Onko ulosottomies tullut kotiinne.

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Lyhyesti: Pyytäisin että vain kokemusta omaavat kertoo mitä kävi. Jos sinut todettiin varattomaksi ja sitten menit sossun asiakkaaksi toimeentulotuelle, ja sinulla oli velkoja ulosotossa, tuliko ne kotikäynnille koskaan viemään esim sängyt ja telkkarin ja tietokoneen ja vaatteet.



Tarinani pitkästi:

Itsellä ollut muutaman vuoden pikavippejä. Nyt kävi sitten niin että noin 5000e meni ulosottoon koska en voinut maksaa.

Sain kelasta (kansaneläkelaitos) tilapäistä eläkettä viimeiset pari vuotta. Olen tuosta maksanut nyt noin 200e kuukaudessa viimeiset 6kk ulosottomiehelle. Eläkkeeni on nyt päättynyt vuodenvaihteen aikoihin ja odotan sosiaalivirastota toimeentulotukipäätöstä koska joudun siirtyä sille.

Töihin tai semmoisiin menen ehkä vasta 6kk päästä.

Eli kysymys ja lyhyesti faktat:

Tuleeko ulosottomies poliisin virka-apuna kotiini ettimään tavaroita jota myydä. Asun vielä isäni kanssa joka myös ulosotossa mutta hänellä säännöllinen eläke ja hän lyhentää sitä sillä joten hänen takia ei tullut kukaan.

Faktat:
-velkaa vähän yli 5000e
-nyt en pysty maksaa tuota pariasataa kuussa
-asun vielä vanhemman luona


Eli tuleeko ne kotiin? MItään arvokasta täällä ei ole. Läppäri ja TV ja TV on vanhaa kuvaputkimallia, pesukone 10v vanha ja jääkaapi jossa lommo.


Eli te jotka olette todettu varattomaksi ja sitten eläneet sossun tuella, tuliko ne koskaan kotiin?
KIITOS VASTAUKSISTA
 
Vuosi sitten olin Takuusäätiön järjestämässä seminaarissa, jossa puhui myös ulosottomies. Hän sanoi, että nykyään ei juurikaan ulosmitata muuta, kuin oikeasti arvokasta omaisuutta. Siis asunto tai uusi auto, vene, moottoripyörä tms. voi tulla kyseeseen. Sen sijaan kodin elektoriikkaa tms. ei ulosmitata, sillä niiden jälleenmyyntiarvo on mitätön.
 

Yhteistyössä