Ostin karjalanpaisti lihoja,mutta miten niistä tehdään karjalanpaistia?

  • Viestiketjun aloittaja sinna
  • Ensimmäinen viesti
paisti uuniin
Helpointa on pistää suoraan uuniin muutaman pippurin ja suolarakeen kanssa. Esim padassa. Matalaan lämpöön. Tilkka vettä.

Joku lisää porkkanaa tai sipulia.
 
mie
Voi halutessaan ruskistaa kevyesti. Uuniin vuokaan ja vettä niin paljon, että lihat peittyy. Mausteita (suolaa pippuria, laakerinlehti). Itse monesti viipaloin porkkanoita sekaan.
 
dyj
uuni kuumaksi, lihat uunivuokaan, pari sipulia puolikkaana, sekä muutama maustepippuri myös. laita lihat uuniin ruskistumaan, pöyräytä välillä.
kiehauta vettä pari litraa, ja lisää se kiehuvana lihojen päälle.
alenna lämpöä ja hauduta muutama tunti.
kerää sipulit ja pippurit pois, lisää suolaa.
lisää vettä jos liat alkaa kuivua..
 
nam
Pataan lihat, porkkanoita, sipulia, lihaliemikuutio, mausteita maunmukaan, ja sitten vaan uuniin saa muhia sielä useemmaan tunnin mitä pitempään sen mureempaa. En ruskista etukäteen.
 
Laita palaset uunivuokaan, lisäksi sipulia, pippuria, pari laakerin lehteä, porkkanaa, suolaa ja vettä niin, että peittyvät ja uuniin. Mitä pidempään ja alhaisemmalla lämpötilalla uunissa, sen parempaa. En ole koskaan ruskistanut.
 
.
Alkuperäinen kirjoittaja EveLiinu:
Laita palaset uunivuokaan, lisäksi sipulia, pippuria, pari laakerin lehteä, porkkanaa, suolaa ja vettä niin, että peittyvät ja uuniin. Mitä pidempään ja alhaisemmalla lämpötilalla uunissa, sen parempaa. En ole koskaan ruskistanut.
Näin juuri minäkin teen.
 
Eka käty lihat yksitellen läpi, ja pienit ne tasakokoisiksi. Paistat kuumalla pannulla (missä tilkka öljyä ) ruskeiksi, kaadat uunivuokaan. Lihojen jälkeen kuullotat samalla pannulla sipulia, ja kaadat lihojen päälle. Keität vettä niin paljon, että lihat peittyy, ripotat pinnalle suolaa, kokonaisia mustapippureita muutaman ja 1 laakerinlehden. Laitat uuniin 175 asteeseen. paistat 2h. Ota vuoka pois uunista, ja lisää lihojen joukkoon pieniksi pilkotut porkkanat. Paista vielä tunti. tarjoa kypsien perunoiden kera :p
 
siis
pitääkö sen veden olla kiehuvaa? mä oon aina laittanut kylmän veden, ruskistan lihat hiukan etukäteen. minkalaista se liemi sitten olis kiehuvalla vedellä? *tyhmiä kyselen*
niin ja mä aina pilkon niitä valmiita karjalanpaisti lihoja pienemmäks, jollain valmistajalla ovat aika könttejä. ja sipulia ja porkkanaa pataan myös.
 
Anna75
Oikean karjanpaistin lihoja EI kuulu ruskistaa. Se on sitten joku muu liharuoka, muttei karjalanpaisti. Haudutetaan niukassa vedessä 2-2,5 tuntia 175 asteessa, ja välillä tsekataan, ettei vesi ole haihtunut. Lihoista tulee paljon nestettä lisäksi, joten älä laita 2-3 dl enempää vettä lihojen kanssa uuniin. Mausteiksi ei muuta kuin sipulipaloja, pippureita ja suolaa... Porkkanatkaan eivät kuulu OIKEAAN karjalanpaistiin...
Terveiset Karjalan kankaan Äyräpäästä :)
 
pimpula
Alkuperäinen kirjoittaja dyj:
uuni kuumaksi, lihat uunivuokaan, pari sipulia puolikkaana, sekä muutama maustepippuri myös. laita lihat uuniin ruskistumaan, pöyräytä välillä.
kiehauta vettä pari litraa, ja lisää se kiehuvana lihojen päälle.
alenna lämpöä ja hauduta muutama tunti.
kerää sipulit ja pippurit pois, lisää suolaa.
lisää vettä jos liat alkaa kuivua..

just näin! lihat alkaa kypsymään kun uuni on alussa tarpeeks kuumalla (mie käytän 300 astetta) ja isommatkin kimpaleet kypsyy. pidä uunin lämpö n 45 min kuumalla ja sit laske esim. 200 asteeseen ja anna hautua 2-3 tuntia. lisää vettä jos haihtuu.


 
Macho
Alkuperäinen kirjoittaja Anna75:
Oikean karjanpaistin lihoja EI kuulu ruskistaa. Se on sitten joku muu liharuoka, muttei karjalanpaisti. Haudutetaan niukassa vedessä 2-2,5 tuntia 175 asteessa, ja välillä tsekataan, ettei vesi ole haihtunut. Lihoista tulee paljon nestettä lisäksi, joten älä laita 2-3 dl enempää vettä lihojen kanssa uuniin. Mausteiksi ei muuta kuin sipulipaloja, pippureita ja suolaa... Porkkanatkaan eivät kuulu OIKEAAN karjalanpaistiin...
Terveiset Karjalan kankaan Äyräpäästä :)
Karjalanpaisteja on niin monta kuin on tekijäänsä. Miten määrittelet oikean karjalanpaistin? Oikea karjalanpaisti on jokaisen kohdalla se minkä reseptin mummo opetti äidille ja äiti pojalle. ;)

 

Yhteistyössä