Onko turkistuotanto kestävää jos eläimestä käytetään myös lihat?

No onhan se kestävämpää.


Toki vaatteen käyttöikäkin vaikuttaa. Ja se, tarvitsetko niiden lisäksi muita vastaavia pukineita.


Jos hankkii kasvunsa kasvaneena kaniturkislakin ja käyttää sitä ainoana talvihattuna loppueläm'nsä ni peseehän se mennen tullen kaikki pipot jotka eivät kestä läpi elämän.
 
Esimerkiksi lammastakki tai kanin turkista tehty karvalakki tai lapaset.
Eikö olisi yksinkertaisempaa ajatella asia niin päin, että sen lihantuotannon sivutuotteena tulee se nahka, jota harvat ekoilijatkaan syövät. Silloin ei tarvitsisi ottaa turhia paineita turkistuottajien puolesta. Eihän tuollainen omaan tarpeeseen lihan tuottaja muutenkaan voi verrata itseään mihinkään ammattitarhaajaan.
 
vierailija
Eikö olisi yksinkertaisempaa ajatella asia niin päin, että sen lihantuotannon sivutuotteena tulee se nahka, jota harvat ekoilijatkaan syövät. Silloin ei tarvitsisi ottaa turhia paineita turkistuottajien puolesta. Eihän tuollainen omaan tarpeeseen lihan tuottaja muutenkaan voi verrata itseään mihinkään ammattitarhaajaan.
Totta. Lihankäsittelyn lisäksi täytyy olla taito käsitellä nahkaa.
 
vierailija
Onhan se kestävää siltäkin pohjalta että turkiseläimille syötetään perkuujätteitä yms. jotka menisi muuten haaskioon. Turkistarhojen avuilla jätteistä jalostetaan ylellisyystuotteita.
 
Miltähän minkin liha maistuu? Siitä voisi saada hyvän tuotteen esim. maahan saapuville vietnamilaisille, jotka ovat tottuneet herkuttelemaan koirilla. Ja kettujen lihat varmaan ainakin kelpaisivat.

pääsemmekö joulupöytään?
 
vierailija
Turkuseläimille syötetään perkuujätteitä ja kaloille syötetään jauhettua minkkiä?
 
Miltähän minkin liha maistuu? Siitä voisi saada hyvän tuotteen esim. maahan saapuville vietnamilaisille, jotka ovat tottuneet herkuttelemaan koirilla. Ja kettujen lihat varmaan ainakin kelpaisivat.

pääsemmekö joulupöytään?
En ole maistanut, mutta siskolikka oli aikoinaan tarhanhoitajana ja hän kertoi, ettei liha ole syötävää, edes ketuille. Syynä hajurauhaset, jotka nahotusaikaan ovat vilkkaassa toiminnassa ja antavat koko eläimelle melko epämiellyttävän hajun ja myös maun. jos minkkiä aikoo syödä, se pitää tehdä ihan pienenä pentuna, vähää ennen, kun pentu saavuttaa sukukypsyyden, alkavat hajurauhaset toimia.
Myös ketuilla on samansuuntaiset jutut, joten en menisi ihan ensimmäiseksi tarjoilemaan kettuakaan kenenkään, edes vietnamilaisen, syötäväksi.
 
En ole maistanut, mutta siskolikka oli aikoinaan tarhanhoitajana ja hän kertoi, ettei liha ole syötävää, edes ketuille. Syynä hajurauhaset, jotka nahotusaikaan ovat vilkkaassa toiminnassa ja antavat koko eläimelle melko epämiellyttävän hajun ja myös maun. jos minkkiä aikoo syödä, se pitää tehdä ihan pienenä pentuna, vähää ennen, kun pentu saavuttaa sukukypsyyden, alkavat hajurauhaset toimia.
Myös ketuilla on samansuuntaiset jutut, joten en menisi ihan ensimmäiseksi tarjoilemaan kettuakaan kenenkään, edes vietnamilaisen, syötäväksi.
Mut ruotsalaisille kannattaisi ehdottaa. -Ne kun tykkäävät hapansilakastakin. :S
 
  • Tykkää
Reactions: diogenes57

Yhteistyössä