Osallistuisitko kokeiluun, jossa miehen tilalle annetaan seksirobotti?

  • Viestiketjun aloittaja vierailijah
  • Ensimmäinen viesti
No ehkä joskus, jos tulisi ostettua paljon huonekaluja Ikeasta. Mutta olen skeptinen sen seksin suhteen - en usko, että tuo robotti voisi kuitenkaan esim. nuolla, ja ilman sitä taas seksi on minusta lähtökohtaisesti melko turhaa. Joten en usko, että robotin täytyisi olla nimenomaan seksirobotti - voisin ottaa vaan sen kotityörobotin. Ja en kyllä jaksaisi ainakaan alkaa ohjelmoida sitä - helpompaa vaikka palkata aputyövoimaa kuin alkaa syöttää ohjeita jollekin robotille.
 
vierailija
Ei kiitos. Huonekalujen kokoaminen tai ruohonleikkuu ei kiihota, joten en tarvitse sellaista seksirobottia. Sen voisi hoitaa vaikka kodinhoitorobotti. Mutta mikä mä olen ketään tuomitsemaan. Sitä pitää tehdä mikä saa syttymään. Toisille se on hikilenkkarin haistelua ja toisille sitten ruohonleikkuun tuijottaminen. Miten vaan, kuhan se säväyttää!
 
Erkon säätiö on rahoittanut mielenkiintoista Helsingin yliopiston tutkimushanketta: onko seksirobotin käyttö pettämistä vai ei?

Helsingin yliopiston Moralities of Intelligent Machines -tutkimusryhmä lähestyi aihetta kahdessa Suomessa tehdyssä laboratoriotutkimuksessa. Tutkimus toteutettiin kokeellisen moraalipsykologian keinoin.

Toisessa tutkimuksessa koehenkilöitä oli noin 170 ja toisessa 260. Koehenkilöt lukivat tarinan, jossa työmatkalla oleva henkilö, joko naimisissa oleva tai sinkku, vierailee bordellissa. Bordelli mainostaa ikkunassaan joko ”Et voi erottaa robottejamme aidoista ihmisistä” tai ”Kaikki työntekijämme ovat aitoja ihmisiä”.

Tutkimuksessa naimisissa olevan henkilön toimintaa pidettiin kautta linjan tuomittavampana. Sinkun ja seksirobotin palveluista maksamista pidettiin vähemmän tuomittavana kuin ihmistyöntekijän käyttöä. Seksi seksirobotin kanssa nähdään ennemmin seksinä kuin masturbaationa ja näin ollen naimisissa olevan henkilön kohdalla pettämisenä.

Mitatuista luonteenpiirteistä ja muista taustamuuttujista korkeampi tieteisfiktioharrastuneisuus ennusti vähäisempää tuomitsevuutta seksirobotin käyttöä kohtaan. Taudinaiheuttajiin voimakkaasti suhtautuivat ihmiset hyväksyivät seksirobotin käyttämiseen nimenomaan silloin kun tarinan henkilö oli naimisissa.

Tutkimusta on tarkoitus jatkaa ja selvittää pitääkö tulokset paikkansa myös muissa tilanteissa kuin robotin vuokrauksessa ja muiden kuin täysin ihmisenkaltaisten seksirobottien kohdalla.
Tutkimusta on rahoittanut Jane ja Aatos Erkon säätiö. Se on hyväksytty esiteltäväksi 4th International Congress on Love and Sex with Robots -konferenssissa sekä julkaistavaksi Springer Lecture Notes in Computer science -sarjassa. Tutkimuksen suoritti Helsingin yliopiston humanistisen tiedekunnan digitaalisten ihmistieteiden osaston tutkimusryhmä.


https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/4422769/Onko+seksi+robotin+kanssa+pettamista++Helsingin+yliopiston+tutkimusryhma+selvitti+asiaa

 

Yhteistyössä