Ostaisitko mustalaiselta auton?

  • Viestiketjun aloittaja Miten on.
  • Ensimmäinen viesti
dfdf
En suostunut edes myymään autoani mustalaisille, vaikka väen vängällä yrittivät ostaa. Onneksi eivät suostuneet maksamaan pyytämääni hintaa, joten ei tullut mitään ikäviä jälkiseurauksia. Hermo kyllä meinasi palaa, kun ukko ei millään uskonut, etten myy autoani alihintaan, sinnikkäästi vaan soitteli ja jankkasi useaan kertaan.
 
En ikinä ostaisi
Varsinaissuomen alueella ainakin toimii yksi tällanen automyyntiliike eikä sieltä kannata ostaa edes kahvikuppia. Tiedän kaksi tapausta jossa auto on myyntiä seuraavalla viikolla hajonnut kokonaan, satojen eurojen peräti tuhansien rempat eli reilusti yli auton arvon. Tää ilmoittelee nettiautossa jatkuvaan. Toisesta autosta taas puolestaan valehteli ensin pari asiaa, sitten kun ostaja soitti että vaatii korjausta asioihin niin huusi puhelimeen ja löi luurin korvaan. Kun auto sit kokonaan hajosi viikkoa myöhemmin, ilmoitti ettei ole hänen ongelmansa.

Olin kyllä varoittanut ostajaa etukäteen ettei näiltä kannata mitään autoja ostella. Ostaja halusi luottaa. Sen siitä saa kun yrittää olla suvis ja haluaa antaa tilaisuuden... Rahat menee ja samoin usko.
 
vierailija
Oletteko muuten huomanneet, että näiden raviurheilusta kiinnostuneiden herrasmiesten autot ovat aina vasta ostettuja/myytyjä. Hakutuloksissa on aina "Rek.merk.on ilmoittanut myyneensä ajoneuvon". Ja yleensä mallit ovat samoja ja katsastus painaa päälle. Johtunee varmaan siitä, että yksi auto katsastetaan ja monistetuilla kilvillä ajellaan useammalla autolla. Valmistenumero ei täsmää ja värikin eri (voi tietenkin olla maalattu, mutta meikämannet ei tuhlaa rahaa tällaisiin turhuuksiin). Näin toimimalla on varaa ajella esimerkiksi Ruotsista tuodulla Volvolla, johon on laitettu suomalaiset kilvet, jotka oli sopivasti varastettu juuri samanlaisesta suomalaisesta Volvosta, jonka omistaja kantaa kansallispukua.
 
vierailija
Juuri ostin, mutta kylläkin liikkeestä. Ei siinä mitään ongelmaa. Koeajoin ja tarkistin tiedot Trafista. Miltään jobbarilta en ostaisi eli sellaiselta, joka on virallisesti työtön, mutta myy siinä sivussa halpoja autoja, jotka meikkaa myyntikuntoon.
 
vierailija
Nopeasti oman maineensa söisi, jos alkaisi ketkuilemaan, koskee ketä tahansa yrittäjää. Jos omalla nimellään työtä tekee niin käyntikortiksi käy aiemmat asiakkuudet.
Se on muuten juuri näin. "Pertti Virtanenkin" kyllä menettää maineensa, ei siinä mitään, mutta se on vähän eri asia kuin jos nimi on vaikka Taisto Blomerus. Taistoa kohtaan on monella jo valmiiksi niin suuret ennakkoluulot, että yksi kirjoitus internetissä riittää laittamaan koko firman konkurssiin. Ei ehkä ihan reilua kuitenkaan.

Käytetyn auton kaupasta on yleisellä tasolla todettava, että sitä on mahdotonta tehdä riskittömästi. Ja se pitää jokaisen ostajankin ymmärtää. Jos 150 tuhatta ajetusta autosta menee vaikka jakohihna poikki yllättäen (se menee aina yllättäen koska muuten se olisi jo vaihdettu), niin se on yllätys yhtä lailla myyjälle kuin ostajalle. On hyvin poikkeuksellista, että hihnan kunnon voisi kuulla selvästi koeajolla ja moottorien rakenteesta johtuen sitä ei yleensä pääse tarkastelemaan silmämääräisesti.

Viimeksi ostin halvan käytetyn ja kun hihnanvaihdosta ei ollut tietoa, vaihdatin sen saman tien. Maksoi 500 euroa. Kävi ilmi, että edellinen hihna oli ihan priimakunnossa ja aikaisempi omistaja ilmeisesti vaihtanut sen itse merkitsemättä sitä huoltokirjaan. Meni siis kankkulan kaivoon se raha, mutta sitähän ei voinut etukäteen tietää. Tämä oli riski jonka otin kun auton ostin ja osasin huomioida hinnan ostopäätöstä tehdessäni.
 
Käytetyn auton kaupassa on kaksi asiaa. Auton kunto ja hinta.

Jos autossa on paperit kunnossa, katsastus voimassa ja auto on käyttökelpoisessa kunnossa ja hinta on kohdallaan niin mulle on samantekevää vaikka myyjä olis Mörkö Menninkäinen.
 
vierailija 6565
Siinä vaiheessa kun ko menninkäisiltä ostanut ostanut auton ja yllärinä tulee esim 5 x Kalliit pysäköin it stadista, tai autolla on joku muu rasitus mitä ei vielä näy papereissa, esim löpöllä ajettu ja asia tutkinnassa takautuvasti. Tai esim monistetut kilvet joilla ajellaan esim tietullit Tukholmassa piikkiisi.
Katselet kun autosi hinataan pois. Ja manaat...
 

Yhteistyössä