Opinnot + perhe-elämä? :)

MAP
Olisin kiinnostunut kuulemaan perhe-elämän ja opiskelun yhdistäneiden kokemuksia. Paljon on keskustelua ja tästä aiheesta, mutta ajattelin vielä aloittaa uuden, jotta saa juuri haluamani vastaukset :).

Eli olen pian 25-vuotias, seurustellut 5 vuotta ja naimisiin mennään ensi talvena. Nyt kuitenkin molemmilla on uusi opiskelupaikka edessä, muutto uudelle paikkakunnalle sen perässä ja lisäksi haaveissani siintää myös perhe. En halua odotella liikaa, haluan perheen ennen kolmeakymmentä. Mieheni ei nyt päässyt opiskelemaan, joten hän hakee ensi syksynä uudelleen. Itselläni on amk-opinnot melkein loppusuoralla, mutta haluaisin kovasti vielä opiskella toisen tutkinnon alasta, joka on minulla ollut haaveissa jo pidemmän aikaa.

Haluaisinkin kysyä teiltä, miten olette yhdistäneet amk-opinnot ja perhe-elämän? Miten olette pärjänneet, etenkin koska amk:ssa läsnäolo on enemmän tai vähemmän pakollista? Entä raha-asiat? Muutto uudelle paikkakunnalle edellyttäisi oman asunnon hankintaa (sillä vuokrat ovat melkein samansuuruisia, kun lainan takaisinmaksu), autoa jne.

Tahtoa löytyy enemmän kuin tarpeeksi, taloudelliset asiat vain huolestuttavat. Opintotuet + asumislisät, lapsilisät jne., kuinka paljon konkreettisesti noista saa kuukaudessa? Lisäksi olen suunnitellut, että toinen hankkisi osa-aikatyön.

Uskon, että 'oikeaa' aikaa ei ikinä olekaan. Jos alkaa odotella, kunnes on täysin valmis, voi olla, ettei ole valmis ikinä. Haluan lapsia ja omaan vakaan parisuhteen. Molemmilla tulevaisuudensuunnitelmat selvillä, täyspäiväsiin töihin vaan on vielä aikaa muutama vuosi.

Olisin todella kiitollinen, jos joku heittäisi mielipiteitään, kokemuksiaa yms. Auttaisi tekemään päätöstä ja rauhoittamaan hermoja :p

KIITOS
 

Yhteistyössä