Osaako joku auttaa, avioeron osituksen ajankohta kyseessä.

  • Viestiketjun aloittaja jätetty vaimo
  • Ensimmäinen viesti
jätetty vaimo
Eli mitä päivää käytetään kun lasketaan yhteistä omaisuutta? Onko se se päivä kun minä lähetän erohakemuksen? Se päivä kun mies saa tietää erohakemuksesta? Vai se kun hakemus kirjautuu käräjäoikeuteen? Sen jälkeenhän mies ei voi yhteistä avio-oikeuden alaista omaisuutta hävittää?
 
"jjjjj"
Käsittääkseni aviopuolisoilla ei ole yhteistäomaisuutta. Ennen ositusta omalle omaisuudelle voi tehdä mitä haluaa. Ositusta laadittaessa sen hetkinen omaisuus voidaan "tasata".
 
jätetty vaimo
Joo, mutta mikä on se päivä jonka mukaan omaisuus lasketaan?"Justiinsa juulle" tiedoksi että tavatessamme minulla oli huomattavasti eemään omaisuutta. Nyt vain pitäis turvata se oma puoli edes, että on edes joku jolla on varaa maksaa asuntovelkaa jatkossakin. Lapsilla pitää säilyä koti. Katsos ei kaikissa liitoissa ole niin että nainen haluaa hyötyä mihestä. Joskus on myös niin, että mies on holtiton kaikilla tavoilla.
 
"jjjjj"
Alkuperäinen kirjoittaja jätetty vaimo;30436090:
Joo, mutta mikä on se päivä jonka mukaan omaisuus lasketaan?
Varmasti en osaa sanoa mutta luulisin että se on päivämäärä joka merkitään päivämääräksi jolloin ositus tehdään/laaditaan/yleensä myös allekirjoitetaan päivämäärien kera.
 
Avioliittolain 90§:n mukaan:
"Omaisuuden ositusta toimitettaessa on omaisuutena, johon toisella puolisolla ei ole avio-oikeutta, pidettävä:
1) ...
2) omaisuutta, jonka puoliso on ansainnut taikka saanut perintönä, lahjana tai testamentin nojalla sen jälkeen, kun avioeroa koskeva asia on tullut vireille."
 
pirkkapekka
Avioliittolain 90§:n mukaan:
"Omaisuuden ositusta toimitettaessa on omaisuutena, johon toisella puolisolla ei ole avio-oikeutta, pidettävä:
1) ...
2) omaisuutta, jonka puoliso on ansainnut taikka saanut perintönä, lahjana tai testamentin nojalla sen jälkeen, kun avioeroa koskeva asia on tullut vireille."
Ja vireille se tulee siinä vaiheessa kun mieheltä on saatu kuittaus erohakemuksen näkemisestä, eli voi pitkittää sitä meleko kauan halutessaan joten ei kannata ihan vittumaiseksi alkaa.
 
Hmm..
Jos mies on holtiton kaikilla tavoilla, ei varmaa hänen nimissä ole asuntolainaa tms. Jos talolaina on vain sinun nimissä, ja vain sinä olet lainaa lyhentänyt, ei pitäisi olla ongelmaa saada talo pidettyä sinulla jatkossakin.
 
Kyllä se on se päivä, kun hakemus kirjautuu käräjäoikeuteen.
Ei. Ositus tehdään osituspäivän tilanteen mukaan. Ositusta ei ole pakko tehdä ja sen voi tehdä ihan miten huvittaa, niin ei oikein voi olla pakollista päivämäärääkään.

Ja kyllä se on osituspäivän tilanne, jonka mukaan mennään, pl eron vireilletlon jälkeen saatu omaisuus.

Jos vaikkapa asunnon arvo on eron vireilletulopäivänä ollut 300.000 mutta jos myynnissä vierähtää vuosi ja siitä saakin vain 200.000, niin ei sitä "puuttuvaa"" sataatonnia kukaan voi vaatia.
 
[QUOTE="Huoh";30436280]Mitä jos hankkisit ihan omaa omaisuutta, omalla oikealla työllä. Vituttaa suunnattomasti loiset, kupparit ja hyväksikäyttäjät. Älä ole sellainen.[/QUOTE]

Millähän perusteella ero tekee ennen rakkaasta puolisosta kuppaavan loisen?
Kukaan ei ensinnäkään pakota menemään avioon ja toisekseen avioehto on keksitty.
 
Juristi
Osituksessa otetaan huomioon se omaisuus ja ne velat, joita teillä on ollut ositusperusteen syntyhetkellä, eli teidän tilanteessa kun avioerohakemus annetaan miehellesi tiedoksi. Ositettava omaisuus arvostetaan ositushetken mukaisesti.

Eli, jos teillä on ositusperusteen syntyhetkellä talo arvoltaan 200.000, ja miehellä lisäksi muuta omaisuutta vaikka 10.000 euron arvosta, tuo omaisuus otetaan osituksessa huomioon vaikka itse ositus tehtäisiin vuosien päästä. Ositushetkellä omaisuus arvostetaan uudelleen. Jos miehesi on ositusperusteen syntyhetken jälkeen tuhlannut omistamansa 10.000 euroa, se otetaan silti huomioon osituksessa. Jos talon arvo on muuttunut niin että sen arvo onkin vain 150.000 niin sitten se on enää sen arvoinen. Velkojen osalta lähtökohta on myös sama, eli ne otetaan huomioon sen suuruisina kuin ne olivat ositusperusteen syntyhetkellä. Rahan arvon muutoksia ei oteta huomioon. Kaikki mikä on saatu/maksettu ositusperusteen syntyhetken jälkeen, ei kuulu ositukseen.
 
vierass
Avioerohakemus kun laitettu, niin esim. miehen uusi velkaantuminen ei mene sitten vaimonkin piikkiin osituksessa. Jos pelkoa kiusaamislainojen otosta, niin ei saa kertoa tulevasta erosta ennen papereita.
 

Yhteistyössä