Onko tämän mallinen kenkä jotenkin vääränlainen? (sis.linkin)

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
Mun mielestä suoralestisyys tarkoittaa pitkittäissuuntaa, eli että lesti ei käänny vasemmalle tai oikealle tms. Noissa kengissähän jalka on luonnollisessa asennossa, ja toi kärkiosan muoto helpottaa kävelyä, aika töksähtelevää ois meno jos noissa menis pohja maata pitkin varpaiden kärkeen saakka. Kyllä Vikingin kengät ovat minusta juuri hyvät lapsen jalalle.
 
"vieras"
Kyllä nuo ovat suoralestiset, ei ole piikkikärkeä, joka työntäisi varpaat suppuun.

Noiden suurin vika on todennäköisesti liian jäykkä pohja, Vikingit on aina olleet sieltä jäykimmästä päästä. Kai otit pohjallisen pois ja laitoit lapsen seisomaan koko painollaan sen päälle? Siitä näkee parhaiten sen oikea koon ja kasvuvaran.
 
"vieras"
Kiitos vastauksista, käsitin siis väärin, että tuo kenkä ei olisi suoralestinen. Laitoin lapsen pohjalliselle seisomaan, kuten aina...niin näkee parhaiten onko kenkä sopiva. Kasvu ja käyntivaraa jäi 1,5cm, mietin vaihtaisinko vielä yhtä kokoa isompaan että olis se 2cm tilaa. Ihan hiljattain on toisen pojan jalka kasvanut sentin, niin menisköhän koko talven kengät joissa 1,5cm varaa. Poika on pienikokoinen ja viimetalvena ostin 2cm varalla kengät ja oli tosi kömpelöt ja raskaat kävellä.

Toisaalta kun kengät maksaa 70e, niin ei viitsis parin kuukauden päästä uusia ostaa, jos se jalka tuosta vielä kasvaa (vaikka tuskinpa, kun sentin kasvupyrähdyksen vasta ottanut)
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";29076359]Kyllä nuo ovat suoralestiset, ei ole piikkikärkeä, joka työntäisi varpaat suppuun.

Noiden suurin vika on todennäköisesti liian jäykkä pohja, Vikingit on aina olleet sieltä jäykimmästä päästä. Kai otit pohjallisen pois ja laitoit lapsen seisomaan koko painollaan sen päälle? Siitä näkee parhaiten sen oikea koon ja kasvuvaran.[/QUOTE]

Juu, aika jäykkä pohja on, kokeilin isomman pojan viikkareita itselleni kun mahtuivat (varpaat kylläkin päässä) ja aika jämäkät kengät ovat. Pienempi kokeili ensin jotain Trekstan gorekenkiä, mutta niissä oli ihme muhkura pohjassa, kai joku tuki jalkaholvelle, mutta ei tykännyt niistä yhtään, vaikka olivat ihanan kevyet kengät.
 
"Vieras"
Ainakin Kalevassa olleen jutun perusteella ei lasten kenkien kärki saisi nousta tuolla tavalla. Haastateltu asiantuntija kritisoi juurikin monia goretexlenkkareita tuosta ominaisuudesta.
 

Yhteistyössä