Onko vr.llä huomioitu että matkustajat edelleen valkoisia, kaikki ohjeet ja mainokset kuvitettu mustien/ ruskeiden kuvilla

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Ravintolavaunun ruokalistan kannessa maireasti hymyilevä ruskea kuulokkeet päässään tekemässä tietokoneella työtä ravintolavaunussa- voiko olla valheellisempaa mielikuvaa kun todellisuus näistä matkustajia hyvin kaukana tuosta mielikuvasta. Seinillä olevissa lippumainoksissa mustia ja ruskeita naisia ja lapsia- koko vr.n kuvastossa ei ole enää kuvattuna yhtään valkoista. Tämä on huomaamatonta piilotettua rasismia meitä valkoisia kohtaan ja luo kuvaa väestönvaihdosta, ulkomaalainen luulisi junassa matkustaessaan että suomalaiset mustia/ ruskeita!

Jo hieman naurattikin kun asemalla ensimmäisessä mainostaulussa pyöri Hondan automainos, auto täynnä iloisia mustia naamoja ja valkoisena vilkkuvia hampaita, hyvin stereotyyppistä kuvastoa jossa musta/ ruskea keinotekoisesti istutaan valkoisten maailmaan hänen oma kulttuurinsa häneltä riistäen.

Asiallista keskustelua, tuntuuko muista mainosten perusteella että eläisimme mustassa Afrikassa?
 
vierailija
Ruotsissa alkaa kokeilu jossa automaattisesti lähetetään kansalle varoitus lähistöllä tapahtuvista am.pu.mista ja pom.mi-iskuista. Vasemmisto vastusti varoituksia viimeiseen asti etteivät tietyt ryhmät leimautuisi, sama kieltämisen kulttuuri myös suomessa
 
vierailija
En osta mitään, mitä mainostetaan apinoiden planeetalla. Muuten, tiesittekö että kun ensimmäiset saapuivat Eurooppaan, ne olivat jo valko-ihoisia? Näin nimittäin on asian laita.
 
vierailija
Kaikkiin ohjelmiin, mainoksiin, uutisiin, artikkeleihin... on lisättävä pakollinen kiintiöpakolainen. Kansalaisia kasvatetaan hyväksymään erilaisuutta.
Tuo kiintiöpakolaisvaihe jäi 1990-2000-luvulle. Nykyään pitää olla sateenkaariedustus. Enkä siis tarkoita pelkästään seksuaalivähemmistöjä, vaan mainoksissa täytyy olla sekalainen seurakunta, jossa kiinalainen, nigerialainen, latino ja arabi hengaavat sujuvasti yhden täys- ja yhden puoliverisen valkoisen kanssa. Sukupuolia mieluusti vähintään kolme. Oikeassa elämässähän et näe koskaan edes yliopiston vaihtaribileissä tuollaista tilannetta, mutta se on se tavoitekuva, johon inklusiivisuuden nimissä pyritään.
 

Yhteistyössä