Oppiikohan tuo 3v vielä päivähoidon erilaiseen päiväunirytmiin..??

  • Viestiketjun aloittaja Päikkyli
  • Ensimmäinen viesti
Päikkyli
Kotona on nukkunut yhdet päiväunet 1-vuotiaasta lähtien aikasintaan klo 13 alkaen, nykyään 1-1,5 tuntia nukkuu (= herätän, jotta ei veny iltanukahtaminen).

On nyt aloittanut päivähoidon 8-12 päivillä (elokuusta alkaen sit täysiä päiviä) ja nukkuu siis päikyt kotona. Hoidossa menevät kaikki nukkumaan kuitenkin jo klo 12, viimesetkin sit herätetään klo 14 (käsittääkseni).

Ollaan nyt viikon ajan yritetty kotonakin siirtyä aikasempiin päikkyihin mutta ei ole kertaakaan onnistunut, nukahtaa aina vasta n.13.30 eli saattaa tehdä unta yli tunninkin. Olen yrittänyt nukuttamistakin (lukeminen, laulaminen, silittely) mitä meillä ei olla koskaan ennen harrastettu, vaan vauvasta asti on nukahtanut aina itsekseen.

Mua on nyt alkanut jännittää miten hoidon päikyt tulee onnistumaan... Kellään kokemuksia?
 
Päivähoidossa lapset usein nukkuu päiväunet, vaikka ei kotona nukkuisi ollenkaan. Siellä niin erilaista touhuamista, että lapsi väsähtää sopivasti :) Luulen, että ei tule ongelmaa.
Nopeasti nuo lapset tottuu hoidon rytmiin :) Ja siellä muiden tuhistessa tulee uni :)
-päikkytäti-
 
Päivähoidossa nukutaan meillä pikkuisen aiemmin ja pikkuisen lyhyemmät päikät kuin mitä kotona nukutaan viikonloppuisin, mutta on se ainakin meillä onnistunut ihan ok.

Voisi luulla että kavereiden esimerkki auttaa - kun lapsi huomaa että muutkin ovat rauhassa pötköllään, niin eiköhän itsekin rauhoitu. Ja jos ei nukahdakaan, niin ainakin lepäilee, kyllä pk-tädeillä on siihen konstinsa :) Sitten jos nukahtaakin vähän muita myöhemmin, niin sehän on hyvä juttu jos siihen klo 14 asti on aikaa torkkua.
 
pph
Monesti lapset kotona nukkuvat päikkärit myöhemmin, koska saavat myös mahdollisesti kotona nukutuksi aamuisin pidempään. Meillä nukkumaan käydään klo 12 ja saavat sitten nukkua niin pitkään kuin haluavat en herättele klo 14 :) Mutta päiväkodissa taitavat herätellä. Ne siis, jotka nukahtavat vasta myöhemmin, joudutaan sitten herättämään kesken unien :/
 
hessuhopo
Meillä kans aikoinaan olivat tottuneet nukkumaan päiväunensa vasta 14-16 ja ennen hoidon alkua yritin muuttaa rytmiä aikaisemmaksi. En muista miten onnistui mutta ainakin hoidossa ihan hyvin sopeutuivat tuohon päiväunirytmiin ja vaikkeivat enää kotona nukkuneetkaan päikkäreitä niin hoidossa kiltisti nukkuivat.
 

Yhteistyössä