Näin juuri minäkin teen.Alkuperäinen kirjoittaja EveLiinu:Laita palaset uunivuokaan, lisäksi sipulia, pippuria, pari laakerin lehteä, porkkanaa, suolaa ja vettä niin, että peittyvät ja uuniin. Mitä pidempään ja alhaisemmalla lämpötilalla uunissa, sen parempaa. En ole koskaan ruskistanut.
JUST NIIN!! YÖK!! :x :xAlkuperäinen kirjoittaja martta:jos et ruskista lihoja ensin tai lisäät kylmän veden tulee paistin liemestä sameaa "tiskivettä"
Alkuperäinen kirjoittaja dyj:uuni kuumaksi, lihat uunivuokaan, pari sipulia puolikkaana, sekä muutama maustepippuri myös. laita lihat uuniin ruskistumaan, pöyräytä välillä.
kiehauta vettä pari litraa, ja lisää se kiehuvana lihojen päälle.
alenna lämpöä ja hauduta muutama tunti.
kerää sipulit ja pippurit pois, lisää suolaa.
lisää vettä jos liat alkaa kuivua..
Karjalanpaisteja on niin monta kuin on tekijäänsä. Miten määrittelet oikean karjalanpaistin? Oikea karjalanpaisti on jokaisen kohdalla se minkä reseptin mummo opetti äidille ja äiti pojalle.Alkuperäinen kirjoittaja Anna75:Oikean karjanpaistin lihoja EI kuulu ruskistaa. Se on sitten joku muu liharuoka, muttei karjalanpaisti. Haudutetaan niukassa vedessä 2-2,5 tuntia 175 asteessa, ja välillä tsekataan, ettei vesi ole haihtunut. Lihoista tulee paljon nestettä lisäksi, joten älä laita 2-3 dl enempää vettä lihojen kanssa uuniin. Mausteiksi ei muuta kuin sipulipaloja, pippureita ja suolaa... Porkkanatkaan eivät kuulu OIKEAAN karjalanpaistiin...
Terveiset Karjalan kankaan Äyräpäästä