Orpon ja Purran hallitus ei pelastanutkaan Suomea

vierailija
Luvattiin ennen vaaleja pelastaa Suomi, laittaa talous kuntoon ja lopettaa velanotto.

Puolitoista vuotta mennyt ja näköpiirissä vain huonoja uutisia. Talous luisuu alamäkeä ja työttömiä ja lomautettuja ennätysmäärä, liki 350 000. Työllisten määrä laskenut, ei sitten ole tulossa sitä sataatuhatta uutta työpaikkaakaan. Ei sinnepäinkään.

Velkaa otetaan taas niin, että tällä hallituskaudella päästän ennätyslukemaan 62 mrd. Josko edes riittää?

Kaikki olikin porvarihallituksen satua, mutta kai tässä nyt odotetaan, että kotitaloudet pelastaa kulutuksellaan hallituksen? Mitä arvelette...lähteekö kansalaiset ostamaan nyt edes pientä ja tarpeetonta.
 
vierailija
Jos Sanna Marinin olisi annettu jatkaa pääministerinä, niin supistumisen sijasta Suomen talous kasvaisi tänä vuonna 2....3% verran. Yllätti aina positiivisesti nostaen talousoikeistoekonomistien masentavat alhaiset ennusteet kaudellaan

Sosialidemokraattien talouslääkkeet olisivat nyt olleet sitä kaikkein parasta talousosaamista Suomelle.
 
  • Haha
Reactions: Johnny Appleseed
vierailija
Valitettavasti kotimainen kulutus vaikuttaa nyt suhdanteisiin eniten. Leikkausten väärä ajoitus ja laajuus on myrkkyä juuri heikkoon taloustilanteeseen heikentäen sitä entisestään.

Investointejakaan ei ole puoleentoista vuoteen ilmaantunut pätkääkään. Lisäksi kansalaiset ei ostele autoja eikä asunnot mene kaupaksi saatikka että ostaisivat edes uuden jääkaapin tai pölynimurin.

Epävarmuus työmarkkinoilla johtaa varovaisuuteen ja kaikesta huolimatta kaikesta säästetään...pahan päivän varalle. Ruoka ja asuminen vie kaikki liikenevät rahat sekä autoilu, mm. työmatkat.
Jos ei palkatkaan nouse, ei tule mitään nousua juurikaan ensikään vuonna. Tämä hallitus vaan on tehnyt hätäisiä ja Suomea haavoittuvia leikkauksia, tarve onkin ollut kurittaa työelämää EK: n opein ja siitä onkin seurauksena vain paheneva työttömyys.
 
vierailija
En ollut yllättynyt ja laitoin kaiken ylimääräisen kulutuksen seis heti kun vaalitulos oli selvä. Nyt ehkä selviän (jos potkut tulevat) myös tulevista vuosista jatkaen äärimmäisen vähäistä kulutustani. Hyvästi tulevaisuus.
 
vierailija
Nythän on niin, että kun kansalaiset lopettaa kuluttamisen, säästävät kaikessa, nousua ei tule. Suomen talouden noisu nimenomaan riippuu kotimaisesta kulutuksesta.
Ainut nousu Suomessa on se, kun minä nousen kohta ylös sohvalta lämmittämään itselleni lounaaksi pastan.
Olen aina fanittanut tällä palstalla Sannaa ja saanut jokaisesta viestistäni paljon kuraa niskaani.
Kuuntelin muutaman Ylen kolumnin ja Yle areenalta aamuhartauden.
Ihmismieli on erikoinen, ja jokainen ajattelee tavallaan. Demokratia sallii kaikenlaiset mielipiteet vaikka tällä palstalla harmaa nimimerkki Puolueeton ajattelija kirjoittaa toisin. Hän on uusimman viestinsä mukaan täysin vakuuttunut, että Trump pääsee taas presidentiksi. Maailma on hullu ja hullummaksi muuttuu.
Ehkä meidän suomalaisten kannattaa ottaa Veikko Lavin-lauluista neuvoa, ja ottaa elämä löysin rantein. Pistetään ranttaliksi, ja iloitaan elämästä. Kolumnien ja aamuharrauden jälkeen kännykkäni alkoi soittaa Muistojen bulevardia. Lauloin Henry Theelin laulun mukana laulun Punertaa marjat pihlajain kuin verta niissä ois.. jotakin kerran odotin ei saavu koskaan hän. Ehkä hartaasti Suomessa odotettu hän on Suomen talouden hurja nousu. J. Karjalaisen Hän-laulusta tykkään.
Ehkä joku laulun kuuntelija ajattelee, että olen kuin laulun hän eikä hän kovin paljon erehdykään.
 
vierailija
Olemme eläneet vuosia markkinahumussa ja viettäneet kulutusjuhlia vaikka meillä ei siihen olisi ollut varaa. Esitettiin rikkaampia kun mitä todellisuudessa olimme ja nyt valheellisuus paljastuu. On aika sopeuttaa kehomme tulevaan sen sijaan että haikailemme menneiden kokemusten kemiallista olotilaa takaisin.
 
vierailija
No voi suo...tuo hallituspuolueiden ongelma on, että kuvitellaan kaiken kääntyvän paremmaksi, kun leikataan rajusti ja heikennetään työehtoja sekä palkankorotukset jäädytetään, että eläkkeistä raavitaan lisää valtion pussiin. Samaan aikaan mätetään rahaa varakkaille verohelpotuksina ja jaetaan yritystukea voitollisille yrityksille.
Tämä hallitus ei saa edes työllisyyttä nousemaan.
 
vierailija
Olemme eläneet vuosia markkinahumussa ja viettäneet kulutusjuhlia vaikka meillä ei siihen olisi ollut varaa. Esitettiin rikkaampia kun mitä todellisuudessa olimme ja nyt valheellisuus paljastuu. On aika sopeuttaa kehomme tulevaan sen sijaan että haikailemme menneiden kokemusten kemiallista olotilaa takaisin.
Pieni ja vaatimaton elämäni on tehnyt minusta maailman onnellisimman isoäidin. Kun aikoinaan kulissini romahtivat, kaikki koitui myöhemmin siunaukseksi. Lasteni isä pääsi irti tupakka- ja viinakoukuista. Oravanpyörässä juoksu loppui häneltä seinään.
Luin tänään ip-lehtijutun edesmenneestä urheilutoimittaja Tapio Suomesta.
Meidän läheisten on opittava löytämään rajamme. Ensin pitää varjella omaa hyvinvointiamme.
Suomen kansan geneettinen perimä on degeneroitunut. Fyysiset ja henkiset sairaudet lisääntyvät, jos kansa jatkaa eristäytymistä pohjan perukoille.
 

Yhteistyössä