OrpoPurra leikkaa tästä päivästä alkaen työntekijän työttömuusturvaa keskimäärin 340 euroa kuukaudessa - Heikennys jopa 200 000:lle työläiselle!

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Ei ne tajua mitään mistään.

Se, miksi työttömät ovat työllistyneet ansiosidonnaisen päätyttyä, ei johdu siitä, että rahahapulassaan työttömät aktivoituvat tosissaan työnhakuun.

Kyse on siitä, että ansiodidonnaisen päätyttyä, työttömät ovat olleet oikeutettuja tukityöpaikkoihin.
Kunta tai firma on tienannut sillä, että työllistää pitkäaikaistyöttömän.
Tästä oli ollut kiinnostavaa nähdä uudempia tutkimustuloksia nyt kun ansios. kestoa on rajoitettu 300/400 päivään. Sen työllistymispiikin olisi pitänyt näkyä nyt siinä kohtaa eikä kahden vuoden tienoilla. Tukityöllistämishimmelit on kuitenkin yhä vaatineet sitä 2 vuoden työttömyyttä joten jos se piikki näkyy yhä siinä 2 vuoden kohdilla tai myöhemmin niin kyse on juuri tukityöllistymisestä. Itse olen satavarma että kyse on tukityöllistämisestä.
 
vierailija
Töitä on jos on työhaluja.

On lapsille aina töitä ja siihen suuntaan varmaan vielä mennäänkin. Lapsityövoima takaisin. Kyllä minäkin olisin voinut ostaa heiltä nuo palvelut jos olisin tarvinnut kun tekevät paljon halvemmalla kuin aikuinen.

Mitä jää oikealle yrittäjälle käteen jos tuntiveloitus on 28-33e/h? Miinus verot ja maksut ja kulut. Mutta kyllä tämä kokoomusta palvelee mainostaa että työtä on kyllä.
 
vierailija
Kaikki EU:ssa tuotettu ruoka saa maataloustukea.
Suomessa ylivoimaisesti eniten. Jokaista Suomen maatalouden tuottamaa euroa tuetaan kahdella eurolla. Kakkonena EU:n maataloustukemisessa olevassa Latviassa jokaista maatalouden tuottamaa euroa tuetaan 0,90 eurolla, eli ollaan rahtunen plussan puolella ja tuki on puolet Suomea pienempää. Keskimäärin EU-maat tukevat maatalouksiensa tuottamaa euroa 0,28 eurolla, eli 7 kertaa Suomen maatalouden tukemista vähemmän. Toisen kerran suomalainen maksaa EU:n ylivoimaisesti eniten tuetuista suomalaisista elintarvikkeista euroalueen kalliimmilla kaupan hinnoilla ja Suomen työläisten Länsi-Euroopan huonoimmalla ostovoimalla. Eikö siis mikään riitä?
 
vierailija
Höpön, löpön, veropohja kuntoon turhia ja haitallisia veroetuja ja elonkeinosossutukia poistaen laittaa hyvinvointivaltion rahoituspohjan kuntoon:

Veropohjaa laajentamalla valtio saa lisää verotuloja. Eityisesti veroetujen poistolla esim. listaamattomien yritysten veroedun. Se on nyt liian löysää.

Miksi köyhimpien jättileikkausten sijaan ei keskitytä eliitin veroetujen poistoon, jota myös IMF ja VM suosittavat

Orpon ja Purran oikeiston lisäämien kulutustasaverojen sijaan, jotka vaikuttavat huomattavasti enemmän pieni- ja matalatuloisiin pitäisi keskittyä veroetujen poistoon ja turhien jopa haitallisten yritystukien poistoon sekä OrpoPurran turhien veronalennusten perumiseen mm. kaljaveron ja solidaarisuusveron alarajan noston.

1. Listaamattomien yritysten veroedun, verotuotto noin 800 - 1000 miljoonaa euroa vuodessa.

2. Institutionaalisien sijoittajien 5% lähdevero, verotuotto noin 400 - 600 miljoonaa euroa vuodessa.

3. Solidaarisuusveron alarajan pitäminen Rinteen/Marinin hallituskauden 85 800 eurossa 150 000 euron sijaan, verotuotto 60 miljoonaa euroa vuodessa.

4. Kaljaveroalen peruminen, verotuotto 25 miljoonaa euroa vuodessa.

5. 500 miljoonan euron Kelakorvausten pörriäisille antamisen sijaan sen laittaminen julkiseen terveydenhuoltoon.

6. Lisäksi yritystukien perkaus 500 - 1000 miljoonaa euroa vuodessa.

IMF ja VM tukevat näitä toimia.

1.785 - 2.685 miljoonaa euroa vuodessa eli 7.140 - 10.740 miljoonaa euroa hallituskauden aikana pelkkiä veroetuja ja turhia/haitallisia yritystukia poistaen + 500 miljoonaa euroa lisää julkiseen terveydenhuoltoon. Eikö OrpoPurralle kelpaa raha, jolla vähennetään velanottoa ilman köyhällistön kurjistamista?

Lisäksi ehdotus ex-kansanedustajien vastikkeettoman ja ilman työttömyyskassamaksuja saatavan paremman standardin sopeutumissossutuen poistosta. Ex-kansanedustaja pääsee kyllä raahautumaan yhtä hyvin TE-keskukseen työttömäksi työnhakijaksi ja pohjalla on arvostettu luottamustehtävä, jos ei muuta työuraa olisikaan. Työttömyyspäiväraha ja työttömyyden jatkuessa työmarkkinatuki aktivoi kummasti myös ex-kansanedustajan työnhakuun, joista osa on loisinut tuhansien eurojen sopeutumissossutuella vuosia, jotkut jopa 11-25 vuotta. mm. kepun Taina Karpela sopeutui 11-vuotta, kokoomuksen Marjukka Parpola (o.s. Karttunen) sopeutui 14-vuotta ja kehtasi pyytää lisäaikaa kun loisimisaikaa lyhennettiin. Kokoomuksen Suvi Lindén (kok.), joka on saanut etuutta vuodesta 2011 lähtien, eli noin 13-vuoden ajan ja saa edelleen. SDP:n Marjaana Koskinen on saanut sopetumistukea myös 13-vuotta ja saa edelleen. Kokoomuksen Marjut Hannele Köpsi (o.s. Kaarilahti) putosi eduskunnasta maaliskuussa 1999 ja hän on nostanut sopeutumiseläkettä tai -rahaa siitä lähtien – nyt jo 25 perättäisen vuoden ajan.

Ja Orpon/Purran oikeistohallitus on tuomassa ministereille nyt vieläkin paremman vastikkeettoman sopeutumisloisimistuen ns. ministerin vuoden karenssiajan korvauksen yli 11 200 euroa kuukaudessa!
Niin paljon veroja ei kyetä keräämään etteivät poliitikot saisi niitä kaikkia tuhlattua ja lopuksi joutuisi tekemään velkaa.
Niin, OrpoPurran oikeistohallitus VVM:n arvion mukaan Suomen historian eniten 60 200 000 000 euroa ja päälle valtion tuttavan omistuksen myyntiä 4 000 000 000 eurolla ja sen aiheuttamat tämän myydyn omistuksen verotulojen menetykset jatkossa 😡
 
vierailija
Persujen kannatus tulee romahtamaan ensi vaaleissa. Tuskin edes Riikka tulee enää valituksi. Joku hyvävelivirka sille sitten on jostain hommattava.
Siksikö ne nyt luo ex-ministereille vuodeksi yli 11 200 €/kk eli 135 000 euron vastikkeettoman supersossutuen katenssikorvauksen nimellä ja sen jälkeen ex-ministeri siirtyy normaalille vastikkeettomalle tuhansien eurojen kuukausitulojen sopeutumisloisimistuelle. Kyllä nää osaa omat etunsa varmistaa.
 
vierailija
Toisin kuin sinun, minun ei tarvitse etsiä töitä kun sitä olen samassa työpaikassa tehnyt jo yli 15-vuotta. Suunnittelen myös yritystoimintaa influensserina YouTubessa, TikTokissa ja X:ssä koksupersujen vastavoimana, jota on aivan liian vähän tällä hetkellä.
Kiva kun viihdyt tällä palstalla.Koska olet noin osaavainen, ideoi Otavamediaa tämän palstan uudistamisessa. Ei meno voi jatkuaniin, että persut myrkyttävät palstan loukkaavilla viesteillään. Kaikki ketjut ovat vain riitelyä.
 
vierailija
Suomessa ylivoimaisesti eniten. Jokaista Suomen maatalouden tuottamaa euroa tuetaan kahdella eurolla. Kakkonena EU:n maataloustukemisessa olevassa Latviassa jokaista maatalouden tuottamaa euroa tuetaan 0,90 eurolla, eli ollaan rahtunen plussan puolella ja tuki on puolet Suomea pienempää. Keskimäärin EU-maat tukevat maatalouksiensa tuottamaa euroa 0,28 eurolla, eli 7 kertaa Suomen maatalouden tukemista vähemmän. Toisen kerran suomalainen maksaa EU:n ylivoimaisesti eniten tuetuista suomalaisista elintarvikkeista euroalueen kalliimmilla kaupan hinnoilla ja Suomen työläisten Länsi-Euroopan huonoimmalla ostovoimalla. Eikö siis mikään riitä?
Suomalaiset veronmaksajat tukevat muiden maiden maataloustuotantoa...
 
vierailija
Kaikkein kovin leikkaus koskee työttömäksi jääviä

Ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa leikataan 20 prosentilla noin kahden kuukauden työttömyyden jälkeen ja vielä viidellä prosentilla noin kahdeksan kuukauden jälkeen.

Valtaosa työttömäksi jäävistä ei ehdi löytää uutta työtä kahdessa kuukaudessa. Myös elinkeinoelämästä on viime aikoina todettu ulkomaalaisia työntekijöitä koskevassa keskustelussa, että kolme kuukauttakin on lyhyt aika löytää uutta työtä.

Esimerkiksi 2 000 euron kuukausituloilla 1 306 euron ansiopäiväraha laskee ensin 1 045 euroon kuukaudessa ja lopulta 980 euroon. Työttömyyden pitkittyessä leikkaus on siis 326 euroa kuukaudessa.

Merkittävin työttömyyden syy työuran loppupäässä on koettu ikäsyrjintä. Ikääntyneet työntekijät pääsivät nuorempia hakijoita selvästi harvemmin työhaastatteluihin.

Tämän tiedon valossa onkin järkyttävää, että tänään voimaan tulevat leikkaukset heikentävät erityisesti ikääntyneiden työntekijöiden mahdollisuuksia pysyä työelämässä. Esimerkiksi 57 vuotta täyttäneet ovat voineet päästä aikaisemmin työllistämisvelvoitteen piiriin. Lakimuutoksen jälkeen tämä mahdollisuus poistuu.
 
vierailija
Purra luulee olevansa itsevaltias.

"Useat hallituslähteet kertovat MTV Uutisille, että Riikka Purra (ps) on sekaantunut opetus- ja kulttuuriministeriön sisäisiin säästöpäätöksiin ennennäkemättömällä tavalla.

– Ei kuulu tapoihin, että valtiovarainministeri sekaantuu ministeriön sisäisiin neuvotteluihin tällä tavalla. Olimme kolmen ministerin kesken päättäneet 50 miljoonan euron lisäleikkausten jaosta, mutta tämä ei kelvannut Riikka Purralle. Hän alkoi politisoida ministeriön sisällä tehtyjä päätöksiä, hallituslähde sanoo MTV Uutisille.
Hallituksen kevään kehysriihessä päätettiin 50 miljoonan euron lisäsäästöistä, jotka kohdistuivat OKM:ään."


 

Yhteistyössä