250 euroa ja niitä ei ilmeisesti ole maksussa huomioitu. Mutta noita ei tule läheskään joka kuukausi ja ne menee yleensä säästöön, kuten tässä kuussa 90 euroa tuon 200 euron lisäksi :)
 
"mamma"
En nyt jaksanut ihan kaikkia viestejä lukea mutta minun mielestäni päivähoitomaksu on melko kohtuullinen siihen nähden mitä sillä saa. Meidän kunnassa se on 1060€ kuussa. Siitä me "hyvätuloiset" (5000€ netto/kk) maksamme 254€ ja lopun sponssaa yhteiskunta. Molemmat käymme kokopäivätöissä ja yksi lapsi on.
Se että joku laittaa penskansa päivähoitoon samalla hinnalla jos on samaan aikaan kotona sapettaa siksi että meidänkin ryhmässä on 13 lasta ja 3 hoitajaa. Se on mun mielestä liikaa.
Jos joku haluaa laittaa lapsensa hoitoon kun itse on syystä tai toisesta kotona on ihan ok mutta silloin voisi maksaa sen koko maksun, eli 1060, mitä se hoito oikeasti maksaa. Silloin voisi palkata yhden hoitajan lisää siihen ryhmään tai ryhmiä voisi olla enemmän ja lapsiluku ryhmässä pienempi.
Se että joku maksaa 100€ vähemmän tai enemmän on pelkkää saivartelua tässä keskustelussa. Jos ei ole varaa maksaa niitä lapsen maksuja niin ei kannata tehdä lapsia. Ja jos ne tuli "epähuomiossa" tehtyä eikä selvitellyt etukäteen mitä se maksaa niin voi vaan syyttää itseään. Lapset maksaa, eikä kaikkea voi laittaa yhteiskunnan maksettavaksi.
Jos on kateellinen muiden korkeammille tuloille niin kannattaisi opiskella lisää ennen lasten tekoa niin voi sitten paremmin elättää jälkikasvunsa.

En ymmärrä tätä kitinää siitä että on kallista ja suhteessa siihen ja siihen. 1060 € on edelleen halpa maksu jos miettii mitä sillä saa. Se että maksan vain 254€ siitä summasta on mun mielestä loistavaa. Jos joku maksaa vähemmän niin ei oo multa pois mutta jos joku käyttää päiväkotipalveluita eikä edes ole töissä niin silloin vähän sapettaa.
 
"lissu"
Maksan ilolla nyt työssä käydessäni keskituloisena täyttä pk-maksua kahdesta lapsestamme, koska opiskeluaikana sain nauttia esikoisemme kohdalla ilmaisesta päivähoidosta, mikä mahdollisti nopean valmistumisen ja työelämään pääsyn!
 
"Vieras"
ollaan molemmat oltu opiskelijoita, nyt työsuhteessa, ei edes kovin hyväpalkkasissa töissä.. ja 254e! sehän on puolet vuokrasta, heihei säästötili... :/

voiko toi laskelma pitää paikkansa? voi kuinka kaipaankaan opiskeluajan maksutonta p.hoitopaikkaa...
On tosiaan edullista! 254€ ja saat lapsen kuukaudeksi hoitoon tuolla rahalla.
Kyllä meidän suomalaisten kelpaa :).

Onneksi sentään joutuu maksamaan tuon verran. Olisi tosi väärin jos koko hoito (nytkin menee jo suurin osa) kustannettaisi verorahoista, niin että vanhemmat saisivat senkin vain rahan laitettua omalle säästötililleen.
 

Yhteistyössä