Orpo ja Purra: eduskunnan omista ilmaiseduista olisi varaa leikata!

vierailija
Orpo ja Purra: eduskunnan omista ilmaiseduista olisi varaa leikata!

Eduskunta lievensi sääntöjään keväällä, mm. oman auton käytöstä. Esim. kansanedustaja Ari Koponen on laskuttanut oman auton käytöstä viideltä kk:lta lähes 12 000 euroa. Auto on sähköauto ja eduskunnassa saa ladata auton ilmaiseksi. (Helsingin Sanomat 13.9. 2024).

Omalla autolla pitäisi matkustaa lähimmälle rautatie- tai linja-autoasemalle, parkkipaikankin kun eduskunta maksaisi, josta sitten jatkaa matkaa, joka on sekin edustajille ilmainen.

Mitähän kaikkia muita etuja eduskuntalaisilla on? Mutta niistä ei puhuta eikä leikata koskaan, koska oma etu on ilmeisesti kaikkein tärkein asia. Kyllä eduskuntalaisten palkalla ja eduilla pitäisi tulla loistavasti toimeen, ilman ylimääräisiä etuja.
 
vierailija
Turhaan maksetaan palkan lisäksi valiokuntapalkkiot. Avustajia on liikaa, samoin ministereitä.
Lulu Ranne hoitaa kahta pestiä nyt.
Sopeutumisrahat kokonaan pois.
Kyllä säästökohteita löytyy.
Ilmaiset taximatkat pois Helsingin keskustassa.
Eduskunta ei sopeuta yhtään.
 
vierailija
Hyväntekijä ja toinen persu.. kansan asialla, juu..

"Eduskunnassa eniten kilometrikorvauksia laskuttaneet kansanedustajat Ari Koponen (ps.) ja Rami Lehtinen (ps.) asuvat lähellä toisiin, kertoo Iltalehti.

Ypäjällä asuva Koponen ja Jokioisilla asuva Lehtinen ajavat kolme-neljä kertaa viikossa eduskuntaan ja saavat näiltä päiviltä korvausta 123-140 euroa.

IL:n selvityksen mukaan Koponen ja Lehtinen asuvat lähellä toisiaan: Koposen suorin ja nopein reitti eduskuntaan menee aivan Lehtisen kodin vierestä."

 

Yhteistyössä