Onko paha olo normaalia kuukautisten aikana?

  • Viestiketjun aloittaja oksetus
  • Ensimmäinen viesti
oksetus
Onko normaalia että kuukautisten aikana kärsin pahoinvoinnista... Välillä tulee sellainen olo että oikein oksettaa ja kuvottaa ja maha on muutenkin löysällä ja turvonnut.
Onko normaalia ja mistähän vois johtua...?
 
"vieras"
Kohdun limakalvon irtoamiseen tarvittavat prostaglandiinit aiheuttavat muualle elimistöön päästessään kivun lisäksi tyypillisiä muita kuukautisoireita kuten juuri esim. ripulia ja pahoinvointia. Prostaglandiininestäjinä toimivat kipulääkkeet lievittävät myös näitä, mutta ne toimivat parhaiten kun niitä ottaa jo ennen kun oireet ovat tulleet (samoin kivunlievitys toimii parhaiten näin).
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";24640009]Kohdun limakalvon irtoamiseen tarvittavat prostaglandiinit aiheuttavat muualle elimistöön päästessään kivun lisäksi tyypillisiä muita kuukautisoireita kuten juuri esim. ripulia ja pahoinvointia. Prostaglandiininestäjinä toimivat kipulääkkeet lievittävät myös näitä, mutta ne toimivat parhaiten kun niitä ottaa jo ennen kun oireet ovat tulleet (samoin kivunlievitys toimii parhaiten näin).[/QUOTE]

eikö siitä ole sitten haittaa, että estetään tuon prostaglandiinin työ kipulääkkeellä?
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";24640034]eikö siitä ole sitten haittaa, että estetään tuon prostaglandiinin työ kipulääkkeellä?[/QUOTE]
Hauska ajatuksena, mutta ei ole haittaa (muuten ei voisi ottaa särkylääkettä kipuunkaan). Kuukatiskivuissa näihin taipuvaisilla ihmisillä prostaglandiineja tuotetaan liikaa, jolloin ylimäärä pääsee muualle elimistöön (eikä vaan limakalvolta kohtulihakseen). Särkylääkkeellä tuotantoa pystytään vähentämään, mutta ei täydellisesti estämään vaikka estäjiksi kutsutaankin. (Toki särkylääkkeistä on siinä mielessä pitkäaikaisessa käytössä voi olla muualla elimistössä haittaa, että esim. estävät niitä prostaglandiineja, jotka suojaavat mahalaukun seinämiä, mutta kuukautisten kohdalla niistä ei ole haittaa van päin vastoin vähentävät esim. vuotoa).
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";24640110]Hauska ajatuksena, mutta ei ole haittaa (muuten ei voisi ottaa särkylääkettä kipuunkaan). Kuukatiskivuissa näihin taipuvaisilla ihmisillä prostaglandiineja tuotetaan liikaa, jolloin ylimäärä pääsee muualle elimistöön (eikä vaan limakalvolta kohtulihakseen). Särkylääkkeellä tuotantoa pystytään vähentämään, mutta ei täydellisesti estämään vaikka estäjiksi kutsutaankin. (Toki särkylääkkeistä on siinä mielessä pitkäaikaisessa käytössä voi olla muualla elimistössä haittaa, että esim. estävät niitä prostaglandiineja, jotka suojaavat mahalaukun seinämiä, mutta kuukautisten kohdalla niistä ei ole haittaa van päin vastoin vähentävät esim. vuotoa).[/QUOTE]

Kiitos rautalankaversiosta ;)
 
Mens
Kyllä minulla on ollut synnytyksen jälkeen valtaisat kivut säteillen jopa reisiin, turvotus ja vatsa on sekaisin, oksettavaa oloa. Puhumattakaan runsaasta vuodosta. Ibuprofeenia menee maksimi annokislla, mutta oireeet on ja pysyy...
 
"vieras"
Kyllä minulla on ollut synnytyksen jälkeen valtaisat kivut säteillen jopa reisiin, turvotus ja vatsa on sekaisin, oksettavaa oloa. Puhumattakaan runsaasta vuodosta. Ibuprofeenia menee maksimi annokislla, mutta oireeet on ja pysyy...
Silloin pitäisi harkita muunlaista lääkitystä, kuten ehkäisypillereitä. Ibuprofeeniin voi myös yhdistää 1g parasetamolia, niin kivulievitys on tehokkaampaa.
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";24640626]Silloin pitäisi harkita muunlaista lääkitystä, kuten ehkäisypillereitä. Ibuprofeeniin voi myös yhdistää 1g parasetamolia, niin kivulievitys on tehokkaampaa.[/QUOTE]
Onko myös endometrioosin mahdollisuus tutkittu?
 
pinkee
Mulla on aina pahoinvointia ennen kuukautisia. Samoin rinnat aristaa ja mahaa nipistelee ja kaikki muutkin raskausoireet. Nyt kun yritämme lasta, on mahdoton arvailla onko kyse menkoista vai tärpistä..:)
 
"misse"
mullakin alkoi tälläinen oirehtiminen menkkoja ennen ja niitten aikana ja vielä pari päivää niiden jälkeenkin...sen jälkeen kun kävin laittamassa sen hormonikierukan... kamala olo... :( noh onneksi ei tuu sitten syötyä niin paljon... :) enkä tiedä,onko normaalia vai ei...
 
vierailija
Mullakin on sama ongelma ennen menkkoja oli ihan hirveä olo ja nyt menkkojen aikanaa on pahonvointia. Meinaa ei oo ennen ollu mtn semmosta! Ennen menkkoja menetin neitsyyden ja nyt pari päivä sitten alkoi menkat. Oon kerenny panikiita että olen raskaana vaikka oli kortsu ja se oli ehjä nii en ymmärrä. Onko se normaalia? Tarvin oikeasti jtn aikuisen nevoa, mutta porukoille en pystyy kertomaan ne tappaisi mut samatie.
 
vierailija
[QUOTE="vieras";24640009]Kohdun limakalvon irtoamiseen tarvittavat prostaglandiinit aiheuttavat muualle elimistöön päästessään kivun lisäksi tyypillisiä muita kuukautisoireita kuten juuri esim. ripulia ja pahoinvointia. Prostaglandiininestäjinä toimivat kipulääkkeet lievittävät myös näitä, mutta ne toimivat parhaiten kun niitä ottaa jo ennen kun oireet ovat tulleet (samoin kivunlievitys toimii parhaiten näin).
eikö siitä ole sitten haittaa, että estetään tuon prostaglandiinin työ kipulääkkeellä?[/QUOTE]
Onhan siitä, kun ne estävät paranemista!
Sellaisissa valmisteissa, missä on apuaineena povidonia, saattaa helposti tulla paha olo, koska pelkkä yliannostus aiheuttaa tätä, Betadine on sitä povidonia eikä sitä saisi niellä missään muodossa!

"4.9 Yliannostus
Paikallisessa käytössä akuutti yliannostus ei yleensä aiheuta oireita, mutta pitkäaikainen käyttö saattaa aiheuttaa kilpirauhasen toimintahäiriöitä varsinkin pienillä lapsilla.

Akuutti joditoksisuus ilmenee vatsaoireina,
virtsanerityksen puuttumisena,
verenkierron romahtamisena,
keuhkoedeemana
ja metabolisina poikkeavuuksina.


Hoito on oireenmukaista ja elintoimintoja tukevaa."
 
vierailija
Soija-allergisen ei pidä käyttää näitä valmisteita missään tapauksessa. Toisaalta on hyvä tietää muidenkin, ettei käytä soijaa edes lääkkeissä. Usein etova olo alkaa pelkästään siitä. Maissi on toinen - molemmat muuntogeenisiä, joita elimistön ei tarvitsekaan sietää.(y)
 
vierailija
En ole koskaan tarvinnut kipulääkettä kuukautisten aikaan, vaikka täytyyhän sen vähän tuntua jossakin, kun kodusta kaikki kuoriutuu pois? Miten se sen tekee, en tarkalleen tiedä, mut se on luonnollista, lääkkeethän voivat sotkea sitä tasapainoa?
 
vierailija
Toki tuon voi ennakoida ja tekee itse ruoat kunnollisista aineksista, ulkoilee puhtaassa ilmassa, eikä alikulkusiltojen kautta tien varsilla, autoile niin et edellisten kulkijoiden löpöt tulevat kaasuputkesta suoraan auton sisään jne.
https://yle.fi/uutiset/3-9590902

Kaikkea et voi tehdä, mutta valinnoilla voi vaikuttaa. Huomaat vähitellen, kuina tärkeää on omistaa kunnolliset aistit, jotka todella toimii:)
 

Yhteistyössä