onko tää meidän nukkumaan meno aika jotenkin ihan outo?

  • Viestiketjun aloittaja vai kuinka?
  • Ensimmäinen viesti
?
Meillä jopa kolmannen luokan syksyllä lapsi kävi vielä klo 19.30-20.30 nukkumaan. Nyt keväällä klo 20.00-21.00 ja tarvii tosiaan piiiitkät unet. En ole viikonloppuisin niin tarkka unista, mutta viikolla ne ovat elinehto jaksamiselle. :)
 
ei oo outo
Sama täällä.Jos seuraavana aamuna on kouluun tai eskariin meno niin nukkumaan mennään 19.30-20.Yleensä ovat jo untenmailla kasilta.Aamulla on herätys sit puol 7 tai puoli 8.Viikonloppuna saa valvoa vähän myöhempään.Ei me lähdetä kesken pois iltajutuista mut seuraavana päivänä kyllä huomaa et yöunta tuli liian vähän.Meillä lapset 7,6 ja 3v.Ja kaikki käy samaan aikaan nukkumaan.Naapurissa myös eskarilainen ja oisko 9-v.Nämä lapset kukkuu vielä puol ysiltä pihalla.Sitä en ymmärrä.
 
vieras
Meillä menee 2v ja 4,5v 19-20:00, riippuen siitä, miten väsyneitä ovat. Meilläkin on usein päiväkodin tapahtumat tosi myöhään. Justiinsa oli joku tyttöjen tanssiesitys, joka alkoi 19:00 ja sen päälle oli vielä mehuhetki, päästiin kotiin lopulta lähempänä 20:30. Musta se oli aivan liian myöhään. Mun mielestä kotiin pitäisi arkiviikolla päästä 19:00, jotta siinä ehtisi rauhassa hoitaa iltatoimet.
 
19.00 aikaa ovat iltapalalla tai iltapesulla - vähän vaihtelevassa järjestyksessä. 10kk nukkuu yleensä 19.30 aikaan - 2v ja 4v on yleensä unessa 20 mennessä. Tosin: en ole tiukkis vaan tilanteen mukaan mennään. Tosin tällä hetkellä vauva alkaa käydä tosi väsyks ja kiukkuseks, jos valvoo kauemmin, joten yleensä tarvii suoriutua kotiin normaaliin aikaan.
 
Meillä kaikki lapset käyvät 21.00 nukkumaan tai noh, esikoinen vielä valvoo huoneessaan sen jälkeen, mutta siihen mennessä on iltapalat syöty, hampaat pesty yms. Ei meilläkään onnistuisi varsinkaan arki-iltana olla kerholla kasin jälkeen. Kasiltakin jos lähtisimme, menisi ilta ihan hulinaksi. Outo aika munkin mielestä, yleensä on vanhempienillat yms. alkaneet 17.00-18.00.
 
Pian 4v menee nukkumaan klo 21 jälkeen, nyt on just tainnu nukahtaa. Ei ainakaan kuulu enää mitään ääniä makkarista.
Nukkuu kylläkin vielä parin tunnin päikyt joka päivä joten yöunet on sit 21-08 jos on vapaa päivä, jos aamulla hoitoon meno, on herätys aamulla 06.
 
meillä neljä vee kans nukkuu kasilt jos ei nuku päikkäreit...kuus vee ysilt ja kaheksan vuotias kukkuu melkei kymmenee. kuus ja kaheksan vuotiaal liian vähän yö unta...mut ei nuku ni ei nuku, sängys kyl ovat.
koulukuraattori sanoi vaan yöunien vähyydest
 
Saraldo
5-vuotias menee meillä nukkumaan yleensä klo 20-21. Mutta viikonloppuisin voi hyvin valvoa kymmeneenkin. Liian tiukoista rutiineista ei välttämättä ole hyötyä. Ei se yleensä haittaa, jos joskus se nukkumaanmeno viivästyykin esim. tunnilla. Rutiini on lapselle hyvä, mutta pitäisi opettaa lapselle myös sitä joustavuutta, ettei sen koko maailma mene sitten sekaisin, jos joskus vähän venahtaakin.
 
...
meillä mennään nukulle 19-19.30 välille. tämä tapa juontaa erityisesti siitä kun avioliittomme oli kriisissä ja neuvolantäti sanoi, että pistäkää lapset seiskalta petiin niin saatte kolme-neljä tuntia parisuhde aikaa :) toimi meillä.. :) lapset nukkuu aamuseiskaan eli sen noin 12h yössä. eivät nuku päiksyjä.

näistä voi joustaa, jos on esim juhlat niin koitan saada lapset lepäämään hetken päivällä ja sitten valvotaan myöhemmin. mutta jos seuraava päivä arki, niin sillon ei voi joustaa, menee ihan sekasin kaikki.
 
kinuski
Esikoinen meni vielä ekaluokkalaiseksi asti nukkumaan klo 19.00. Sitä aina kaikki ihmetteli että niin aikaisin, mutta se vaati ne unet, ja jos joskus valvoi pidempään, niin oli ihan yliväsynyt. On nyt 9v, ja menee viimestään 21.30. Kuopus 5v, menee klo 20 nukkumaan, mutta viikonloppuisin ja lomalla saa vähän pidempään valvoa. Kuopus tykkää nukkua pitkään, saattaa heräillä vasta 10 aikaan, vaikka olisikin käynyt ajoissa nukkumaan. Esikoinen taas on aina ollu aamuvirkku, herää viikonloppuisinkin 6-7 aikaan.
 
ap
Alkuperäinen kirjoittaja Argh!:
eikö perhana vois edes otsikkoa vaivautua kirjoittamaan oikein! Nukkumaan meno aika... Häpeä ap! Että voi raivostuttaa tollaiset.
Joo en valitettavasti ole täydellinen, mutta ymmärsit toivottavasti mitä tarkoitin.... kiva jos sinä et ikinä tee virheitä missään asiassa :)
 
Meillä 2v5kk menee sänkyyn klo 20 pintaan ja nukahtaa siinä puol 9. Kyl se sinne 9 jaksaa jotenkin notkua mut sitte alkaa olla niin väsy ja kiukkunen että paras panna nukkumaan. Se vaan on elettävä nyt tätä aikaa ja mennä sinne minne pystyy sillon kun pystyy.
Mut kyl toi ap:n lasten nukkumaanmeno on aivan normiakaan.
 

Yhteistyössä