Onko uunin erikoistoiminnoista iloa? Paisto-ohjelmat? Pyrolyysipuhdistus?

Mulla on aina ollut vaan tavallinen uuni, ilman edes kiertoilmatoimintoa. Nyt olen katsellut uusien uunien mainoksia, ja havainnut että tarjolla on esim.

-grillitoiminto
-erityisnopea lämpeneminen
-ajastin
-paisto-ohjelmia esim. pitsalle tai pakasteille
-sisäänrakennettu paistomittari
-uuni puhdistuu itsestään ("pyrolyysipuhdistus")

Kiinnostaisi kuulla kokemuksia näistä (ja jos vielä on muita toimintoja, joita en tähän huomannut listata). Mistä noista on oikeasti apua ruuanlaitossa? Mitä ominaisuuksia tulee käytettyä, mitä ei?

Erityisesti kiinnostaa nuo paisto-ohjelmat, joita yhdessäkin uunissa mainostettiin olevan 40 erilaista :O Onko niissä mitään ideaa?

Ja tuo pyrolyysipuhdistus. Sehän ois mahtavaa jos ei tarvis ikinä uunia kuurata, mutta toimiiko käytännössä?
 
vierass
Meidän uunissa ei nyt varsinaisia paisto-ohjelmia ole, mutta pitsapaistoa (alaämmitys+kiertoilma) tulee käytettyä aina pitsaa tehdessä. Samaten grilliä käytetään paljon, sen yhteiskäyttöä en kyllä kiertoilman kanssa suosittele, levittää rasvat ainakin broileria grillatessa pitkin uunia. Kiertoilmaa käytetään aina pullia leipoessa. Kuivaustoimintoa ei ole koskaan käytetty. Yleisimmin on kyllä ihan tasalämpö käytössä.

Pyrolyysistä ei ole kokemusta, uusimmassa Kuluttajalehdessä olisi artikkeli siitä, täytyisi lukea. Kai se sisäinen paistomittari olisi kätevämpi kuin tuollainen ulkoinen, missä tulee johto luukun välistä ulos mittariin, tosin toiset pärjää ihan perinteisellä uuniin työnnettävällä. Meidällä on parikin piippaa pöydällä (toinen on samalla se paistolämpömittari).

Vanhemmilla oli aikoinaan ajastin uunissa, mutta eipä sitäkään juuri tainnut tulla käytettyä.
 

Yhteistyössä